Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Η μουσική χρησιμοποιείται από όλους ως 'όχημα" για την ανακάλυψη της ταυτότητάς μας, της κοινωνικής θέσης αλλά και για τη δημιουργία σχέσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης του ατόμου.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 16:32

It’s take two to tango

Ο ρομαντισμός στις μέρες μας είναι σαν τις παλιές καλές πορσελάνες της γιαγιάς. Για κάποιους ξεπερασμένος, παλιομοδίτικος και όχι ιδιαίτερα χρηστικός. Για άλλους αναλλοίωτος, καλαίσθητος και με ιδιαίτερη σημασία στην προθήκη της ψυχής τους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι έχετε την τέλεια ζωή. Κλείστε τα μάτια και απλά φανταστείτε το. Έχετε ένα ισχυρό και ελκυστικό σώμα, έχετε αρκετά χρήματα για να κάνετε ό,τι θέλετε,ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμείτε. Ο όμορφος σύντροφός σας είναι ζεστός γενναιόδωρος, τρυφερός και ευγενικός και λατρεύει το έδαφος που πατάτε.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 15:50

Γράμμα προς τον νεότερο εαυτό μου

Αγαπημένε μου νεότερε εαυτέ, Ξεκινώντας να γράφω αυτό το γράμμα, παρατηρώ ότι μου φαίνονται τόσο ανοίκεια τα μικρά μου γραμματάκια. Πόσο καιρό είχα να τα δω πάνω σε γραμμές; Ίσως αυτό το γράμμα θα έπρεπε να το είχα στείλει πολύ νωρίτερα στον εαυτό μου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Άκου, λοιπόν, νεότερε εαυτέ μου και συγκράτησε καλά ο,τι διαβάσεις παρακάτω...

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 15:33

Τι είναι οι "Μεταλλάδες";

Οι μεταλλάδες είναι ένα είδος κατσίκας που ζει στα φιόρδ της Αφρικανικής τούνδρας, σύμφωνα με αυτόχθονες της περιοχής είχαν την συνήθεια να κυκλοφορούν σε κοπάδια και να τρέφονται με τσουκνίδες επειδή ήταν και πολύ γαμώ τις αλητείες. Από αυτές λοιπόν τις συμπαθείς κατσίκες ονομάστηκε και το μεταμοντέρνο επαναστατικό κίνημα των μεταλλάδων.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Όταν μιλάμε για τον Ζακ Λακάν, συνδέουμε αναπόφευκτα το όνομά του με την διατύπωση, «επιστροφή στον Φρόυντ». Όταν ο ίδιος ο Λακάν ερωτήθηκε τί σημαίνει αυτό, απάντησε το εξής: «Ακριβώς αυτό που ειπώθηκε. Η ψυχανάλυση είναι ο Φρόυντ. Εάν θέλουμε να ασχοληθούμε με την ψυχανάλυση, πρέπει να επιστρέψουμε στον Φρόυντ, στους όρους του και στους ορισμούς του, διαβασμένους και ερμηνευμένους στην κυριολεξία τους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 13:07

Οι επιλογές μας και το πεπρωμένο

Πόσο ασκούμε έλεγχο πάνω στη ζωή μας και πόσα οφείλονται σε ότι αποκαλούμε τύχη ή μοίρα; Στην καθημερινότητα, οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη έμφαση στο συνειδητό κομμάτι του μυαλού, θεωρώντας ότι επιλέγουμε και αποφασίζουμε κυρίως με αυτό.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η μουσική δεν χρειάζεται μετάφραση, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και μπορεί με μία μόνο διασκευή να αλλάξει χροιά. Μας ευχαριστει, μας ξεκουράζει, μας κάνει να χορεύουμε, να γελάμε, να κλαίμε. Οι ευεργητικές της λειτουργίες που έχει πάνω μας η μουσική, όμως, δεν περιορίζοντα μονάχα στο επίπεδο της διασκέδασης.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 12:09

Sigmund Freud: Κείμενα περί κοκαΐνης

O Sigmund Freud πήρε για πρώτη φορά κοκαΐνη στις 30 Απριλίου 1884. Ήταν τότε 28 ετών και εργαζόταν τότε ως ειδικευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης. Από την φαρμακευτική εταιρία Merck είχε αγοράσει ένα γραμμάριο για 1,27 δολάρια. Το ποσό δεν ήταν ευκαταφρόνητο για την εποχή. Ήταν όμως εφικτό να αγοράσει κανείς κοκαΐνη, και προπάντων νόμιμο.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις