Φορολόγησέ με πασά μου να αγιάσω

Φορολόγησέ με πασά μου να αγιάσω

Το δαιδαλώδες φορολογικό, Ελληνικό σύστημα με τις εκατοντάδες παραμέτρους οι οποίες πλήττουν συντριπτικά τους ιδιώτες, δεν ανακαλύφθηκε σήμερα. Μέσα σε αυτό το σύστημα, όσοι γνωρίζουν την Ελληνική αγορά, γνωρίζουν επίσης πως είναι αδύνατο να επιβιώσει μια μικρομεσαία επιχείρηση ανέκαθεν. Η φοροδιαφυγή ήταν είναι και θα είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης της οποιασδήποτε μικρομεσαίας επιχείρησης και όσοι λένε το αντίθετο είναι απλά άσχετοι.

Επιπροσθέτως, κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται φιλελεύθεροι και θεωρούν ως "νόμο της αγοράς" την φορολογία και δη μια φορολογία ανάλογη του Ελληνικού κράτους, θα πρέπει να ανοίξουν κάποιο βιβλίο ώστε πριν μας αμολήσουν τις "φιλελεύθερες" αρλούμπες τους οι οποίες διατείνονται πως "όποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αγορά, ας κλείσει", να ενημερωθούν πως η κρατική παρέμβαση σε κάθε ΜΑ κάθε φιλελεύθερο βιβλίο οικονομικών, θεωρείται ως εμπόδιο και όχι ως φυσικό σώμα της αγοράς.

Επίσης, οι φεντεραλιστές Ευρωπαϊστές "φιλελεύθεροι" που παριστάνουν τους συνεπείς γνώστες της οικονομίας , μπορούν να απευθυνθούν και στην αγαπημένη τους τρόικα και να ρωτήσουν πόσους περιορισμούς και περίεργους φόρους έχει η Ελληνική "αγορά". ακόμα και ο Θεός τους Τόμσεν έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με τους φόρους υπερ τρίτων τετάρτων και τριακοστών έκτων, στην Ελληνική οικονομία. Βέβαια μπορούν να απευθυνθούν και στον αγαπημένο τους ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να μάθουν πως οι Έλληνες υπο-φορολογούνται.

Θα βρούνε και άρθρα υποστήριξης γραμμένα από δημοσιογραφικούς ταγούς του "φιλελευθερισμού" οι οποίοι επιβεβαιώνουν τον κύριο Στουρνάρα με άρθρα τους σε καθεστωτικά έντυπα- ευαγγέλια και υποστηρίζουν τις διασώσεις τραπεζών ως άκρως φιλελεύθερα μέτρα. Υποστηρίζουν επίσης πως τα ακίνητα στην Ελλάδα δεν φορολογούνται όταν όλοι γνωρίζουν πως τα δημοτικά τέλη περιλαμβάνουν και τέλη ακίνητης περιουσίας.

Σε όσα κράτη φορολογούνται τα ακίνητα δε, αυτό συμβαίνει από τους τοπικούς δήμους οι οποίοι δεν επιχορηγούνται από τα κράτη και εισπράττουν τέλη και απο τα εκκλησιαστικά και απο τα κρατικά ακίνητα. Στην Ελλάδα πληρώνουν τέλη μόνο οι ιδιώτες στους δήμους και οι δήμοι επιχορηγούνται από το κράτος. Τα κράτη έχουν πολλούς και διάφορους τρόπους φορολογίας.

Πέραν της φορολογίας εισοδήματος, η καθημερινότητά μας είναι μια ασταμάτητη και διαρκής φορολογήσιμη διαδικασία. Ειδικοί φόροι σε αλκοόλ και καπνό, ειδικοί φόροι στα καύσιμα. Ειδικοί φόροι στην κινητή τηλεφωνία, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι πολυτελείας, φόρος επιτηδεύματος, φόροι υπέρ τρίτων όπως προανέφερα και φυσικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φ.Π.Α. Καθίστε τώρα και σκεφτείτε πόσο ευχαριστημένοι είσαστε από το Ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του και σχηματίστε ουρές ώστε να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε τον Λεβιάθαν.