Πιστεύεις στα ζώδια; Deeeath!

Πιστεύεις στα ζώδια; Deeeath!

Ααααχ, τα ζώδια! Αγαπημένο θέμα συζήτησης μικρών και μεγάλων. Πόσο τρυφεροί είναι οι ιχθύες; Πόσο σκληροί οι τοξότες; Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσετε στις σχέσεις σας όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος; Είναι η λοβοτομή μια σύγχρονη και πρακτική λύση να αντιμετωπίζονται τα άτομα που πιστεύουν στα ζώδια εν έτει 2013; Σε αυτά και άλλα φλέγοντα ερωτήματα θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτό το άρθρο. Ή μπορεί και όχι.

Κατ' αρχάς δεν θα καταπιαστώ πολύ με το επιστημονικό του θέματος αφού όποιος ασχολείται σοβαρά με την επιστήμη δεν πιστεύει στα ζώδια και όποιος πιστεύει στα ζώδια έχει τόσο καμένο εγκέφαλο που τι να του λέμε τώρα. Το έναυσμα για να κάτσω και να ξοδέψω τον υπερπολύτιμο χρόνο μου για μια από τις μεγαλύτερες χαζομάρες στον κόσμο το πήρα από μία διαφήμιση στην τηλεόραση.

Φυσικά δεν λέω κάτι άγνωστο στο ευρύ κοινό, όλοι μας λίγο πολύ έχει τύχει να δούμε τα καρκινώματα που αυτοαποκαλούνται "αστρολόγοι", ενώ δε ξέρουν ποσό απέχει ο Ήλιος απ' τη Γη, να παρελαύνουν στους δέκτες μας. Μεγάλες προσωπικότητες όπως ο φημισμένος Χορταρέας, η Άση η Μπίλιου, η Λίτσα η Πατέρα και και άλλοι πολλοί που βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας τους ηλιθίους ηλιθιότερους.

Η διαφήμιση που αναφέρομαι όμως ήταν πραγματικά συνταρακτική. Μια μάνα η οποία δηλώνει ενδιαφέρον και ανησυχία για το μέλλον του παιδιού της. Και τι κάνει; Αρχίζει να κάνει αποταμιεύσεις για το μέλλον του π.χ., συμβουλεύεται κανέναν επιστήμονα για το πώς θα το προσεγγίζει; ΌΧΙ. Αποφασίζει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να πετάξει χρήματα  στους πέντε ανέμους καλώντας έναν κομπογιαννίτη να της υποδείξει τι πρέπει να κάνει κοιτάζοντας ένα χάρτη των άστρων που ούτως η άλλως δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πού πραγματικά βρίσκονται τα ίδια τα άστρα. Και τι λέει στο τέλος της διαφήμισης; "Μα είμαι μάνα και ανησυχώ"! Αυτό ακριβώς. Χτυπάει ακριβώς στην καρδιά της μέσης ελληνίδας βλαμμένης καλύτερα απ' ό,τι ο Λέγκολας τοξεύει ορκ.

Κανονικά σε κάτι τέτοια θα έπρεπε να συλληφθεί άμεσα ο υπεύθυνος της διαφημιστικής εκστρατείας και να καταδικαστεί για υπέρτατη προσβολή του ανθρώπινου είδους. Ποινή   τουλάχιστον τρείς εις θάνατον και μετά βάλ' τον ισόβια που έλεγε παλιά μια επιθεώρηση. Να θες να εγκαταλείψεις τον πλανήτη σε κάνουν ώρες ώρες. Συνεχώς μα συνεχώς πέφτω πάνω σε ζωντόβολα που τολμάνε να με ρωτάνε τι ζώδιο είμαι. Κι όταν αντί να τους κρεμάσω σ' ένα τεράστιο Χ σαν αυτό του Οίκου Μπόλτον και ν' αρχίσω να τους ξεφλουδίζω σιγά σιγά κάθομαι και τους εξηγώ γιατί είναι ηλιθιότητα να πιστεύει κάποιος στα ζώδια, αφού κοιτάνε σαν χάνοι γιατί ποτέ δεν εχουν ασχοληθεί σοβαρά να δούνε αν δουλεύει η μαλάκια στην οποία στηρίζουν μεγάλο μέρος της ζωής τους, αντί να σκάψουν ένα λαγούμι και να χώσουν το άχρηστο κεφάλι τους μέσα από ντροπή σαν στρουθοκάμηλοι απλά συνεχίζουν απτόητοι αφού σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος στην παρέα που συμφωνεί ότι "οι παρθένοι όμως είναι πολύ ζηλιάρηδες αφού όσους έχει γνωρίσει ήταν έτσι". Πού είναι ένας Θέοντεν να φωνάξει "Deeeeath" όταν τον χρειάζεσαι;

