Ας με Διαψεύσει Έστω και Ένας Πολιτικός της Κυβέρνησης

Έλληνας Πολιτικός του ΝΔΣΟΚ Έλληνας Πολιτικός του ΝΔΣΟΚ

Ας με Διαψεύσει Έστω και Ένας Πολιτικός της Κυβέρνησης

- Θα είμεθα σύντομοι κ. Πρόεδρε. Δεν θα μακρηγορήσουμε. Θα είμεθα σύντομοι. Αν και πρόκειται περί ιδιάζουσας σημασίας που θα επέτρεπε και την μακρηγορίαν ακόμα, εμείς δεν προτιθέμεθα να μακρηγορήσουμε. Θα είμεθα σύντομοι! 

Έτσι έλεγε κάποτε ο Πάντζας μακρηγορώντας ασύστολα σε παλιά ελληνική κωμωδία. Και μιας και ο ίδιος ο Πάντζας αλλά και ελληνική κωμωδία έχουν μεταφερθεί πλέον μέσα στην ελληνική βουλή, δεν θα μακρηγορήσω ούτε εγώ και θα μπω απευθείας στο θέμα. Οπότε...

Γιατί να μη βολευτούμε όλοι;

Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνεργοι, πάρα πολλοί άνεργοι, για την ακρίβεια υπάρχουν κάπου μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμύρια άνεργοι. Κάποιοι από αυτούς είναι στην "ιδιαίτερα προνομιούχο θέση" να εισπράττουν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα για την περίοδο που το εισπράττουν θεωρούνται ασφαλισμένοι.

Κοιτάξτε τι επιτυγχάνουμε λοιπόν με έναν μόνο νόμο σε πρόχειρη δική μου διατύπωση:

Όποιος εργοδότης προτίθεται να προσλάβει με μισθό 800 ευρώ και πάνω οποιονδήποτε δικαιούχο του επιδόματος ανεργίας, απαλλάσσεται πλήρως από την εργοδοτική εισφορά και την πληρωμή του ΙΚΑ γι' αυτόν τον εργαζόμενο. Προϋπόθεση για να δικαιούται κάποιος να προσλάβει με αυτά τα κριτήρια αποτελεί το να μη μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους ο εργοδότης απασχολεί πληρώνοντας κανονικά ΙΚΑ και εργοδοτική εισφορά.


Τι είπες τώρα ρε παλικάρι; Το σκέφτηκες καλά;

Χμμ, για να δούμε! Έχουμε και λέμε:

  1. Κράτος: Πλήρωνε 360 ευρώ επίδομα ανεργίας και ασφάλιση και μετά από μια τέτοια πρόσληψη πληρώνει μόνο την ασφάλιση. Μείωση εξόδων κατά 360 ευρώ ανά κεφάλι.
  2. Εργαζόμενος: Έπαιρνε 360 ευρώ και ήταν ασφαλισμένος και μετά από αυτήν την πρόσληψη παίρνει τουλάχιστον 800 ευρώ και είναι ασφαλισμένος. Αύξηση εσόδων κατά τουλάχιστον 440 ευρώ ανά κεφάλι.
  3. Εργοδότης: Του δίνεται η δυνατότητα να προσλάβει άτομα (όταν μπορεί φυσικά) στα οποία θα δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό των 800 ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από την τσέπη λίγο κάτω από τα διπλάσια. Είναι ένα βήμα προς την ανάπτυξη, ελαφρώς πιο σαφές στις προσδοκίες του από την μέθοδο Σαμαρά η οποία λέει: "Επαναλαμβάνετε συνέχεια τη λέξη ανάπτυξη, και αυτή θα έρθει από μόνη της!".

Παρακαλείται οποιοσδήποτε πολιτικός της κυβέρνησης να με διαψεύσει όσον αφορά τη δυνατότητα εφαρμογής ενός τέτοιου νόμου. Αν δεν μπορεί, παρακαλείται να κινήσει άμεσα όλες εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε αυτός ο νόμος να γίνει πραγματικότητα. Γιατί ως γνωστόν οι έλληνες πολιτικοί δεν είναι ούτε σχετικοί με το αντικείμενο ούτε έξυπνοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και ούτε πρόκειται να γίνουν. Ας τους θυμάται ο κόσμος λοιπόν επειδή απλώς άνοιξαν μια φορά τα στραβά τους, ακολούθησαν τις αναλυτικές συμβουλές που τους έδωσε κάποιος και έκαναν το σωστό!

Σας έχω και όνομα έτοιμο για τον συγκεκριμένο νόμο : Νόμος περί Ευθύνης (σκέτο).