Ενεργειακά όπλα του μέλλοντος κατά διαδηλωτών!

Laser! Το συγκεκριμένο δεν είναι όπλο αλλά τσίμπησες ε; Laser! Το συγκεκριμένο δεν είναι όπλο αλλά τσίμπησες ε;

(To Zyklon B γράφει τη στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

Ο άνθρωπος φαίνεται να έχει μια φυσική ροπή προς τον μύθο και το "ανεξήγητο" - τόσο έντονη που αν πλέον δεν υπάρχει μύθος ή ανεξήγητο θα τα δημιουργήσει μόνος του, διότι νιώθει ελαφρώς "ξεβράκωτος" όταν βρίσκεται μπροστά στην απομάγευση "μέχρι πρότινος" μυθικών γεγονότων. Ο άνθρωπος επίσης έχει μια τάση να... μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να προτιμάει να τις επιρρίψει σε "τρίτους", σε "άλλους", στους "κακούς" - με συνήθη στόχο, και όχι αδικαιολόγητα, τα εφέντια, αυτούς που λες "άρχοντες". Άτομα δηλαδή που κατέχουν περισσότερη εξουσία απ' όση θα μπορούσε να διαχειριστεί ένας άνθρωπος μόνος του χωρίς να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαφθαρεί.

Αν ανακατέψεις αυτές τις δυο τάσεις έχεις πολλές φορές αυτό που ονομάζεται "θεωρία συνωμοσίας". Εδώ βλέπε Codex Alimentarius και chemtrails ("κάτι μας ψεκάζουν"), με κεντρικό άξονα πως "προσπαθεί ο Μεγάλος να μας έχει υπό πλήρη έλεγχο" και προαιρετικές "wow" σάλτσες όσον αφορά την μεθοδολογία επίτευξης αυτού του στόχου. Αν στο παραπάνω μείγμα προσθέσεις μια "κρίση" (οικονομική ή κοινωνική) και "χαλεπούς, ύστατους καιρούς" (που σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, άνθρωποι κάθε εποχής θεωρούσαν πως τους διανύουν) τότε αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και λαμβάνουν πανδημικές διαστάσεις, κάτι σαν μαζική μανία καταδίωξης.

Όχι, δεν θα διαφωνήσω στο περί "ελέγχου", πάνω στο οποίο είναι βασισμένη όλη η δομή της ανθρώπινης κοινωνίας πιθανότατα από απαρχή της ιστορίας. Μπορείς να το δεις από το παγκόσμιο επίπεδο, έως το καθημερινό, "μεταξύ μας" επίπεδο (υπήρξες ποτέ "αφεντικό" ή συντονιστής μιας ομάδας;). Θα διαφωνήσω στο ότι χρειάζονται νέα, περίτεχνα και επισφαλή μέσα για όλη την ανθρωπότητα -συμπεριλαμβανομένων και των "δυναστών"- από τη στιγμή που τα πανάρχαια κολπάκια είναι εύκολα, φθηνά αλλά προπαντός συνεχίζουν να δουλεύουν εξαίσια πάνω στο ανθρώπινο ζώο! Και χωρίς τηλεόραση, "ψεκασμούς" ή έλεγχο της τροφής, ο δυνάστης σου έπειθε χιλιάδες να πολεμήσουν με τους "άλλους" χιλιάδες του "άλλου" δυνάστη - και χωρίς άμεση επιβολή δυνάστη ή υπό το βλέμμα "φύλακα" μαθαίνεις να "υπακούς" και να "εφαρμόζεις" πάνω σε άλλους συνανθρώπους σου συμπεριφορές που όμορφο θα ήταν να εκλείψουν...

