Ωραίο το παραμύθι με το δάκο, αλλά δεν έχει δράκο...

Ωραίο το παραμύθι με το δάκο, αλλά δεν έχει δράκο...

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί που επιτίθενται στους 58, είτε στην πρωτοβουλία γενικά, είτε (δυστυχώς) και σε προσωπικό επίπεδο είναι ότι στην πολιτική υπάρχουν φορές που οι επιθέσεις ισχυροποιούν και δυναμώνουν το αντικείμενό τους. Σίγουρα πάντως το διαφημίζουν (ακόμα και η αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση) και το φέρνουν στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας.

Ποιοι είναι αλήθεια ακριβώς αυτοί που επιτίθενται και θα πυκνώσουν με μαθηματική βεβαιότητα τις επιθέσεις τους όσο προχωρούν οι διεργασίες;

Πρώτα από όλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα περίχωρά του. Η αλήθεια είναι ότι χαμένοι μέσα στα άλυτα προβλήματά τους μεταξύ ευρώ και δραχμής δεν το 'χουν πάρει ακόμα χαμπάρι, αλλά όσο δυναμώνουν οι διεργασίες θα ξυπνήσουν. Η ρητορική τους προβλέψιμη: "οι 58 εκπροσωπουν το σημιτικό ΠΑΣΟΚ". Ενταξει, το να σου απευθυνει αυτη την "κατηγορία" το κόμμα που (πλεον) εκπροσωπεί το τσοχατζοπουλικό ΠΑΣΟΚ μαλλον είναι κομπλιμέντο.

Έπειτα είναι οι φανατικοί ΓΑΠικοί. Αυτοί είναι απέναντι από κεκτημένη ταχύτητα. Κίνηση που εγκρίνει ο Βενιζέλος είναι εκ προοιμίου για το πυρ το εξώτερον. Αν διαφωνούσε ο Βενιζέλος, όλοι αυτοί θα ήταν με τα λάβαρα αναφανδόν υπερ των 58. Ορισμένοι μαλιστα σαλιαρίζουν με ΣΥΡΙΖΑ, οπότε που να ψαχνουμε τώρα ψυχολόγους... Τώρα βέβαια εδώ που τα λέμε το να επιτίθεται ο Καρχιμάκης, ο Τζουμάκας κι ο Παναγιωτακόπουλος στον Δοξιάδη, τον Αλιβιζάτο και τον Παγουλάτο το λες και θείο δώρο!

Τρίτον, είναι οι φιλελεύθεροι. Αυτοί έχουν οχυρωθεί πίσω από τη λέξη "κεντροαριστερά". Τους βολεύει ιδιαίτερα ο όρος για να χτίζουν διαχωριστικά τείχη με σκοπό τι αλήθεια; Να κατέβουν ξανά αυτόνομοι και να λάβουν 1%. Μπράβο! Από ό,τι φαίνεται ο Τζήμερος είναι προτιμότερος για συνεργασία από τους 58. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, δεν αφορά σε όλους αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι του φιλελεύθερου χώρου που επιθυμούν διάλογο και έχω την αίσθηση ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει από την άλλη πλευρά όλα όσα μπορούσαν να γίνουν για να προσέλθουν οι άνθρωποι αυτοί στο διάλογο.

Τέλος, είναι οι κυρφωτικοί. Δεν μ' αρεσουν οι 58, αλλα μ' αρεσει ο Λοβερδος κι ο Καστανίδης, δεν συνεργαζομαι με το ΠΑΣΟΚ γιατί συνεργαζεται με τη ΝΔ που συνεργαζόμουν μέχρι πρότινος κι εγώ, αλλά δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ που κακώς συνεργαζεται με τη ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση στην οποία είμαι αντίθετος.. Μύλος...

Ποιες είναι οι κστηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον των 58;

α) Είναι σημιτικοί και στοχεύουν να αναστήσουν το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ! Καλό ε; Από πότε αλήθεια έχουν σχέση με το εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ ο Σταυρος Λιβαδάς (στελεχος της ΔΗΜΑΡ), η Σώτη Τριανταφύλλου (που εξέφρασε και τη δυσφορία της μετά την δήλωση στήριξης Σημίτη!) ή ο Δημήτρης Σκάλκος, πρώην επιφανές στέλεχος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας; Ενδεικτικά φυσικά τα ονόματα.

β) Είναι μνημονιακοί! Αυτή η κατηγορία προέρχεται βασικά από τους θιασώτες της άποψης "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή", όπως εκφράστηκε επισήμως από τον κ. Τσίπρα στη βουλή. Βεβαίως, κατανοώ ότι όταν στερείσαι πολιτικής και προτάσεων σε βολεύουν οι τεχνητες διαιρέσεις και τα ψευτοδιλήμματα για να καλύψεις τη γύμνια σου, κυρίως όταν αυτή εδράζεται στην απελπιστική σου αδυναμία να εκπονήσεις και να προτείνεις ένα ρεαλιστικο, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

γ)Είναι ελιτιστές! Είναι γεγονός ότι οι 58 δεν έχουν υπάρξει ούτε συνδικαλιστάδες της κακιάς ώρας, ούτε ρουσφετάκηδες, ούτε διαχειριστές πελατειακών δικτύων, ούτε καφενόβιοι λαϊκιστές. Είναι όλοι τους άνθρωποι με λαμπρές επιστημονικές περγαμυνές, επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους πορεία και οι περισσότεροι εξ αυτών με διεθνή αναγνώριση. Διαλέγετε και παίρνετε αγαπητοί φίλοι.

δ) Είναι φιλοδεξιοί! Αν ήταν φιλοδεξιοί δεν είχαν παρά να γραφτούν στη ΝΔ. Αν είναι φιλοδεξιός ο Γιάννης Βούλγαρης, ιστορικό στέλεχος των Ρηγάδων, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, επιφανές στελεχος της ΔΗΜΑΡ, ο Πέτρος Μάρκαρης, ιστορικά προσκείμενος στην Αριστερά κι ο Νίκος Ράπτης των Οικολόγων τότε φαντάσου πως είναι οι φιλοαριστεροί! (Και πάλι ενδεικτικά τα ονόματα).

Για να μην απεραντολογώ, είναι βέβαιο ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις θα συνεχιστουν και θα ενταθούν. Το συμπέρασμα είναι ένα: ωραίο το παραμύθι με το δάκο, αλλα δεν έχει δράκο!