Η ατέλειωτη παραλία της Τριόπετρας με τη χρυσαφένια αμμουδιά… από ψηλά (video)

06.07.2019
Η ατέλειωτη παραλία της Τριόπετρας με τη χρυσαφένια αμμουδιά… από ψηλά (video)

Οι αισθήσεις απογειώνονται όταν βλέπουμε όλη αυτή την φυσική ομορφιά από ψηλά!

Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 13 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα και δίπλα σε καταπράσινους ελαιώνες.

Είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων, που περνούν από τα Ακούμια ή από τα Σαχτούρια.

Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του αχανούς παραλιακού μετώπου που οι ντόπιοι ονομάζουν Ακουμιανή Γιαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας κάποτε αποτελούσε τα «χειμωνικά» των κατοίκων των Ακουμίων, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους κοντά στα κτήματα τους. Πλέον, οι τυχεροί Ακουμιανοί, επισκευάζουν τις αγροικίες δίπλα στην πανέμορφη παραλία, σχηματίζοντας μάλιστα μικρούς άτυπους οικισμούς.

Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή. Η πρώτη παραλία, η Μικρή Τριόπετρα ή “στου Κουμάντω”, σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σε ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Στα νότια άκρα της εκβάλει ο Ακουμιανός Ποταμός, ο οποίος τη χωρίζει από την εξίσου όμορφη παραλία με τους Αμμόλοφους.

Όσο και αν δεν χορταίνουμε τις βουτιές στην Τριόπετρα, οι αισθήσεις κυριολεκτικά απογειώνονται όταν ανεβούμε υψόμετρο και δούμε όλη αυτή την φυσική ομορφιά από ψηλά!

Αυτό έζησε ένας ριψοκίνδυνος Kρητικός που πέταξε πάνω από την διάσημη παραλία με μηχανοκίνητο αλεξίπτερο (paramotor) και μας χάρισε απίστευτα πλάνα με την ειδική κάμερα που είχε προσαρμόσει στο κράνος του!

CretanSky ParamotoR

Πηγή: apopsilive.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.