Chemtrails: τι ψεκάζουν πραγματικά τα αεροπλάνα;

"Μας Ψεκάζουν!" - Αυτο εξηγεί για ποιο λόγο μιλάς τόσο πολύ για πράγματα που ξέρεις τόσο λίγα "Μας Ψεκάζουν!" - Αυτο εξηγεί για ποιο λόγο μιλάς τόσο πολύ για πράγματα που ξέρεις τόσο λίγα http://www.hangthebankers.com

(Το Zyklon B γράφει την στήλη Sci-Zophrenia στο Fridge.gr)

"Ωχ! Κοίτα! Να τα μπακλαβαδάκια πάλι", σχεδόν ούρλιαξε η Σίσσυ και πετάχτηκε από την καρέκλα του λουμπενοκαφετεριοκουτουκιού που καθόμασταν σπρώχνοντάς με και ρίχνοντας κάτω το τελευταίο μου ποτήρι κρασί, το παυσίλυπο νέκταρ που αποτελεί το μόνο φάρμακο για τον κυνισμό μου, του φαρμάκου που ΕΣΥ αναγνώστη με σπρώχνεις στην κατανάλωσή του όταν διαβάζω τα σχόλια που αφήνεις στα άρθρα μου.

Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, "τι μπακλαβαδάκια, ρε Σίσσυ", τη ρώτησα, καθώς σκεφτόμουν πως πιθανότατα το μυαλό της έχει κολλήσει από το πολύ χασίσι. Η Σίσσυ αν και είχε βαρέσει υπογλυκαιμίες, δεν ονειρευόταν μπακλαβαδάκια, αλλά μου τα έδειχνε στον ουρανό.

 "Α, αυτά λες , ναι...", της απάντησα και έπεσα -πιο θεατρικά και από τον  Γεράρδο τραγουδώντας το  Mama- στα τέσσερα να γλείψω το κρασί από το πάτωμα σαν καλή αλκοολοπρεζακλού που είμαι. Η Σίσσυ όμως επέμενε "Ρε, ξέρεις τι είναι αυτά; Είναι τα χεμτρέηλ!! Ρε, μας ψεκάζουν πάλι!" (sic). Ναι μου έδειχνε τα chemtrail (κεμτρέηλ) τα οποία τα έβλεπα και εγώ, πιθανότατα τα έχεις δει και εσύ και σίγουρα ό,τι και να είναι δεν είναι στη φαντασία μας, δεν φταίει η κάνναβη ούτε το αλκοόλ.

Αυτό που επακολούθησε ήταν μια συζήτηση χιλιοσυζητημένη, μια κασέτα χιλιοπαιγμένη, που μου έδωσε θέμα για αυτή την Παρασκευή. Η συζήτηση εμπεριείχε λίγο από όλα, με πολύ μεγάλη έμφαση όμως στη φιλολογία και ενίοτε παραφιλολογία αυτού του θέματος... "Ακούγονται πολλά" για αυτά και ως εκ συνήθειας, όπου ακούγονται πολλά κρατάω μικρό καλάθι, ανοίγω το φερμουάρ του τζιν μου και βγάζω έξω την υπερμεγέθη κριτική μου ικανότητα...

Μη ντρέπεσαι, πιάσε τη μου, ζύγιασε τη στο χέρι σου, μπεγλέριασε ελεύθερα τα επιχειρήματα που κρέμονται θελκτικότατα από κάτω της. Θα σε προέτρεπα μάλιστα να μου την τινάξεις κιόλας όταν τελειώσω αν και... εδώ που τα λέμε θα προτιμούσα να βγάλεις και εσύ έξω την δικιά σου, να τις μετρήσουμε και γιατί να μην καταλήξουμε και σε ένα απολαυστικότατα αμοιβαίο docking σέσιον; Βλέπεις, μου αρέσει η συμμετοχή!

Flies unzipped και Avanti Maestro!

 

Το συγκεκριμένο αφισάκι για τα chemtrails κυκλοφόρησε μετεφρασμένο και στα Ελληνικά. Παλαιότερα το έβλεπες σε αρκετές στάσεις λεωφορείων
Το συγκεκριμένο αφισάκι για τα chemtrails κυκλοφόρησε μετεφρασμένο και στα Ελληνικά. Παλαιότερα το έβλεπες σε αρκετές στάσεις λεωφορείων


Τι είναι τα Chemtrails;

Τα Chemtrails, γνωστά και ως "χημικές ουρές" ή "χημικά ίχνη" ή "χημικοί αεροψεκασμοί" που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα, είναι κάτι που παλαιότερα θα το είδες στην τηλεόραση είτε διαβαίνοντας τις πύλες του ανεξήγητου είτε βλέποντας Λιακόπουλο. Επίσης θα τα έχεις πετύχει σε κανένα blog με φωτογραφίες τους ή σε καμία στάση λεωφορείων, όπου για ένα διάστημα φιγούραραν χαρτάκια που τα ανέφεραν έχοντας από κάτω μια κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση για να μάθεις παραπάνω.

Το ωραίο όμως είναι ότι αν ξεκολλήσεις από την οθόνη του υπολογιστή σου επιτέλους, θα μπορείς να τα δείς και live στον ουρανό. Ο ορισμός chemtrail προέρχεται από την λέξη "contrail" (condensation trail, ίχνη συμπύκνωσης) που είναι οι γνωστές γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα λόγω της καύσης των καυσίμων τους, με τον ίδιο τρόπο που το αμάξι σου εκπέμπει καυσαέρια. Το chemtrail σημαίνει "chemical trail" (χημικό ίχνος) και όπως θα ακούσεις από όσους τα συζητάνε διαφέρουν από τα contrails στο ότι περιέχουν... "χημικά" (εχμ, και τα contrails χημικά περιέχουν, άλλο όμως εννοούν εδώ) και πως δεν εξαφανίζονται μετά από λίγο όπως κάνουν τα contrails.