Μέσα στο παιχνίδι, φυσικά, είναι και πλήρως προβλεπόμενο αρκετά άτομα να μην "κάτσουν στα αυγά τους" (ή... να νομίσουν πως "επαναστατούν") ιδίως σε "χαλεπούς καιρούς" και να αναγκαστεί το εκάστοτε σύστημα να τα βάλει στην θέση τους με μη-θανάσιμα ("less than lethal") μέσα. Αυτό το ξέρει καλά όποιος διαδηλωτής έχει φάει "λαστιχένια σφαίρα" ή όποιος έχει έρθει σε επαφή με τα υπέροχα δακρυγόνα, τα οποία -γιατί να μην το παραδεχθούμε επιτέλους;- είναι μια μορφή "μη-θανάσιμου" χημικού πολέμου. Οι διαδηλωτές όμως ουρλιάζουν παραπάνω με κάτι τέτοια, φωνάζουν για κρατική βία δείχνοντας τους μώλωπες από τις σφαίρες ή τα πρησμένα από το κλάμα μάτια τους και απαιτούν ακόμα πιο ασφαλή και "μη-καταστρεπτικά" less than lethal όπλα! Μετά από γενική απαίτηση λοιπόν, σχεδιάστηκαν νέα όπλα που δεν αφήνουν μελανιές και πνευμόνια γεμάτα φλέματα. Και, τι καλύτερο, αυτά τα όπλα είναι ενεργειακά -σαν τα "υπερόπλα του Γκιόλβα" για να σε βάλω σε συνωμοτικό κλίμα- όπως λέμε... λέιζερ και "μαγικές ακτίνες"!

Έλα για τη σημερινή τσάρκα σου, μεμέτη μου!
 

Ηλεκτρολέιζερ

 
Όλοι αγαπάμε τα tazer, εκείνες τις συσκευές που προκαλούν ηλεκτροσόκ στον αντίπαλο. Το μειονέκτημά τους είναι πως πρέπει να έχεις "φυσική επαφή" με τον αντίπαλο ώστε να του το "φορέσεις" κανονικά για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα - μειονέκτημα που λύνεται με εκτινασσόμενα ηλεκτρόδια. Πάλι όμως, και εδώ έχουμε περιορισμούς όσον αφορά την απόσταση και την ευστοχία, πόσο μάλλον τον αριθμό των στόχων που μπορείς να πλήξεις ταυτόχρονα. Οπότε, σε καταστάσεις ελέγχου πλήθους, την κατάσταση μπορεί να σώσει η ευφυέστατη χρήση κανονιού νερού, μέσω του οποίου διοχετεύεις ηλεκτρισμό στο πλήθος. Εδώ κερδίζεις σε αριθμό ταυτόχρονων στόχων, χάνεις όμως σε επιλεκτικότητα στόχου! Και πάλι όμως... η δύναμή σου φτάνει ως εκεί που φτάνει ο πίδακας νερού σου.

Δεν θα ήταν πιο "ωραίο" να μπορούσες να πετάξεις "αστραπές" που θα πλήξουν τους στόχους σου με όση ακρίβεια θες, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις; Εδώ το όνειρο του κάθε καμένου φαν του Raiden από το Mortal Kombat γίνεται πραγματικότητα, συμπαρασύροντας σε ένα κύμα γκάβλας και όλους τους μπατόφλωρους ντραγκονμπολάκηδες, που ουκ ολίγες φορές στο δωμάτιό τους όταν δεν τους έβλεπε κανείς φώναξαν "κάμε κάμα" κάνοντας πως πετάνε "μπάλες ενέργειας" σε φανταστικούς εχθρούς.

Το ηλέκτρολέιζερ (electrolaser) κάνει αυτή τη φαντασίωση πραγματικότητα, με έναν πολύ έξυπνο τρόπο: ο αέρας γενικά είναι ένας σχετικά καλός μονωτής του ηλεκτρισμού, διότι δεν έχει "ελεύθερα ηλεκτρόνια" που θα επέτρεπαν την διέλευση ηλεκτρισμού μέσω αυτού. Xρησιμοποιώντας μια σύντομη εκπομπή ακτίνας λέιζερ ο αέρας μπορεί να θερμανθεί και να ιονιστεί με τρόπο τέτοιο που δημιουργεί ένα "κανάλι πλάσματος" το οποίο είναι αγώγιμο - αν μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα ενεργοποιήθει το λέιζερ εφαρμοστεί ισχυρό ηλεκτρινό ρεύμα, τότε αυτό θα ταξιδέψει διαμέσω του καναλιού πλάσματος και θα "βρει" τον στόχο!

