Βενετία: O Thibaud Poirier φωτογραφίζει την πόλη όταν «κοιμάται»

08.07.2019
Βενετία: O Thibaud Poirier φωτογραφίζει την πόλη όταν «κοιμάται»

Έχοντας φωτογραφίσει μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο, το Ντουμπάι και τη Σαγκάη για την ενέργεια και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική τους, ο Thibaud Poirier απαθανατίζει τώρα την ομορφιά της Βενετίας, όταν αυτή «κοιμάται».

Ο καλλιτέχνης γοητεύτηκε από τη νοσταλγία και τη ρομαντική ομορφιά της ιταλικής πόλης και θέλησε να την αποτυπώσει στο φακό.

Γι’ αυτή τη μοναδική σειρά, ο Παριζιάνος φωτογράφος εμπνεύστηκε από παλιές φωτογραφίες αλλά και από αρχαίες ζωγραφιές της πόλης της Βενετίας. Για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δούλεψε τρεις νύχτες συνεχόμενα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Με τη χαρακτηριστική και προστατευμένη αρχιτεκτονική της, την απουσία αυτοκινήτων και τεχνολογίας, τη χαμηλή ρύπανση που επιτρέπει έναν όμορφο, ξάστερο ουρανό, η Βενετία παραμένει άθικτη και αυτό είναι που προσελκύει τόσους τουρίστες».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η προοπτική του Thibaud Poirier αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ανακαλύψετε την πόλη της Βενετίας.

venice-night-10.jpg

venice-night-3.jpg

venice-night-2.jpg

venice-night-5.jpg

venice-night-1.jpg

venice-night-8.jpg

venice-night-7.jpg

venice-night-11.jpg

venice-night-12.jpg 

venice-night-09.jpg

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στη σελίδα του στο Instagram

Πηγή: didee.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.