Η ιστορία για αυτά, όπως θα την ακούσεις από "πολλούς", πάει κάπως έτσι: αεροπλάνα μικρού μεγέθους -σκέψου στυλ γεωργικών ψεκαστικών αεροπλάνων- χωρίς διακριτικά (διάβαζε: πινακίδες κυκλοφορίας) εμφανίζονται να πετάνε πάνω από τον ουρανό της πόλης και να αφήνουν πίσω τους λευκές ουρές. Αυτές σιγά-σιγά απλώνουν και καλύπτουν τον ουρανό, πολλές φορές "σκοτεινιάζοντάς" τον, κατά την πορεία της διασποράς τους.  Αυτές οι γραμμές, ή ψεκασμοί πιο ρεαλιστικά, φαίνεται να γίνονται σε συγκεκριμένα μοτίβα: παράλληλες γραμμές, διχτυωτά πλέγματα (τα... μπακλαβαδάκια της Σίσσυ!), χιαστί κτλ.. Μοτίβα δηλαδή, που δεν θυμίζουν πτήση τυχαίων αεροσκαφών αλλά μεθοδευμένη κάλυψη περιοχής με "ό,τι στο διάολα τελοσπάντων ψεκάζουν".

Η ιστορία συνεχίζει... Σύμφωνα με αυτήν, αν κάποιος πάρει τηλέφωνο τον... οποιοδήποτε υπεύθυνο εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής και ρωτήσει για πτήση αεροσκαφών στην περιοχή του, αυτός αναφέρει πως κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε εκείνες τις ώρες, πως δεν έχει γνώση του γεγονότος. Επίσης, ιστοσελίδες που απεικονίζουν την πορεία αεροσκαφών ανα πάσα στιγμή πάνω από μια επιλεγμένη περιοχή, δεν φαίνεται να δίνουν στίγμα αυτών των αεροσκαφών.  Με λίγα λόγια, αυτά τα αεροσκάφη δεν υπάρχουν επίσημα, πράγμα που -όπως λένε όσοι ασχολούνται με τα chemtrails- είναι αδιανόητο, δεδομένου πως η εναέρια κυκλοφορία είναι αυστηρά ελεγχόμενη και δεν σηκώνεις αεροσκάφος από το έδαφος έτσι για την πλάκα σου χωρίς αυτό να καταγραφεί κάπου.

Και μετά; Θα ακούσεις λοιπόν να αναφέρουν πως μετά από αυτές τις ύποπτες πτήσεις ο πληθυσμός της περιοχής νιώθει καταβολή, αρρωσταίνει, παθαίνει άσθμα και ένα κάρο άλλα δεινά. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ο καθένας παραθέτει την ερμηνεία του, η οποία από τους μη-θιασώτες των chemtrail θεωριών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνωμοσιολογία  - φαντάζεσαι ήδη το τι θα ακούσεις και μόνο που ανέφερα την λέξη συνωμοσία.

Έχουμε και λέμε: ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα chemtrail είναι μέθοδοι ελέγχου της γονιμότητας του πληθυσμού (διάβαζε "στείρωση"/"υπογονιμότητα") έτσι ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Άλλοι λένε πως τα chemtrail είναι μέθοδοι ελέγχου των μαζών, του νου, είτε μέσω χημικής επίδρασης είτε μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (βλέπε HAARP). Μια  άλλη εκδοχή αυτού είναι πως μας ψεκάζουν με "ιώσεις" για να μας κρατάνε σε "καταστολή". Σε παρόμοιο ύφος θα ακούσεις πως αυτά που μας ψεκάζουν είναι για να μας αρρωσταίνουν και να μας δημιουργούν προβλήματα υγείας ώστε να καταναλώνουμε φάρμακα και να έχουν κάποιοι μεγάλο τζίρο. Θα ακούσεις επίσης πως τα chemtrails είναι στρατιωτικά πειράματα ελέγχου του καιρού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο (ξηρασία-πλημμύρες).

Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά; Θα ακούσεις τα πάντα ανάλογα με το ποια είναι η... "αγαπημένη" ομάδα του καθένα που θα σου μιλήσει για αυτά: οι φαρμακευτικές εταιρίες (Big Pharma), το κράτος, η νέα τάξη πραγμάτων, το παγκόσμιο lobby Εβραίων, μπορεί και οι gay, οι γκοθάδες ή οι σκυλάδες. Εδώ θα κατηγορηθώ για ειρωνεία και θα μου πουν οι υποστηρικτές πως "και άλλοι τους κορόιδεψαν", δεν κάνω δα και κάτι πρωτότυπο, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Όχι μωρό μου, δεν είναι ειρωνεία, μάθε επιτέλους να την ξεχωρίζεις από την κυνικότητα... Η ειρωνεία απλά σου βγάζει την γλώσσα village style, η κυνικότητα σε στήνει στα τέσσερα, σε σοδομίζει με κρυστάλλους χαλαζία, σε αποκαλεί Σούζυ και τραβάει Polaroid της όλης διαδικασίας για να τις στείλει στον εργοδότη σου, στην καψερή μάνα σου και στο έτερον ήμισυ σου. Δεν στα κάνει όμως αυτά μόνο για την ικανοποίηση, στα κάνει με κάποιο σκεπτικό... Με το σκεπτικό του ότι σκίζει τις ζαρτιέρες της όταν βλέπει τον εγκέφαλό σου να καταναλώνει τζάμπα γλυκόζη!

Δεν χρειάζεται να είσαι "επιστήμονας" ή "ειδικός" για να έχεις δικαίωμα στη σκέψη, η γνώση των επιστημών μπορεί να αλλάζει ή να καταργείται αλλά η κριτική σκέψη παραμένει διαχρονική, σαν ατάκα ταινίας του Γκουσκούνη. Προτού πάμε παρακάτω, να σου δηλώσω, έτσι για να πάρεις και εσύ μια ικανοποίηση, πως δεν γνωρίζω με σιγουριά ΤΙ είναι τα chemtrails αλλά θα δούμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να είναι.

 

Το θέμα των chemtrails είχε απασχολήσει εφημερίδες και τηλεόραση μια φορά και έναν καιρό....
Το θέμα των chemtrails είχε απασχολήσει εφημερίδες και τηλεόραση μια φορά και έναν καιρό....


Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ τα Chemtrail;

Τα chemtrail είναι λίγο δύσκολο να είναι κάποια χημική ουσία που ελέγχει τον νου, προκαλεί υπογονιμότητα, ιώσεις, ουσίες για να σε αρρωστήσουν επίτηδες ή ουσίες που σε ελέγχουν μέσω ανάκλασης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από κάποια πηγή στυλ HAARP. Προτού μου φωνάξεις "en garde" και προσπαθήσεις να λογχίσεις την "σιγουριά" μου επί του θέματος, ας τα δούμε λίγο με τη σειρά. Εδώ θα σε ζαλίσω χειρότερα από ό,τι υποστηρίζεις πως σε ζαλίζουν τα chemtrails...

Γνωρίζεις φαρμακολογία; Όχι, "δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα", "αυτά είναι για τους ειδικούς". Αυτή η επιστήμη που αγνοείς και που δεν έχεις καμία όρεξη να μάθεις -εκτός αν κάποιος σου παρουσιάσει δεδομένα της που υποστηρίζουν την κοσμοθεώρησή σου, οπότε τότε τα παπαγαλίζεις- μας λέει πως η δοσολόγηση κάποιου με ένα φάρμακο που κάνει οτιδήποτε (από αντιπυρετικό εώς αντικαταθλιπτικό) είναι αρκετά σύνθετη υπόθεση. Εδώ δεν σου λέω πράγματα εξειδικευμένα, πατάνε πάνω στην εμπειρία σου, το βλέπεις καθημερινά  - οπότε για αρχή χρειάζεσαι οξυδέρκεια και κριτική σκέψη, όχι τόσο "σκληρές, θετικιστικές γνώσεις" ή σπουδές φαρμακολογίας.

Δεν πιάνουν όλους τους ανθρώπους τα φάρμακα με τον ίδιο τρόπο, το αν και πώς θα σε πιάσει εξαρτάται από τη δόση που θα πάρεις, τον μεταβολισμό σου (ο οποίος δεν είναι στατικός, ενδέχεται να συσχετίζεται με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του DNA/γονιδιώματός σου, τα κιλά σου, την απέκκριση (νεφρά-ούρα-κακά) σου και τη φύση της ουσίας.

Για να στο θεσω πιο απλά: όλες οι ουσίες για να σε "πιάσουν" έχουν μια μίνιμουμ δόση ανά κιλό σωματικού βάρους. Δες πως μια ασπιρίνη σού ρίχνει τον πυρετό, αν πάρεις το 1/100 της, ξύνοντάς την με το νύχι σου, θα σου ρίξει τον πυρετό; Αν όχι, γιατί; "Γιατί πήρες λίγο" - νάτη η καθημερινότητα, δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής φαρμακολογίας! Επίσης θα δεις πως στα παιδιά (βλέπε: παιδιατρική), οι δόσεις διαφέρουν λόγω μικρότερου βάρους και διαφορετικού μεταβολισμού.

Πως όμως δένουν όλα αυτά με τα chemtrails;
Ο αεροψεκασμός, ιδίως στο ύψος που γίνεται, δεν εγγυάται πως "ότι σκατά ψεκάστηκε" θα φτάσει στον ετερογενή πληθυσμό που βρίσκεται από κάτω σε ενεργή δόση, διότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες.

Ένας παράγοντας είναι η υγρασία της ατμόσφαιρας. Η υψηλή υγρασία δημιουργεί μεγαλύτερα σταγονίδια της ψεκασμένης ουσίας, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να εισπνεύσεις πολύ από αυτή, και αυτό διότι μένει λιγότερη ώρα "ιπτάμενη". Ακόμα και οι ιώσεις στην υγρασία μεταδίδονται δυσκολότερα με βήχα και φτέρνισμα λόγω αυτού του φαινομένου! Άλλος παράγοντας είναι η θερμοκρασία και το ηλιακό φως, που μπορούν να αλλοιώσουν πολλές ουσίες ή και να μεταβάλλουν την κινητικότητά τους στον αέρα.

Επίσης, εκτός των παραπάνω περί διαφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο όσον αφορά τον μεταβολισμό, το αν θα εισπνεύσεις αρκετό από αυτό που ψέκασε ο άλλος εξαρτάται από το αν είσαι έξω ή μεσα, το να μιλήσω, από την άλλη, για την επίδραση του ανέμου στην διασπορά μιας ουσίας θα ήταν απαράδεκτο - διότι φίλε αναγνώστη μπορεί το μυαλό σου να έχει σαπίσει προ πολλού από το πολύ myspace αλλά δεν είναι ΤΟΣΟ σάπιο. Με λίγα λόγια, έτσι για να μπορεί να με καταλάβει και η γιαγιά σου που πάσχει από άνοια και εσύ που πάσχεις από ανία εκτός της άνοιας, είναι πολύ δύσκολο να "πρεζώσεις" με κάτι ομοιογενώς έναν πληθυσμό δια αέρος.

Είναι τόσο αμφίβολο το ότι θα αναπνεύσει ο πολίτης αρκετό που δεν αξίζει τα λεφτά του να τρέξεις  μαζικά/παγκόσμια ένα τέτοιο project, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και περιορισμένες γεωγραφικά περιοχές  -βλέπε την όλη υπόθεση Vietnam και την ταινία Jacob's ladder.