Αυτό το υπέροχο γκατζετάκι μπορεί να καταστρέψει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να σκοτώσει ή να εξουδετερώσει παροδικά τον ανθρώπινο στόχο σου - και όλα αυτά με την εμβέλεια που προσφέρει ένα laser! Σημάδεψε, πάτα το κουμπάκι, και σε χρόνο μηδέν θα έχεις τον στόχο σου στο πάτωμα να χορεύει μια πιο μπριόζικη εκδοχή του Harlem Shake από αυτές που κυκλοφορούν στο YouTube!

Σύστημα Ενεργούς Άρνησης

 
Πώς προτιμάς τον διαδηλωτή σου; Αν, σαν εμένα, τυγχάνει να είσαι φαν του "γαλλικού" ψησίματος, ίσα ίσα να τσιτσιριστεί η επιφάνεια για να νιώθεις το αίμα, τότε το σύστημα ενεργούς άρνησης είναι ότι πρέπει για 'σένα! Το σύστημα ενεργούς άρνησης (active denial system, ADS) είναι μια συσκευή η οποία -προς το παρόν- για να κουβαληθεί χρειάζεσαι φορτηγάκι και μοιάζει με μεγάλο ραντάρ. Η λειτουργία του βασίζεται στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα  95 GHz (διαβάζεις: γιγαχέρτζ)!

Ουάου, εδώ νιώθεις ένα δροσερό αεράκι να αερίζει τα απόκρυφά σου - χμ, όχι ακριβώς, για δυο βασικούς λόγους: α) αν και η παραπάνω συχνότητα δεν σου λέει κάτι, θα σου πει αν μάθεις πως εμπίπτει στα γνωστά (γνωστά;) σου "μικροκύματα" ή για να είμαστε τεχνικά πιο σωστοί είναι κύματα εντός της κλίμακας των "μικροκυμάτων", που εμπίπτουν όμως στην κατηγορία των άκρως υψηλών συχνοτήτων (Extremely High Frequences, EHF) και β) το αποτέλεσμά τους δεν θα το έλεγες τόσο δροσερό. Όταν σε χτυπήσει η ακτίνα αυτού του όπλου θα το καταλάβεις πολύ καλά, θα νιώσεις σαν να πιάνει το δέρμα σου φωτιά - εδώ μου σκιρτάς και αφήνεις κραυγούλες όταν πέσει πάνω σου το νερό του θερμοσίφωνα χωρίς να το μπλέξεις με λίγο κρύο, έτσι για να σπάει!

Όχι όμως, δεν θα αρπάξεις φωτιά ούτε θα "υποκύψεις" σε τρομερά εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο σου το σώμα - το όλο σκηνικό πιθανότατα δεν θα αφήσει κανένα ορατό σημάδι πάνω σου, ο πόνος όμως που θα σου έχει προκαλέσει θα είναι αρκετός ώστε να σε κάνει να κόψεις λάσπη. Δεν σε πείθω όμως ιδιαίτερα, άπαξ και σου έχω πει πως αυτή η ακτινοβολία είναι μικροκύματα, διότι η καθημερινή σου εμπειρία με τον φούρνο μικροκυμάτων σου έχει δείξει πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν αυτά τα διαόλια.

Εδώ όμως υπάρχει μια διαφορά - και αυτή βρίσκεται στην συχνότητα ή, αν προτιμάς, στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας. Ο φούρνος μικροκυμάτων σου για να ψήσει το κοτοπουλάκι τρέχει σε "χαμηλότερη" συχνότητα, που σημαίνει πως τα κύματα που παράγει έχουν μεγαλύτερη διαπερατότητα, συν ότι εκθέτεις ότι θες να ψήσεις για κάμποσο χρόνο. Η ακτινοβολία του ADS μπορεί να διαπεράσει το δέρμα σου μόλις 0,4 χιλιοστά και οι παλμοί του διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα - τόσο ώστε αυτό το στρώμα της επιδερμίδας σου να πιάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου και να ενεργοποιηθούν οι νευρικές απολήξεις πόνου που διαθέτεις. Παρ' ολ' αυτά, έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες όπως εγκαύματα από την χρήση του, αν και σε μικρό ποσοστό. Για όπλο, είναι σχετικά ασφαλές, όχι όμως κάτι με το οποίο θα ήθελες κάποιος να σε σημαδεύει συχνά-πυκνά οπότε πας να διαδηλώσεις για "περισσότερο τυρί στην τυρόπιτα του Μάκη" ή "τετράγωνες σπανακόπιτες στο κυλικείο για να ξέρεις από που να αρχίσεις να την τρως". Αν γουστάρεις να αποκτήσεις ένα τέτοιο συστηματάκι για... προσωπική χρήση, επικοινώνησε με την γνωστή και μη εξαιρετέα Raytheon.

