Ένα σχεδόν εξωπραγματικό βιβλιοπωλείο με έμπνευση από τον Έσερ

04.06.2019
Ένα σχεδόν εξωπραγματικό βιβλιοπωλείο με έμπνευση από τον Έσερ

Σαν φόρος τιμής στον Έσερ, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge έχει το εσωτερικό του διαμορφωμένο με τον πιο θεατρικό τρόπο

Ο Ολλανδός Μάουριτς Κορνέλις Έσερ ήταν εικαστικός με κύριο στοιχείο της τέχνης του την απεικόνιση αδύνατων γραφικών παραστάσεων, ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων που δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση του απείρου, δηλαδή της ατελείωτης δημιουργίας σχεδίων ή οι «αδύνατες» παραδοξολογικές κατασκευές. Η ιδιαιτερότητα των σχεδίων του βασίστηκε στην επιρροή που δέχτηκε ο Έσερ από τα μαθηματικά.

bookstore-eser-9.jpg

Σαν φόρος τιμής στον Έσερ, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge με έδρα τη Σαγκάη έχει το εσωτερικό του διαμορφωμένο με τον πιο θεατρικό τρόπο, δημιουργώντας μια σήραγγα βιβλίων, βιβλιοθήκες που μοιάζουν με αμπαζούρ και ένα περίπλοκο σύστημα από σκάλες που θυμίζουν έργα του Έσερ, με τους καθρέφτες της οροφής πολλαπλασιάζουν το μέγεθος του χώρου. Ένα λόμπι ανάγνωσης και μια παιδική βιβλιοθήκη συμπληρώνει το σκηνικό.

bookstore-eser-3.jpg

bookstore-eser-7.jpg

bookstore-eser-6.jpg

bookstore-eser-5.jpg

bookstore-eser-4.jpg

bookstore-eser-2.jpg

bookstore-eser-1.jpg

Escher.jpg

Έργο του Escher

Κείμενο: ελc team

Πηγή: elculture.gr

 

 

 

 

 

 

   • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.