Πού τα ξέρουμε όλα αυτά;

Έχει δοκιμαστεί πάμπολες φορές και έχει μελετηθεί εκτενώς, φυσικά για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε αυτό το σημείο, αφήνεις λίγο το facebook, ανοίγεις καινούργιο tab στο πρόγραμμα περιήγησής σου και ψάχνεις φράσεις όπως "Operation Ranch Hand", "Operation LAC" και "Operation Dew". Για να δώσω ιδέες σε μελλοντικούς τρελούς επιστήμονες και μισάνθρωπους δικτάτορες (please παίδες, αυτή τη φορά στείλτε για σαπούνια το πραγματικά πάσχον δημογραφικό, τους αθεράπευτα ηλίθιους) που θέλουν να ψεκάσουν με κάτι τον πλανήτη, θα τους παραπέμψω στις μίνιμουμ απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί μια ουσία για να είναι αποτελεσματική σε αεροψεκασμό: η ουσία που θα επιλέξεις θα πρέπει να  

  • είναι ενεργή σε "απειροελάχιστες" δόσεις για να σιγουρέψεις πως θα πάρουν όλοι αρκετό. Διάβαζε: ενεργή στην κλίμακα των ΜΙΚΡΟγραμμαρίων δηλαδή εκατομμυριοστά του γραμμαρίου, δες πόση ουσία περιέχουν φάρμακα που θα βρείς στο συρτάρι της μάνας σου - θα δεις μιλλιγκράμ, δηλαδή, χιλιοστά του γραμμαρίου
  • να είναι σταθερή στις περιβαλλοντικές συνθήκες ώστε να μη "χαλάσει" από οξυγόνο και ήλιο και τέλος,
  • αν σκοπεύεις να ψεκάζεις καιρό με αυτή θα πρέπει ο άνθρωπος να μην μπορεί να αναπτύξει ανοχή στα αποτελέσματά της, ιδίως αν η ουσία αποσκοπεί στο να επηρεάσει τον εγκέφαλο, ο οποίος έχει τρομερά γρήγορα συστήματα προσαρμογής/ανοχής/ανάδρασης.
 

Δύσκολο μάγκα μου, δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό που να μπορεί να κάνει και τα τρία παραπάνω.

 

Προφυλάξου απο το Mind Control με κριτική σκέψη! Κυκλοφορεί στα περίπτερα!
Προφυλάξου απο το Mind Control με κριτική σκέψη! Κυκλοφορεί στα περίπτερα!


Δηλαδή, δεν μπορούν να μας ελέγχουν το μυαλό με χημικά;

Εδώ θα συνεχίσω να σε απογοητεύω, ιδίως όσον αφορά τον έλεγχο του νου με χημικά μέσα. Ο έλεγχος του νου είναι πολύ δυσκολότερος από όσο νομίζεις και η επιστήμη της στοχευμένης σύνθεσης μιας ουσίας που μπορεί να έχει το Χ αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερο "μαγική" και απείρως πιο δυσνόητη από όσον νομίζεις.

Επίσης η επίδραση μιας ψυχοτρόπου/ψυχοενεργής ουσίας διαφέρει αρκετά από τον έναν άνθρωπο στον άλλο, πράγμα που κάνει το όνειρο μιας ουσίας που ελέγχει τους πάντες να μοιάζει με ονείρωξη διεστραμμένου παρά με πραγματικότητα. Το επιχείρημα "και πού ξέρεις τι έχουν σε μυστικά εργαστήρια", αφήνει απλά την κριτική σου ικανότητα βιασμένη σε ένα στενάκι να αιμορραγεί "από πίσω" καθώς η φαντασία σου τρέχει γυμνή στον δρόμο φορώντας ένα γάντι στο κεφάλι και ουρλιάζοντας "είμαι καλαμάρι, είμαι καλαμάρι!".

Άντε, ας βγάλω τον δονητή που σφήνωσε στον κώλο μου μπας και χαλαρώσω λίγο, εδώ σου δίνω το ακαταλόγιστο όπως πραγματικά σού πρέπει, διότι για να γνωρίζεις τι είναι πιθανό και τι όχι και να μπορείς να υποψιαστείς το μέγεθος της "κρυμμένης σε μυστικά υπόγεια" γνώσης, θα πρέπει να έχεις μια κάποια επαφή με την επιστήμη, την ποιότητα και ποσότητα της ήδη υπάρχουσας γνώσης σε αυτά τα θέματα, και με το εργαστήριο - και σίγουρα εδώ δεν εννοώ εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Αν έχεις, θα δεις πως απλούστερα πράματα από τον "ελέγχου του νου με μια ουσία" είναι δύσκολα στο εργαστήριο και πως η πρόοδος είναι πολύ πιο αργή από όσο σε κάνει να νομίζεις η εφημερίδα και η pop science ιδίως σε θέματα νευροχημείας...

Για να κλείσω το κεφάλαιο του χημικού ελέγχου του νου όπως έχει εν έτη 2011, θα σου πω απλά πως πολλοί προσπάθησαν, με τρελά χοντρό budget (CIA, στρατοί, κράτη) και κάναν μια τρύπα στο νερό... Το κοντινότερο ίσως που έφτασαν ήταν μείγματα ηρεμιστικών ουσιών (π.χ., βαρβιτουρικών) με αλκαλοειδή όπως ατροπίνη και σκοπολαμίνη αλλά... έχουν περιορισμένη δράση, αναπτύσσεις ανοχή και πάνω από όλα έχουν παρενέργεις που θα τις έπαιρνε πρέφα πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμα και άτομο με το δικό σου IQ, είναι εξόφθαλμες! Αν σου κίνησε την περιέργεια η σκοπολαμίνη/ατροπίνη, ψάξε την: υπάρχουν αναφορές πως η σκοπολαμίνη ιδίως, έχει χρησιμοποιηθεί στη λατινική αμερική από συμμορίες για να ληστέψουν τουρίστες λόγω της "ευπιστίας / καταστολής /ζομποποίησης / αμνησίας /ντελίριου" που προκαλεί αλλά έχε κατά νου πως οι περιγραφές που θα διαβάσεις ακροβατούν μεταξύ urban legend, υπερβολής και πραγματικότητας.

Εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να δώσω μια φτυαριά στο κεφάλι της ιδέας "ελέγχου του νου μέσω μαγνητικών κυμάτων" και να τη στείλω πίσω στον τάφο της. Αυτή η θεωρία λέει πως αυτό που ψεκάζουν αντανακλά τα μαγνητικά κύματα από κάποιες κεραίες τύπου HAARP πάνω στον πληθυσμό και ελέγχουν με αυτό τον τρόπο τα μυαλά μας. Ναι, είναι πιθανή η ανάκλαση / επαγωγή μαγνητικών κυμάτων, ναι, μπορείς να ψεκάσεις συγκεκριμένες ουσίες για να κάνεις την ατμόσφαιρα πιο "αγώγιμη"  σε μαγνητικά κύματα για να την μελετήσεις, ναι, ο εγκέφαλος μπορεί να επηρεαστεί με μαγνητικά κύματα είναι όμως δύσκολο να "μαγέψεις" με αυτό ανθρώπους.

