Το ΔΝΤ και η καταστροφή της Παραγωγικής Οικονομίας

Το ΔΝΤ και η καταστροφή της Παραγωγικής Οικονομίας

Η τρόικα με πρωτοστάτη το ΔΝΤ έκανε τα λάθη υπολογισμού των πολλαπλασιαστών της ύφεσης που προκαλείται από την υπερφορολόγηση.

Το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης στην οποία συναίνεσε η Τρόικα και το ΔΝΤ τεχνικά ήταν ύφεση 27% και ανεργία σχεδόν ίσου μεγέθους. Αυτή η πολιτική υπερφορολόγησης συμφωνήθηκε από την τρόικα και τις ελληνικές κυβερνήσεις στα προηγούμενα 7 χρόνια.

Επίσης το ΔΝΤ χρηματοδότησε την μετάβαση σε καθεστώς φορολογικής τρομοκρατίας εναντίον των Ελλήνων Μικρομεσαίων Ηρώων της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα τον εξανδραποδισμό τους, το κλείσιμο του 50% των ελληνικών επιχειρήσεων, την φυλάκιση αρκετών πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για χρέη από 5.000 ευρώ, την παράνομη χρέωσή τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, την παραμονή των 300 κλειστών επαγγελμάτων, και την κατάταξη της χώρας ως 170 στις 171 χώρες για ξένες επενδύσεις (τελευταία είναι η Βόρειος Κορέα) και 138η στην οικονομική ελευθερία από τις 168 χώρες που μετράει το Heritage Foundation. Αν είναι τόσο ικανοί τεχνοκράτες, γιατί η χώρα έχασε τους μισούς εργοδότες της στα 7 έτη της επιστασίας του;

Το ΔΝΤ έχει κάνει τεράστια λάθη στη χώρα μας, που έχουν εξωθήσει σε μετανάστευση 400.000 Ελλήνων εκ των ικανότερων και πιο μορφωμένων, έχουν κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και έχουν σπρώξει τον μισό Ελληνικό πληθυσμό κάτω από το όριο της φτώχιας!

Η δε όλη συζήτηση για το Χρέος που τραβάει σε μάκρος και αποδεκατίζει την οικονομία μας είναι κάτι που καμία επιρροή δεν έχει στην πραγματική οικονομία πριν το 2022.

Τα των διαρροών και λοιπών καραγκιοζιλικίων θα ήσαν ενδιαφέροντα αν το ΔΝΤ και η Τρόικα γενικότερα είχαν φροντίσει να διορθώσουν την ελληνική οικονομία, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο σε όσους "ανήλικους συνταξιούχους" πληρώνουμε λύτρα από το αίμα της παραγωγικής οικονομίας, και μικραίνοντας το κράτος ώσπου να γίνει όσο αντέχει η τσέπη των Ελλήνων.

Ο συνένοχος της υπερφορολόγησης των Ελλήνων, υψηλότερα και από τον μέσο όρο της πλούσιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν έχει 7 χρόνια ύφεση και έχει φτωχοποιήσει τον μισό πληθυσμό για να σιτίζει τους κηφήνες των ρουσφετιών, το ΔΝΤ, δεν έχει ούτε την συμπάθειά μου, ούτε τον οίκτο μου.

Ώσπου να σταματήσουν να χρηματοδοτούν την εξαθλίωση της παραγωγικής οικονομίας, δε, θα έχουν και την απαξίωσή μου.

Τα υπόλοιπα είναι κουκλοθέατρο του Κλούβιου και της Σουβλίτσας!

Για να μην ξεχνιώμαστε κιόλας...

 

Ακολουθήστε τον Αγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.