Ο σπανιότερος και αρχαιότερος σκύλος του κόσμου (video)

29.03.2017
Ο σπανιότερος και αρχαιότερος σκύλος του κόσμου (video)

Ένα είδος άγριου σκυλιού, για το οποίο υπήρχε φόβος πως εξαφανίστηκε πριν από χρόνια, εμφανίστηκε στα βουνά της Νέας Γουινέας, κρυμμένο σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και αφιλόξενες περιοχές της Γης.

Σύμφωνα με την ανάλυση του DNA τους, αυτά είναι τα πιο αρχαία και πρωτόγονα σαρκοφάγα σκυλιά που υπάρχουν.

Πρόσφατη αποστολή στο βουνό Κάρστενς (Carstensz) εντόπισε μια ομάδα από 15 σκύλους, αρσενικούς, θηλυκούς και κουταβάκια, σε απομόνωση και μακριά από την ανθρώπινη επαφή.

 o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou9.jpg

«Η ανακάλυψη και η επιβεβαίωση της ύπαρξης του ορεινού άγριου σκύλου, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μισό αιώνα, δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και μια απίστευτη ευκαιρία για την επιστήμη», λέει η ομάδα του Ιδρύματος για τα άγρια σκυλιά της Νέας Γουινέας, ​​New Guinea Highland Wild Dog Foundation (NGHWDF), που ανακάλυψε τα ζώα.

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou7.jpg

Τα άγρια ​​σκυλιά ζουν στα υψίπεδα της Νέας Γουινέας και μόνο δύο φωτογραφίες τους είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια, μια το 2005 και η άλλη το 2012. Στοιχεία που ήταν η αφορμή για την αποστολή που επιβεβαίωσε την ύπαρξη τους.

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou5.jpg

Ένα λασπωμένο αποτύπωμα ποδιού τον Σεπτέμβριο του 2016, έδωσε στους ερευνητές τις ενδείξεις που έψαχναν, ότι οι σκύλοι ζουν σε υψόμετρο από 3.460 έως 4.400 μέτρα, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou4.jpg

Στις περιοχές αυτές, τοποθετήθηκαν κάμερες που λειτουργούσαν όλο το 24ωρο και έβγαλαν περισσότερες από 140 φωτογραφίες τους, μόλις μέσα σε δύο ημέρες.

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou-Puppies.jpg

Από την ανάλυση του DNA, από τα κόπρανα, διαπιστώθηκε σχέση του ορεινού άγριου σκύλου με το ντίνγκο της Αυστραλίας και τον «σκύλο τραγουδιστή της Νέας Γουινέας».

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou3.jpg

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «το αρχείο των απολιθωμάτων δείχνει ότι τα είδη αυτών των σκύλων υπήρχαν στο νησί τουλάχιστον 6.000 χρόνια πριν, και πιστεύεται ότι έφτασαν με ανθρώπους μετανάστες. Ωστόσο, νέα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να έχουν μεταναστεύσει μόνα τους, άγνωστο πώς, ανεξάρτητα από τον άνθρωπο».

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou8.jpg

Το δέρμα των σκύλων αυτών είναι χρυσαφί, αλλά υπάρχουν και μαύροι ή με παραλλαγές του κρεμ. Οι ουρές τους στέκονται ψηλά, σε σχήμα αγκίστρου για ψάρια. Ακόμη, τα αυτιά τους είναι τριγωνικά και στέκονται όρθια στην κορυφή του κεφαλιού.

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou2.jpg

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou0.jpg

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou.jpg

o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou1.png

 o-spanioteros-kai-arxaioteros-skylos-tou-kosmou6.jpg

 Πηγή: snoopit24.com