Αλλά έχεις και αυτόν που δεν είναι σαν τους άλλους, τους χαζούς. Που διαβάζουν κάθε μέρα τα ζώδια. Όχι, γιατί δεν τα πιστεύει αυτά. Δεν είναι τέτοιος τύπος αυτός. Αυτός πιστεύει απλά ότι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στα ζώδια. Δηλαδή δεν μιλάμε περί απλού μαλάκα, μιλάμε για μαλάκα και υποκριτή. Και προσωπικά σύμφωνα με μετρήσεις που ποτέ δεν έκανα ένα 95% που συζητάω και αφού καταλάβει ότι δεν τον παίρνει καταφεύγει σε αυτή την τραγική κατηγορία. Θέοντεν; -Deeeeath.

Πάμε σε ένα άλλο θέμα. Όλοι έχουμε δει τρομοκρατημένους αστρολόγους να πασχίζουν να προειδοποιήσουν τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ο τάδε πλανήτης είναι ανάδρομος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι δεν πάει κατά την κανονική φορά. Μα καλά… όλοι οι πλανήτες μία φορά δεν έχουν; Γύρω από τον Ήλιο δεν γυρίζουν; Εξαρτάται. Αν αποδέχεσαι τον Γαλιλαίο, τον Κοπέρνικο και τα εκατομμύρια τηλεσκόπια ανά τον κόσμο που προτάσσουν ένα Ηλιοκεντρικό μοντέλο του πλανητικού μας συστήματος έτσι είναι. Όμως οι αστρολόγοι δεν ακολουθούν αυτό. Ακολουθούν εν έτει 2013 το γαμημένο Πτολεμαϊκό μοντέλο! Δηλαδή το γεωκεντρικό μοντέλο που είχαν οι αρχαίοι και επειδή δεν τους "έβγαινε" βάζανε τους πλανήτες να γυρίζουν γύρω από τη Γη αλλά και γύρω από τον εαυτό τους! Έτσι μερικές μέρες τον μήνα ο πλανήτης φαινόταν σαν να έκανε κίνηση προς τα πίσω. Και μην αδικούμε τους αρχαίους. Αυτά βλέπανε, αυτά κάνανε με τα μέσα που είχαν τότε. Αλλά στην εποχή της πληροφορίας πόσο στόκος μπορεί να είναι κάποιος για να συνεχίζει αυτή τη φαρσοκωμωδία;

Τελειώνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον διάβασε αυτά που έγραψα… να μην είναι ούτε μια στιγμή ευγενικός όταν συναντά άτομα που παραδέχονται οποιαδήποτε "δύναμη των άστρων" (πέραν όσων αποδεικνύονται επιστημονικά φυσικά). Γελοιοποιήστε τους, ξεφτιλίστε τους και γενικά κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας ώστε να ντρέπονται που τόλμησαν να δώσουν την παραμικρή στήριξη σε ένα σύστημα κατάφορης παραβίασης των κανόνων της λογικής. Πώς είπατε; Δεν εξηγούνται όλα τα πράγματα με τη λογική; Μάλιστα. Θέοντεν; Deeeeeath!