Γιατί; Διότι στην περίπτωση που μπορούσε να γίνει (δεν μπορεί προς το παρόν με τις παρούσες γνώσεις και τεχνικά μέσα) θα χρειαζόσουν μαγνητικά πεδία  ικανά να πιάνουν ομοιογενώς και χωρίς την πτώση της έντασής τους μεγάλη περιοχή (δύσκολο), αλλά κυρίως ακριβέστατα στοχευμένα σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου σου. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε εσένα να κάτσεις ακίνητος σε συγκεκριμένη θέση για πολλή ώρα, μπροστά του η είσοδος σε μαγνητικό τομογράφο θα ήταν ταξιδάκι στην Disneyland. Εσύ όμως τρέχεις, οδηγάς, κουνιέσαι, κολυμπάς, γυρνάς το κεφάλι σου, αλλάζεις θέσεις, σε πηδάν και πηδιέσαι: δεν κάθεσαι ιδιαίτερα σταθερός ούτε όταν κοιμάσαι...

Παρ' όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει η επίδραση του μαγνητικού πεδίου στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ψάξε λίγο τους όρους transcranial magnetic stimulation (TMS) και "God Helmet". Τόσο ψαχτήρι / ψαγμένος που δηλώνεις πως είσαι, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το homework που σου δίνω σήμερα, εσύ αυτά τα τρώς για πρωϊνό  - ή έστω έτσι μας λες!

 

"E, για να το λένε ισχύει". Λογικό, το λένε όλοι, ελπίζω μόνο κάποιος να σκεφτεί και τα καψερά τα παιδιά μας
"E, για να το λένε ισχύει". Λογικό, το λένε όλοι, ελπίζω μόνο κάποιος να σκεφτεί και τα καψερά τα παιδιά μας


Ναι, αλλά δεν μπορούν με ουσίες ή ιούς να μας προκαλέσουν στειρότητα ή προβλήματα υγείας;

Το να "χαλάσεις" κάτι είναι συνήθως αρκετά ευκολότερο από το να το φτιάξεις, καθαρά και μόνο από πλευράς εντροπίας, αν το δεις. Υπάρχουν ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα γεννητικά σου κύτταρα και γενικά την υγεία σου, δεν χρειάζεται να πας μακριά! Αρκετά φυτοφάρμακα, πλαστικοποιητές, περιβαλλοντικοί ρύποι, ουσίες που υπάρχουν σε προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά κτλ., μπορούν να σε βλάψουν - δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν με αυτά, επιλέγεις να εκτεθείς πολλές φορές αυτοβούλως, πάρε για παράδειγμα τα τσιγάρα σου!

Για να βγάλουμε γρήγορα τους ιούς από τη μέση, θα σου πω πως πολλοί ιοί είναι ευπαθείς στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τη θερμότητα, οπότε δεν βολεύουν για "οπλοποίηση" μέσω ψεκασμού. Επίσης η ικανότητά μας να κατασκεύαζουμε ιούς, πόσο μάλλον να επιλέγουμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά της νόσου που θα σου προκαλέσουν, είναι κάτι που ως είδος δεν το έχουμε μαστερέψει ακόμα. Με λίγα λόγια θα το χαρακτήριζα δύσκολο, ακριβό και αναποτελεσματικό.

Πίσω στις ουσίες τώρα, θα σε παραπέμψω στο "τι δεν είναι πιθανώς τα chemtrail" διότι τα ίδια που ισχύουν από φαρμακολογικής άποψης ισχύουν και για αυτές τις ουσίες απάξ και ότι και να είναι παραμένουν φαρμακολογικά ενεργές ουσίες. Παραμένει δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, δηλαδή ως αεροζόλ / αερόλυμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ουσία όμως του να προκαλέσεις μια γενικευμένη ζημιά -αν καταφέρεις να την προκαλέσεις, ίσως αν το προσπαθήσεις να δεις πως είναι δυσκολότερο από ό,τι φανταζόσουν- δεν βρίσκεται τόσο στο καθαρά τεχνικό κομμάτι του ψεκασμού και της ουσίας αλλά σε επίπεδο που άπτεται καθαρά της κριτικής σου σκέψης, άντε πολύ βαριά, "φιλοσοφίας" κρασοταβέρνας.

Εδώ είναι το σημείο που αν είναι να ξεβρακωθείς, θα ξεβρακωθείς και θα παρελάσεις γυμνός μπροστά από πλήθος ξαναμμένων νέγρων, διότι στα παραπάνω μπορούσες να ψελίσεις πως "ιγού δεν τα γνουρίζω τούτα τα 'πιστιμονικά" ενώ εδώ τι θα ισχυριστείς; Πως είσαι παντελώς καθυστερημένος; Καλώστονα κι ας άργησε!

 

Cloud seeding: Πως να προκαλέσεις βροχή με Ιωδιούχο άργυρο!
Cloud seeding: Πως να προκαλέσεις βροχή με Ιωδιούχο άργυρο!


Άσε τις φιλοσοφίες, μίλησε μας καθαρά, θα μας πεις, ρε πεζεβέγκη, τι ψεκάζουν τελικά;

Πράματα που ίσως τα ξέρεις, μα φαντάζουν τρομερά, αν την ψάξεις λιγουλάκι, θα φανούνε πιο απλά! Για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να ψεκάζουν, στην περίπτωση που όντως είναι ψεκασμοί, άρχισε από τα βασικά! Πολύ απλά ψάξε το τι γνωρίζουμε ως σήμερα πως έχει ψεκαστεί σε επίπεδο ατμόσφαιρας - δηλαδή, εδώ εξαιρούνται οι ψεκασμοί με φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα. Άσε, εδώ θα σου λύσω τα χέρια, ήδη σήμερα χρησιμοποίησες δυο φορές το google, μην το παρακάνεις και σου αφήσει κανένα κουσούρι να ψάχνεις και να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου. Θα μιλήσουμε για "γεωμηχανική"!

