I have a dream

I have a dream

Εκλογές! Κάλπες! Αποτελέσματα! Δεν υπάρχει κόμμα που να έχει κερδίσει την αυτοδυναμία! Τρία κεντρώα φιλελεύθερα κόμματα αποφασίζουν να συμμαχήσουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ανακοινώνουν την πολιτική και οικονομική τους ατζέντα που άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή.

Στο δημόσιο γίνεται ριζική ανακατανομή του εργασιακού δυναμικού. Οι ανάγκες του δημοσίου επαναπροσδιορίζονται και οι περίσσιες θέσεις καταργούνται ως υπεράριθμες. Θεσπίζεται αξιολόγηση για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Μηχανογραφούνται σε μεγάλο βαθμό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι περισσότερες αιτήσεις για ληξιαρχικά, φορολογικά και ασφαλιστικά έγγραφα γίνονται ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο.

Εγκαθιστάται σταθερό και επίπεδο φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 15% με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Τα ασφάλιστρα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι μόνο για την νοσηλεία τους και δεν ξεπερνά το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους. Δίνονται φορολογικά κίνητρα όταν μια νεοφυής επιχείρηση αρχίζει να προσλαμβάνει υπαλλήλους.

Θεσπίζεται ένα μοναδικό ταμείο εθνικής ασφάλισης που προσφέρει νοσηλεία και ανώτατη εθνική σύνταξη 700 ευρώ που καθιστά το κρατικό συνταξιοδοτικό άμεσα βιώσιμο και συγχρόνως αναδιανεμητικό. Ιδιωτικές επικουρικές συντάξεις προσφέρονται από τραπεζικά ιδρύματα εθελοντικά μέσω συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Επίσης θεσπίζεται προνοιακός οργανισμός για την προστασία ανέργων, αστέγων και αδυνάμων με μεικτή συνεισφορά του κράτους και φιλανθρωπικών εσόδων. Δημιουργείται μια «μεγάλη κοινωνία» όπου η έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο γίνεται ευθύνη όλων για αποφυγή της «επιδοματικής κουλτούρας».

Ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα και η πρόσβαση της αγοράς και του εμπορίου είναι ελεύθερη για όλους. Δίνονται κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με την αυστηρότατη εφαρμογή εργασιακών και περιβαντολογικών κανονισμών.

Η κυβέρνηση μπορεί να αποδείξει αριθμητικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες κερδίζει την εμπιστοσύνη των δανειστών και συμφωνεί έναν σταθερό αλλά βιώσιμο πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους.

Οι συγκοινωνίες καθίστανται μεικτές δημόσιες και ιδιωτικές. Οι σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται άμεσα και ενώνονται με την Ευρώπη και την Τουρκία. Αναγεννιέται το Orient Express για την προσέλκυση σιδηροδρομικού τουρισμού. Ξαναλειτουργούν οι άγονες σιδηροδρομικές γραμμές ως θεματικές. Τα ΚΤΕΛ καταργούνται ώστε να εμπλουτιστεί το δίκτυο υπεραστικών λεωφορείων για τις ανάγκες του πληθυσμού αλλά και του τουρισμού. Ανοίγεται η Ελλάδα στην γενική αεροπορία κρατώντας όλα τα αεροδρόμια σε 24ωρη λειτουργία προσφέροντας καύσιμα και φιλοξενία.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού δίνονται κίνητρα για all-round tourism, αγροτουρισμό, island hopping (πορθμεία και υδροπλάνα), θρησκευτικός τουρισμός, ΛΟΑΤ τουρισμός. Θεραπευτικός τουρισμός.

Οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα του κράτους ιδιωτικοποιείται. Παραμένουν σε κρατικά χέρια η εθνική ασφάλεια και η δικαιοσύνη, και μπαίνει σε καθεστώς δημόσιο αλλάμη-κρατικό η παιδεία, υγεία, ενέργεια και πολιτική προστασία, και συντηρούνται από τα τέλη των τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Πλήρης διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και υπάρχει πλήρης ανεξιθρησκία χωρίς αναγνώριση «επίσημων δογμάτων». Το μάθημα των Θρησκευτικών αντικαθίσταται από την θρησκειολογία. Το άβατο του Αγίου Όρος παύει ως απαράδεκτη σεξιστική διάκριση εις βάρους του μισού πληθυσμού της χώρας. Ο νόμος περί βλασφημίας καταργείται ως παραβίαση της ελεύθερης έκφρασης.

Το δικαίωμα στον γάμο και στην παιδοθεσία δίνεται άμεσα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αναπροσδιορισμού φύλου δίνεται αμετάκλητα στα διεμφυλικά άτομα.

Η πρόσβαση των αναπήρων σε κτίρια, ΜΜΜ και πεζοδρόμια είναι νόμος της πολιτείας και τυχόν παραβιάσεις ελέγχονται αυστηρά.

Ψηφίζεται αναθεώρηση του συντάγματος όπου γράφεται στο όνομα των πολιτών της χώρας και όχι στην Αγία Τριάδα. Αφαιρούνται θρησκευτικές παραπομπές.

Επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων τα οποία αρκετά είναι αγγλόφωνα και θα διδάσκουν ιστορία, φιλοσοφία και πολιτική σε φοιτητές όλου του πλανήτη. Δίνονται κίνητρα για επενδύσεις της βιομηχανίας στην πανεπιστημιακή έρευνα.

Η Ελλάδα επιτυγχάνει 5% ανά έτος ανάπτυξη και με συνδυασμό το οικονομικό και μεσογειακό κλίμα, γίνεται πόλος έλξης επενδύσεων και επισκεψιμότητας.

Και ξυπνήσαμε...Τα όνειρα αυτά προκαλούν το ίδιο λυπητερό αίσθημα με έναν ανεκπλήρωτο έρωτα...

Αν υπήρχε η πολιτική βούληση, η σωστή πληροφόρηση των πολιτών ίσως να υπήρχε ελπίδα για την εκπλήρωση κάποιων από τα παραπάνω...

 

Facebook: George Julius PerakisΤο The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.