Τρίτο και φαρμακερό: το Αδελφοκτόνο Μνημόνιο

Τρίτο και φαρμακερό: το Αδελφοκτόνο Μνημόνιο

Η συμφωνία που ετοιμάζεται για το τρίτο Μνημόνιο είναι μια πολύ κακή συμφωνία. Από την εναλλακτική όμως να πηδήξουμε από το γκρεμό άμεσα, είναι πιθανόν καλύτερη.

Δεν ορκίζομαι.

Το Αριστερό Μνημόνιο συνταγογραφεί 93% φόρους στην ημιθανή ιδιωτική οικονομία, και 7% από περικοπές του υδροκέφαλου δημοσίου τομέα.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του Αριστερού Μνημονίου, δια της συλλογής αυτών των φόρων, περιέρχεται καθαρά στο πλαίσιο της επιστημονικής φαντασίας.

Η κατάσταση ξέφυγε, ο χρόνος σπαταλήθηκε σε πυροτεχνήματα και λαϊκισμούς. Η συμφωνία θα είναι κακή.

Στο στόχαστρο θα είναι πάλι ο ιδιωτικός τομέας, με ακόμα χειρότερη υπερφορολόγηση, με αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 4% ως 6% και των εισφορών εργαζομένων κατά 1%. Βήματα πίσω σε εκείνα που βελτίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανεργία θα καλπάσει με την αύξηση των εισφορών.

Η οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση, με 7,5 δισ. ευρώ ήδη στράγγισμα από πραγματικά λεφτά που αφαιρέθηκαν από την αγορά για να πληρωθούν λογιστικές εγγραφές χρέους προς το ΔΝΤ και τον ESM.

Ο απολογισμός της πρεμούρας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, ρίχνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση με πρόφαση την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη τον οποίον πούλησε στην πρώτη ευκαιρία, πληρώνεται από όλους τους Έλληνες της παραγωγικής οικονομίας. Κάθε μέρα και χειρότερα.

Προ πολλού η παραγωγική οικονομία έχει ξεπεράσει τον φοροδοτικό γκρεμό, και οι οφειλές προς το δημόσιο ανεβαίνουν ασταμάτητα με ρυθμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως από τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών, ή διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων, ή ό,τι άλλη απάτη σκαρφίζεται το Ελληνικό Κράτος για να εισπράξει χρήματα που δεν δικαιούται να εισπράξει σύμφωνα με το Σύνταγμα, και την προστασία που αυτό υποτίθεται ότι παρέχει στους πολίτες από οποιονδήποτε αδηφάγο φοροφαγά κυβερνήτη.

Ας όψονται οι δικαστές που κόπτονται μόνον για τους δημοσίους υπαλλήλους και κάνουν αποδεκτή την υπερ-φορολογική γενοκτονία της παραγωγικής οικονομίας με τη δικαστική τους βούλα.

Όμως, αυτή η Αδελφοκτόνος συμφωνία της Αριστεράς και της προόδου, πετάει το Σύνταγμα στα σκουπίδια αυξάνοντας τους φόρους προς τους φτωχούς, μέσω των αυξήσεων του ΦΠΑ και των εισφορών, και αφήνοντας αλώβητους όσους πολυεθνικούς οργανισμούς εξάγουν ατόφια την κερδοφορία τους αφορολόγητη, και άλλους τόσους όσους με κούφια λόγια ψεύδεται η Αριστερά εδώ και δεκαετίες ότι θα κυνηγήσει.

Είναι μια Αδελφοκτόνος συμφωνία που ο ιδιωτικός τομέας θα ακρωτηριαστεί για μια ακόμη φορά για να διατηρηθούν τα προνόμια του δημοσίου, τα €600 εκατομμύρια το χρόνο στο ταμείο συντάξεων της ΔΕΗ, τα €550 εκατομμύρια στο ταμείο συντάξεων της Deutsche Telecom/OTE, τα €2 δισ. σε συνταξιούχους ετών 39.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προελαύνει εναντίον της παραγωγικής οικονομίας, επιλέγοντας την υπερφορολόγησή της, κλείνοντας καθημερινά δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, στέλνοντας 500-600 ανθρώπους στην ανεργία καθημερινά, για να συνεχίσει να πληρώνει τα κινητά σε δημοσίους υπαλλήλους που δεν πατάνε στην υπηρεσία τους, και να δίνει "προσωπική διαφορά" από το ενιαίο μισθολόγιο, που είναι 150% απ' όσο παίρνει κάποιος για την ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι κρατιστές νίκησαν κατά κράτος για μια ακόμη φορά.

Όλα τα επαγγέλματα παραμένουν κλειστά, όλη η γραφειοκρατία και η διαφθορά υπό την προστασία του πολιτικού προσωπικού. Τα κακουργήματα διαφθοράς πάνε για υποβάθμιση.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν όντως θα υπάρξει αναπτυξιακό πακέτο των 35 δισ. ευρώ που δεν θα βρει το δρόμο του αποκλειστικά στις τσέπες των παλαιών εθνικών προμηθευτών, ή των νέων μετενσαρκώσεων αυτών που θα εφεύρει η Πρώτη φορά Αριστερά.

Η ανεργία πιθανότατα θα ξεπεράσει το 35% με αυτά τα μέτρα, τα οποία είναι 8πλάσια από αυτά του email Χαρδούβελη που έριξαν τον Σαμαρά, και 2,5 φορές όσο ο ΕΝΦΙΑ που αφαίρεσε την εξουσία από τη ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Για να εισπραχθούν πλέον τα οφειλόμενα προς το κράτος και να συνεχίσουν οι σπατάλες του και η προστασία των "πελατών" υπάρχει μόνο ένας τρόπος:

-Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών,

-ενοποίηση των κατασχεμένων ακινήτων σε πακέτα των 20.000-100.000 τετραγωνικών μέτρων,

-δημοπρασία των πακέτων στο εξωτερικό, όπου real estate vulture funds θα γίνουν οι νέοι μεγαλοϊδιοκτήτες για €200-€300 ανά τετραγωνικό μέτρο,

-οι πρώην ιδιοκτήτες θα μετατραπούν σε ενοικιαστές των ακινήτων τους δια της υπερφορολόγησης, για να πληρωθούν λίγες ακόμα βδομάδες μισθών αργόμισθων και κομματικών πελατών.

Η μεγαλύτερη κλοπή ιδιωτικής περιουσίας θα έχει ολοκληρωθεί υπό την επιστασία του ελληνικού κράτους.

Βέβαια, οι σταλινιστές δεν έβλεπαν ποτέ με καλό μάτι την ιδιωτική περιουσία, ούτε ήσαν ποτέ σύμμαχοι της αστικής τάξης. Γι' αυτό ένα τρόπο ξέρουν για να την ξηλώνουν, διαχρονικά, από την εποχή του Λένιν: φόροι-φόροι-φόροι!

Βέβαια, όταν θα ξεσηκωθούν οι άνεργοι που η πολιτεία έχει πετάξει στα σκουπίδια χωρίς επίδομα ανεργίας, οι οποίοι πιθανόν να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια, αμφιβάλλω αν τίποτε από αυτά θα έχουν καμία σημασία.

Η αδελφοκτονία αποδίδει, αν είσαι αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος ή 40άρης συνταξιούχος.

Κάποια στιγμή όμως το αίμα του άλλου τελειώνει, ξεραίνεται, ή γίνεται οξύ.

Να μην κοιμάστε ήσυχοι.

 

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter:@Agissilaos
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

CoverPhoto: William Blake's Cain and Abel