Γεωμηχανική;

Ναι, γεωμηχανική! Έχουν γίνει αρκετά πειράματα τα οποία έχουν ευοδώσει καρπούς, όσον αφορά την τροποποίηση του καιρού. Μάλιστα το συγκεκριμένο δεν αποτελεί ούτε επτασφράγιστη γνώση ούτε σπάνια πρακτική. Για να στο φέρω πιο κοντά σου, υπάρχει και ελληνική εταιρία που το κάνει και από όσο το έχω ψάξει έχει συνεργαστεί ακόμα και με κρατικους φορείς.

Εδώ αναφέρομαι στην πρακτική του "cloud seeding" ή αν θες να στο κακομεταφράσω στα ελληνικά "σπορά συννέφων", μια ιδέα που δεν είναι καθόλου καινούργια και καθόλου "ύποπτη". H σπορά συννέφων βασίζεται πάνω σε έννοιες "κρυστάλλων" με τις οποίες σε έπρηζα στα άρθρα περι μεγαλώματος κρυστάλλων στο σπίτι και στο αφιέρωμα για το χιόνι: πολύ απλά ψεκάζουν τα σύννεφα με ουσίες που κάνουν τους αιωρούμενους υδρατμούς και τα σταγονίδιά τους να συσσωρευτούν μαζί ώστε να σχηματίσουν μεγαλύτερα σταγονίδια και αυτά με την σειρά τους ακόμα μεγαλύτερα σταγονίδια που εσείς οι γήινοι ονομάζετε βροχή!

Τα "χημικά" που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη δουλειά είναι ο ιωδιούχος άργυρος (AgI, silver iodide) και ο ξηρός πάγος (στερεό διοξείδιο του άνθρακα). Το δεύτερο δεν έχει ιδιαίτερους κινδύνους, βασίζεται εκτός από την πυρηνοποίηση (nucleation, πάνω στην οποία βασίζονται οι κρύσταλλοι) και στην ψύξη των συννέφων. Αν και το διοξείδιο του άνθρακα που ελευθερώνεται είναι "αέριο θερμοκηπίου", μην τραβάς φρίκες - παίζει η πόλη σου να απελευθερώνει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα την ημέρα από ότι θα χρησιμοποιηθεί για πρόκληση μιας βροχής. Ο ιωδιούχος άργυρος λειτουργεί κυρίως μέσω πυρηνοποίησης, διότι η κρυσταλλική του δομή μοιάζει με αυτή του χιονιού.

Εδώ, τρομολάγνε αναγνώστη μου,  αξίζει να αναφερθεί πως ο ιωδιούχος άργυρος έχει τοξικοτήτα αν και χρησιμοποιούνται μικρές ποσότητες (10-50 γραμμάρια) για μια βροχόπτωση. Επίσης κάτι που περιορίζει την τοξικότητά του είναι ότι δεν είναι πολύ υδατοδιαλυτός, δεν διαλύεται στο νερό όπως το αλάτι, οπότε δεν τον "λούζεσαι" με τη βροχή ούτε τον πίνεις όταν το νερό που θα πέσει θα μαζευτεί και θα χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο. Παρ' όλ' αυτά θεωρείται επικίνδυνος για το περιβάλλον, υπάρχουν νομοθεσίες που περιορίζουν τη χρήση του και προσωπική μου άποψη είναι πως θα ήταν καλό να τον αφήσουν στην άκρη άπαξ και μπορούμε να προκαλέσουμε βροχόπτωση με πιο ασφαλή μέσα.

Τι μπορεί να προκαλέσει;

H χρόνια επαφή μαζί του (κυρίως κατάποση, να τον φας δηλαδή) μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις που θυμίζουν αλλεργία, αναιμία, αίσθηση κόπωσης, πονοκεφάλους κτλ. . Όλα μαζί τα συμπτώματα έχουν το όνομα "ιωδισμός" (iodism) και μπορείς να τον πάθεις με χρόνια χρήση ουσιών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ιωδίου. Επίσης σε μεγάλες δόσεις και χρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση που ονομάζεται "Αργυρία" (Argyria) μια πάθηση οπου ο άργυρος συσσωρεύεται μέσα σου και σε κάνει να μοιάζεις με... στρουμφάκι στο ελαφρώς πιο μεταλλιζέ! Δεν είναι θανάσιμη, δεν προκαλεί "πρόβλημα" πέραν του χρώματος και αποτελεί πολύ ωραία μέθοδο για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σε οποιοδήποτε πάρτυ παρευρεθείς.

Τώρα σου έχω κάτι που θα σου αρέσει, θα σε ξετρελάνει! Μια άλλη μέθοδος που έχει μελετηθεί είναι ο ψεκασμός των συννέφων με βακτηρίδια του είδους Pseudomonas syringae, ορισμένοι ψεκασμοί που έγιναν το 1987 περιείχαν μια γενετικα τροποποιημένη μορφή αυτού του βακτηριδίου γνωστή και ως "Ice minus". Ουσιαστικά αυτό το βακτηρίδιο αποτελεί τον πρώτο γενετικά τροποποιημένο οργανισμό που -επισήμως- αφέθηκε στη φύση! "Να τα μας! Μας ψεκάζουν και μάλιστα με μεταλλαγμένα, εσύ πιο πάνω έλεγες κάτι πίπες ότι δεν μας ψεκάζουν με ιούς και με άλλα τέτοια!". Τρόμαξες κουκλί μου ; Πανικοβλήθηκες; H ημιμάθεια φέρνει πανικό, αν συνδυαστεί και με βιασύνη, μπορεί να φέρει υστερία, οπότε κάπου εδώ να σε κεράσω ένα lexotanil να χαλαρώσεις λίγο.

