Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 19:42

Μαλβίνα Κάραλη - Πλαγιομετωπική

Υπάρχει μια πάθηση που λέγεται στατικός έλεγχος. Στη Φυσική ορίζεται ως "εκτροπή σώματος που πέφτει ελεύθερο". Στον έρωτα, το λένε Εξομολόγηση. Υπάρχουν ερωτευμένοι που δεν γνώρισαν ποτέ τον ίλιγγο και τις σκοτοδίνες. Είναι αυτοί που χτυπήθηκαν πάνω στους έρωτές τους, σύμφωνα με το φυσικό νόμο της Πλάγιας Κρούσης.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

... κι όλα αρχίζουν. Ένα διαχρονικό κείμενο του Αλμπέρ Καμύ.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ένα απολαυστικό κείμενο για τον έρωτα από τον συγγραφέα Πάτρικ Ζίσκιντ. "Αυτό που γράφει ο ιερός Αυγουστίνος για τον χρόνο ισχύει το ίδιο και για τον έρωτα. Όσο λιγότερο τον σκεφτόμαστε, τόσο πιο αυτονόητος μας φαίνεται. Όταν όμως αρχίζουμε και στύβουμε το μυαλό μας για να τον καταλάβουμε, τότε πέφτουμε στο καζάνι του Διαβόλου.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 14:38

«Άχρηστος εγώ; …»

Ξημέρωσε.

Νυστάζω. Δεν χόρτασα ύπνο.

Ακούω τη φωνή της μαμάς. Τι θα κάνω τώρα; Θέλει να με βάλει να ξαναγράψω αυτή τη ρημάδα την ορθογραφία. Αφού όσες φορές και να τη γράψω, πάλι λάθη θα κάνω. Είμαι ένας μπουμπούνας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 14:23

25η ώρα

«Μια φορά κι έναν καιρό σε μια πόλη όχι και πολύ διαφορετική από τη δική μας με ανθρώπους όχι και πολύ διαφορετικούς από αυτούς που γνωρίζουμε, γεννήθηκε ένας έρωτας πολύ διαφορετικός από αυτούς που έχουμε ζήσει.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 13:24

Ζωές Παράλληλες

Γιατί η ζωή σου συναντιέται με έναν άνθρωπο; Γιατί ο δρόμος σου σε πάει σε ένα σημείο; Ζωές παράλληλες ή ζωές που τέμνονται; Ερωτήματα που αιωρούνται και απαντήσεις που δεν έρχονται. Μα για αυτούς που ξέρουν να περιμένουν, έχοντας υπομονή, ο χρόνος πάντα δείχνει.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

- Δεν τον αντέχω άλλο, ξέρεις τι έκανε σήμερα; - Να σου πω κάτι; Δε θέλω ν' ακούσω. Βαρέθηκα. Βαρέθηκα να τον κατηγορείς. Δε σ' άκουσα ποτέ να μου πείς τι θες.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις