Zyklone Beta

Zyklone Beta

04.02.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-zophrenia στο Fridge.gr)

Ισως να φταίει η πολλή κλεισούρα στην πόλη, ίσως η υπερδιαθεσιμότητα -σε επίπεδο υπερφόρτωσης- της πληροφορίας, ίσως το ότι έχεις μεγάλο μέρος των βιοτικών σου αναγκών καλυμμένο -- όπως και να το δεις, κάτι φταίει και "δεν την βρίσκεις". Την ψάχνεις με "εξωτικές θεωρίες", με "φιλοσοφικά και πολιτικά" συστήματα, με το "οτιδήποτε παράξενο" με τρόπο που καταλήγεις να τα βλέπεις όλα πολωμένα μέσα από τους φακούς της αγαπημένης σου κοσμοθεώρησης. Γεμίζεις το κενό σου μπρε και διαφεύγεις σκέψεων ματαιότητας και θανάτου, μην ντρέπεσαι σουλτάνι! Παρ' ολ' αυτά, θα μπορούσες κάλλιστα να υιοθετήσεις πιο παραγωγικά χόμπι -- να, δες όλους τους Πατεροπρονταξιονιστές που το έχουν ρίξει στην παρασκευή και στο φάγωμα καυτερών τουρσιών! Βάλε λίγο τα χέρια σου να δουλέψουν για να ησυχάσει το κεφαλάκι σου και φτιάξε... σαπούνια!

04.02.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-zophrenia στο Fridge.gr)

"Το Fridge.gr είναι διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης" έχει ακουστεί ως χαρακτηρισμός του περιεχομένου, κάτι που το κάνει να ακούγεται σαν το "διαδικτυακό" αντίστοιχο αυτού που θα μπορούσε να βρεθεί στην αίθουσα αναμονής ενός οδοντιατρείου ή κομμωτηρίου, καθώς περιμένεις να σου κάνουν εκείνη την πάντα μοδάτη μιζανπλί -- ναι, και ο οδοντογιατρός την άρχισε, έχει πέραση. Κάθε "περιοδικό ποικίλης ύλης" που σέβεται τον εαυτό του συχνά-πυκνά δημοσιεύει "οφθαλμόλουτρο" του τύπου "Άνθρωποι σε παράξενες πόζες", "Παράξενα της φύσης", "Παράξενα κτήρια" -- και φυσικά τα -πάντα επίκαιρα και γλυκούλικα- "Παράξενα ζώα", ό,τι πρέπει για "κλικ-wow-share/like-ξέχνα το".

04.02.2014

Γρήγορα και χωρίς πολλές περιστροφές , ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων είναι ένα burlesque καμπαρέ μπαρ μέσα στο κεφάλι μου. Πλούσιο το πρόγραμμα, μπόλικοι οι σταρ, και όλοι τους ένας κι ένας. Όταν πέσουν τα φώτα, αρχίσει η μουσική και βγουν τα αστεράκια μας στη σκηνή ποιος θα σέρνει το θίασο ως μεγαλοαστέρι του "σπιτιού"; Κάνε ένα γκάλοπ σε άτομα που γνωρίζουν πως ο περιοδικός πίνακας δεν είναι εκείνος ο πίνακας που σημειώνει η "με-το-ένα-πόδι-στην-εμμηνόπαυση" θεία τους πότε είχε την τελευταία της περίοδο και ρώτα τους ποιο στοιχείο θα χοροστατούσε στο παραπάνω σενάριο.

04.02.2014

Η δημοσιογραφία , όπως επιλέγεις να φτάνει καθημερινά στην οθόνη σου, είναι πολύ cool: σε κερνάει κουτσομπολιό, βύζο, εφήμερα, τρόμο, επανάσταση, γλυκάδια -- ό,τι έχεις ανάγκη να νιώσεις κάθε στιγμή. Όπως κάθε cool πλασματάκι, έτσι και αυτή έχει "τον φλώρο ξάδερφο" που, αν και δεν τον θέλει δίπλα της, την αναγκάζουν "οι δικοί της" να τον παίρνει μαζί στα πάρτι.

25.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Βούκινο έγινε στην γειτονιά! Ο καρδιακός σου φίλος ο Πετράκης -όχι αυτός με το έμφραγμα, ο άλλος ο παιδικός- έμπλεξε! Εδώ και δυο βδομάδες "φίλοι λένε πως" αποσύρθηκε απ' όλους και απ' όλα, δουλειά δεν είχε να την χάσει, ευτυχώς, έγινε λίγο παράξενος σε όσους είχε τύχει να τον συναντήσουν μιλώντας για "μεγάλα νοήματα" και πως πλέον "όλα βγάζουν νόημα επιτέλους"... Γενικά άρχισε να μην είναι πολύ "εδώ, μαζί μας" (ήταν άραγε ποτέ;) αλλά το κακό παράγινε όταν... άρχισε να χλιμιντρίζει! Όχι, δεν έφαγε τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ και μετά δοκίμασε να αποπατήσει εν είδει γλάσου στα λαχταριστά chokladkrokant τους, η όλη ιστορία ξεκίνησε γύρω στον ένα μήνα πριν - και οι "φωστήρες" φίλοι του λένε πως το έπαθε "από την πολύ κεταμίνη, εκείνο το αναισθητικό για άλογα".

25.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Μόλις έκλεισες το τηλέφωνο και η παρέα κρέμεται από τα χείλη σου! "Θα έρθει, έχει 2C-I και MXE που έφτασε χτες". Χαμόγελα παντού, ένας ραστοπόντικας στην γωνία χαμογελάει μάιστα τόσο πολύ πλατιά που στα χείλια του θα χωρούσε η φυσαρμόνικα του Steven Tyler, μαζί με τον ίδιο ΚΑΙ τα χείλια του! Μετά την απαραίτητη "ελληνική αναμονή για ντίλι-καντήλι", ο τυπάκος είναι στην πόρτα - του ανοίγεις, βγαίνει έξω η ομίχλη με την "γνώριμη μυρωδιά του χωριού μας" και μπαίνει μέσα το "παλικάρι με την ζάχαρη". Κάμποσες χαιρετούρες και ένα "χορτοφαγικό" κέρασμα -μέρες που είναι- αργότερα, αρχίζετε "την ιστορία" για την οποία ήρθε και το ψιλοκουβεντολόι. "Θα έχω και 25C-NBOMe σε λίγο καιρό αν σας ψήνει" λέει ο σουγκαράτος. "Ωωωωω", ακούγεται από την παρέα και κάποιος αρχίζει να σκαλίζει στο κινητό του το σχετικό entry σε Wikipedia και Erowid. Ω, η λεωφόρος των πληροφοριών και τα "δωρεάν μεγκαμπάιτ" του πακέτου σύνδεσής του μέσα σε ένα πεντάλεπτο τον έχει κάνει ήρωα και φωστήρα της παρέας . Μη μασάτε παιδιά, θα έχετε καιρό να αποφασίσετε αφού τσεκάρετε τα σχετικά threads σε γνωστό φόρουμ και διαβάσετε και κάμποσες εμπειρίες για τούτο.

26.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου - λένε. Όντως, οι τροφές μας περιέχουν τόσα χημικά μέσα τους (hint: και τα φυσικά συστατικά, χημικά είναι) που, χωρίς  υπερβολή, μέσα στην κουζίνα σου πολλές φορές κρύβεται ένα μικρό φαρμακείο, όπως ισχύει στην περίπτωση των μπαχαρικών. Ο Παράκελσος από την άλλη λέει πως το φάρμακο από το δηλητήριο το ξεχωρίζει κυρίως η δοσολογία, εννοώντας πως οποιαδήποτε ουσία σε μεγάλη δοσολογία θα μπορούσε να παρουσιάσει τοξικότητα.

20.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Ακίνδυνο, ελαφρύ και σχετικά μικρό -για δεδομένα Sci-zophrenia- το σημερινό άρθρο φιλοδοξεί να πλύνει τους οφθαλμούς σου με ενδιαφέρουσες και φαντεζί εικόνες! Ο λόγος για αντικείμενα , ορισμένα καθημερινά, που κάτω από την ακτινοβολία UV, σαν αυτή που παράγουν τα blacklight, φθορίζουν και προσφέρουν κάμποση χαρά σε ιδιώτες σαν και την πάρτη σου. Μη μασάς από προσβολές, πάρε το με την νεοελληνική έννοια, και ψάξε να δεις τι φθορίζει σπίτι σου - ίσως εκπλαγείς!

25.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Η ανάγκη για μαγεία στην ζωή δεν παύει ποτέ: για πολλούς δεν αρκεί αυτός εδώ ο κόσμος ο ορατός και αόρατος, μα μην ξεγελαστείς ούτε στιγμή πως δεν αρκεί διότι τον γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά και "πάνε για άλλα". Πίπες γνωρίζουν, ακόμα και για αυτά που θεωρούν πως γνωρίζουν - απλά τους παρασέρνει λίγο που τον θεωρούν "καθημερινό", "βατό", "συνηθισμένο", και έτσι χάνουν την μαγεία που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το comfort zone τους ή στα πράγματα που αποδεδειγμένα δε γνωρίζουν (και που ίσως δεν γνωρίζουν πως δεν γνωρίζουν).

12.01.2014

(To Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Λένε πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει επί του ατομικού και πως η ανθρώπινη ψυχολογία μένει η ίδια ανά τους αιώνες επί του συλλογικού. Αν διαφωνείς, δοκίμασε για αρχή να τους αποδείξεις λάθος επί του προσωπικού, να δεις τι ταλιλί μπανάνα που είναι, και μετά, όταν πάρεις γεύση, μιλάμε για τις αλλαγές που επιθυμείς να δεις από άλλους συλλογικά. Αν ανήκεις στα αισιόδοξα παιδάκια και θεωρείς πως η πρωτόγνωρη τεχνολογία μας (ιντερνέτια,ταχύτατη μεταφορά κτλ.) έχει την εγγενή ικανότητα να αλλάξει τον άνθρωπο, επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου -- δες απλά τι κάνεις εσύ, οι φίλοι σου και οι γνωστοί σου με το ταχύτατο internet: ότι έκανες και παλαιότερα με άλλα μέσα -- πορνό, κουτσομπολιό, θαψίδι, κλειδαροτρύπιασμα και άλλα κεχαριτωμένα. Όμορφο παράδειγμα είναι επίσης η επίδραση της τεχνολογίας στον πόλεμο. Παλιότερα ήταν ξύλα, τόξα και καταπέλτες, τώρα το ισχυρότερο όπλο μας είναι μια παράξενη μεγάλη πέτρα που είναι ικανή να εισοπεδώσει πόλεις μέσα σε δευτερόλεπτα και να μολύνει αέρα, Γη και νερό --το όπλο όμως παραμένει όπλο και ο πόλεμος... πόλεμος.

Σελίδα 1 από 9