Τι παίζει με τη φάση: καταρχάς τα βακτηρίδια δεν έχουν σχέση με τους ιούς -ούτε σε μολυσματικότητα ούτε σε κυκλο ζωής- οπότε μην ανησυχείς. Κατά δεύτερον αυτό το βακτηρίδιο υπάρχει στη φύση, υπάρχει στον αέρα και κάνει κάτι εκπληκτικό: παράγει μια πρωτεΐνη που κάνει το νερό να γίνεται ευκολότερα χιόνι / πάγος! Αν έχεις αγγίξει φύλλα που έχουν πιάσει εκείνη την παγωμένη πάχνη αποτελούμενη από "χοντρά κρυσταλλάκια", έχεις αγγίξει αυτό το βακτηρίδιο. Αυτό το βακτηρίδιο επίσης ευθύνεται και για καταστροφή πολλών φυτών από ψύχος. Η γενετική τροποποίηση που δοκίμασαν (ice minus) ήταν να απενεργοποιήσουν το γονίδιο... έτσι αν αυτό το βακτηρίδιο πολλαπλασιαστεί στη φύση ή πληθυσμιακά υπερισχύσει στον αέρα τότε  μέρος του χιονιού που πέφτει στον πλανήτη μας θα πέφτει ως βροχή και όχι ως χιόνι. Η άγρια μορφή του βακτηριδίου (ice plus) μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντιθέτως για να προκαλέσει χιονόπτωση! Αν σε ενδιαφέρουν τέτοια φαινόμενα και πειράματα, ψάξε τον όρο "βιοκαθίζηση" (bioprecipitation, στα ελληνικά δεν θα βρεις και τίποτα).

Αν τα παραπάνω δεν σου αρκούν, αν θες κάτι πιο παράξενο να παίζει πίσω από τα chemtrail, θα σου δώσω μια τελευταία θεωρία που είχε προταθεί ως μέθοδος μετατροπής του κλίματος και ίσως να μπορεί να λειτουργήσει... Μερικοί μάλιστα θα σου πουν πως αυτό ακριβώς είναι τα chemtrail.

Μέσες άκρες έχεις ακούσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου υποθέτω... Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε, είτε με τεράστιους "καθρέπτες", είτε με ανακλαστικά σωματίδια που θα αφήναμε στην ατμόσφαιρα (τρισεκατομμύρια μικρά "καθρεπτάκια"), να στέλναμε μέρος της ακτινοβολίας που λαμβάνει η γη από τον ήλιο στον... αγύριστο; Αυτό προτάθηκε ως λύση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που οφείλεται στον εγκλωβισμό των ηλιακών ακτίνων στην γη. Ουσίες που πιθανόν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι οξείδια δυο μετάλλων, του αλουμινίου και του βαρίου που πολλοί που θα σου μιλήσουν για chemtrail θα σου πουν πως αυτές είναι οι ουσίες που δημιουργούν τα χημικά ίχνη. Υποστηρίζουν επίσης πως αυτές οι ουσίες προκαλούν προβλήματα υγείας, παραδείγματος χάριν το αλουμίνιο alzheimer. Εδώ τα πράγματα θολώνουν λίγο...

Το οξείδιο του βαρίου όντως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, είναι βλαβερό για τους υδρόβιους οργανισμούς και... δεν θες να το φας: διάρροια, καρδιακές αρρυθμίες ίσως και θάνατος περιλαμβάνονται ως επιδόρπιο σε ένα μενού με βάριο. Πόσο πρέπει να φάς; Δεν γνωρίζω. Τα αποτελέσματα από την εισπνοή του είναι ίδια με την κατάποση; Πάλι, δεν γνωρίζω. Κυρίως όμως δεν γνωρίζω αν το ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά το αλουμίνιο παλαιότερα είχε συσχετιστεί με νευροτοξικότητα και με Alzheimer διότι σε άτομα με Alzheimer είχαν βρεθεί υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στους εγκεφάλους τους. Τίθεται όμως εδώ η ερώτηση που ακόμα μελετάται -διότι ναι, υπάρχουν ακόμα και άτομα που σκέφτονται και δεν ορμούν κατευθείαν σε συμπεράσματα- το αν το αλουμίνιο προκαλεί το Alzheimer ή αν τα άτομα με Alzheimer έχουν κάποιο πρόβλημα με την αποβολή και την συσσώρευση του αλουμινίου στο σώμα τους.

Γιατί είναι δύσκολο να απαντηθεί; Διότι κατά τη διάρκεια της ζωής σου έρχεσαι σε επαφή με τρομερές ποσότητες αλουμινίου, υπάρχει π.χ., στο χώμα και στο νερό που πίνεις -εκ φύσεως, από το ποταμάκι, δεν στο βάζουν στο νερό για να σε χαζέψουν, συνομωσιολόγε μου- παρ' όλ' αυτά το αλουμίνιο δεν συσσωρεύεται μέσα σου, ούτε όλοι πεθαίνουν από Alzheimer.

Επίσης, ένα πολύ καλό επιδημιολογικό δεδομένο, για να δεις τι γίνεται αν κάποιος εκτεθεί σε κάτι, είναι να μελετήσεις άτομα που εκτίθενται λόγω... επαγγέλματος: από όσο γνωρίζω οι εργάτες σε μεταλλεία που βγάζουν και επεξεργάζονται αλουμίνιο (μιλάμε για... τεράστιες ποσότητες), έχουν παρουσιάσει νευρολογικά προβλήματα αλλά γενικά αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται με υπερέκθεση σε πολλά μέταλλα, δεν είναι αποκλειστική ιδιότητα του αλουμινίου. Τι προβλήματα παρουσιάζουν; Κυρίως κινητικά και μνήμης, τουλάχιστον από ό,τι διάβασα πουθενά δεν αναφέρθηκε πως ήταν... "πειθήνιοι", "λιγότεροι αντιδραστικοί" ή γενικότερα "νοητικώς ζόμπι".

 

Αέριο δωράκι για όλους σε περίπτωση που απετύχει το project...Ποιο project; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις...
Αέριο δωράκι για όλους σε περίπτωση που απετύχει το project...Ποιο project; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις...


Ε, και πού να τα ξέρω εγώ όλα αυτά; Εσύ είσαι ειδικός, επιστήμων, μεγάλος, τσίφτης!