Μέδουσα

 
Ας μείνουμε στα όμορφα μικροκύματα και ας δούμε ένα άλλο ενδιαφέρον όπλο το οποίο βασίζεται σε αυτά. Η MEDUSA είναι αυτό που ψάχνεις, ένα ακρωνύμιο της φράσης "Mob Excess Deterrent Using Silent Audio". Όπως λέει και το όνομα, "αποτρέπει" το πλήθος να συνεχίσει αυτό-που-κάνει-τέλος-πάντων με την χρήση "σιωπηλού ήχου".

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε όταν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άτομα που στέκονταν μπροστά σε ραντάρ (χμ, και μια άλλη ανακάλυψη έγινε έτσι) ανέφεραν πως άκουγαν ήχους που δεν τους άκουγαν άλλοι γύρω τους - ήχους σαν βουητό και σαν "κλικ", τα οποία ανέφεραν πως προέρχονταν "μέσα από το κεφάλι τους". Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως ακουστικό φαινόμενο μικροκυμάτων ή "φαινόμενο Frey", μελέτησε ο νευροεπιστήμονας Allan Frey που ανακάλυψε πως πιθανότατα δεν προκαλείται στο εξώτερο αυτί ή στο τύμπανο αλλά γύρω από την εσώτερη περιοχή του αυτιού, συγκεκριμένα του κοχλία, λόγω της θέρμανσης διαφόρων ανατομικών μερών αυτής της περιοχής.

Περαιτέρω πειραματισμός και μελέτες και από άλλους ερευνητές έδειξαν πως το φαινόμενο Frey μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει βουητό, ζαλάδες και "κλικ" αλλά και να μεταδώσει στο άτομο διάφορες λέξεις, επιτρέποντας έτσι την ασύρματη επικοινωνία με το "υποκείμενο" χωρίς δέκτη, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο αν μεταδοθούν "μεγάλες φράσεις" λόγω της ενέργειας που απαιτείται και κατά συνέπεια της θέρμανσης στο κρανίο του υποκειμένου.

Η χρήση της "Μέδουσας" είναι απλή: μπορείς να προκαλέσεις στο θύμα σου πολύ δυνατούς και ενοχλητικούς ήχους οι οποίοι προέρχονται μέσα από το κεφάλι του και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ωτοασπίδες. Ο "ηχητικός πόλεμος" στα καλύτερά του - πάνω που νόμιζες πως αποτελεί "βασανιστήριο" κάθε φορά που ο γείτονας γυρνάει την Πάολα στο 11 στο στερεο-φονικό του. Μια πιο στρατηγική χρήση της μέδουσας θα ήταν η εκπομπή μηνυμάτων στο θύμα, με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθει πως ακούει "φωνές μέσα στο κεφάλι του". Σημάδεψέ το σε έναν στρατηγό και κάνε τους γύρω του να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν όταν αρχίσει να αναφέρει πως "του μιλάνε φωνές" ή δοκίμασε να δώσεις αρχικά σωστές πληροφορίες έτσι ώστε να νομίσει πως τον καθοδηγεί μια ανώτερη δύναμη (για τέτοιους τρελάκηδες επισκέψου την κοντινότερη εκκλησία) και όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του οδήγησέ τον στο Βατερλώ του!

Ως την επόμενη φορά... άρχισε από τα απλά, δοκίμασε να φτιάξεις στο σαλόνι σου μια συσκευή ηλεκτρομαγνητικού παλμού!

Το αυθεντικό άρθρο μπορεί να βρεθεί ΕΔΩ