Κάπου εδώ δεν τη γλιτώνεις τη "φιλοσοφία", νόμισες πως τη σκαπούλαρες πιο πάνω αλλά μάλλον τα chemtrails δεν με έχουν επηρεάσει και η μνήμη μου και η όρεξή μου να σου "τη λέω" έχουν μείνει ανέπαφες. Αρκετά επιστημονιάσαμε, δεν νομίζεις; Πιο πάνω ανέφερα πως ο λόγος που πιθανότατα οι θεωρίες περί "ψεκασμών για να μας υποδουλώσουν, να μας κάνουν νοθρούς, υπογόνιμους και άρρωστους", δεν ισχύουν όχι για κάποιον "επιστημονικό" λόγο που έχεις κάθε δίκαιο να μην τον γνωρίζεις αλλά για άλλους πιο... καθημερινούς λόγους, τόσο καθημερινούς που δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο για να τους σκεφτείς: λόγους που αν δεν τους έχεις σκεφτεί ούτε μια φορά καλύτερα να το ψάξεις διότι η κυρα Κριτική Σκέψη έχει πάει Χαβάη και εσένα σε έχει αφήσει πίσω στην πόλη.

Σκέψου, αντινεοταξίτη αντιδραστικέ μου, πως δεν χρειάζεται να σε "ψεκάσουν" λες και είσαι "λαχανάκι βρυξελλών" με χημικά για να πετύχουν την υποδούλωση σου -αν αυτή δηλαδή κάποιος σκοτεινός δάχτυλος θέλει να πετύχει. Μπορούν να το κάνουν με πολυ μικρότερο κόστος και σε ένα καπιταλιστικό σύστημα πιστεύεις πως θα ξόδευαν παραπάνω λεφτά για μια δουλειά που μπορούν να την κάνουν με πολύ λιγότερα; Βλακώδες θα ήταν ένα τέτοιο σύστημα, όχι καπιταλιστικό!

Δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν με χημικά όταν οικειοθελώς έχεις την τηλεόραση σπίτι σου και την ανοίγεις για να διασκορπίσεις τις έγνοιες σου (διασκέδαση το λες, και αυτό είναι) ή για να ενημερωθείς από δελτία "ειδήσεων". Τα λόγια είναι πιο φθηνά από οποιοδήποτε χημικό και άπαξ και τσιμπάς τόσο εύκολα στην προπαγάνδα και στα ψυχολογικά τρικ γιατί να ξοδέψουν παραπάνω λεφτά, αφού οι μέθοδοι χειραγώγησης είναι πανάρχαιες και δουλεύουν μια χαρά;

Δεν χρειάζεται να δοκιμάσουν να σε μαστουρώσουν ή να σου προκαλέσουν νευρολογική βλάβη για να σε ελέγχουν, όταν ουσιαστικά μόνος σου ψηφίζεις τους ίδιους και τους ίδιους βάση επωνύμων ("σόι πάει το βασίλειο")  και προσωπικού-ιδιωτικού (με την "αγγλική" έννοια) συμφέροντος. Ούτε χρειάζεται να δοκιμάσουν να σε κάνουν πρόβατο άπαξ και πρόβατο είσαι ήδη (και όχι αρνί): εδώ μόνος σου κατήργησες τον ρόλο των "υπηρεσιών πληροφοριών" (διάβαζε: ΕΥΠ, CIA) βγάζοντας στη φόρα τα πάντα για σένα σε "social networking sites" - ναι, σαν το facebook που σε έστειλε σε αυτό το άρθρο. Τόση πληροφορία για το πού είσαι, με ποιον τραβιέσαι, τι γουστάρεις, δεν θα μάζευαν για εσένα χρόνια να σε παρακολουθούσαν. Μπορείς όμως να διαμαρτυρηθείς ΚΑΙ για αυτό ΚΑΙ για θέματα "προσωπικού απορρήτου" που παραβιάζει η πολιτεία κάνοντας ένα... γκρουπ στο facebook!

Ψεκασμένο λαχανάκι βρυξελλών μου, δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν για να αρρωστήσεις και να σου πουλάνε φάρμακα οι "κακές φαρμακευτικές", με το lifestyle που κάνεις τους βοηθάς. Ούτε συμφέρει τη "νέα τάξη πραγμάτων" για την οποία ουρλιάζεις να νιώθεις συνέχεια κουρασμένος, να είσαι συνεχώς άρρωστος και να πάσχεις από κατάθλιψη ή άλλα ψυχοτέτοια: τις προάλλες δεν μου ούρλιαζες πως "αυτοί" σε θέλουν να δουλεύεις σαν το σκυλί για να τα κονομάνε; Τέτοιες καταστάσεις θα μείωναν την αποδοτικότητά σου και δεν τους συμφέρει, άρρωστο γαϊδούρι δεν σέρνει καλά το κάρο! Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν, να ξοδευτούν και να κοπιάσουν για όλα τα παραπάνω όταν τόσο απλόχερα τους τα προσφέρεις εσύ, όταν ακόμα και οι επαναστατικές αντιδράσεις σου είναι mainstream μέσα στην αλτερνατιβιά που νομίζεις πως ανήκουν.

Κάτι επίσης που δεν σκέφτηκες είναι πως ο πλανήτης μας είναι ολίγον τι "κλειστό σύστημα", τουλάχιστον σε επίπεδο διαφυγής ουσιών προς τα "έξω"/"διάστημα" σε χρονική κλίμακα σχετική με τη ζωή του ανθρώπου... Το να απελευθερώνει κάποια "ελίτ" ουσίες στην ατμόσφαιρα είναι σαν να κλείσεις αεροστεγώς το δωμάτιό σου και να αφήσεις την πιο βρωμερή κλανιά που θα μπορούσες να αφήσει ποτέ ανθρώπινος πρωκτός για να ενοχλήσεις τον φίλο σου: μάγκα θα την αναπνεύσεις και εσύ, θα δακρύσεις και θα γονατίσεις... δεν σε συμφέρει, δεν θα το κάνεις διότι δεν θα έχεις την υγεία σου για να απολαύσεις τη βασιλεία σου.

Πέραν όλων αυτών, σκέψου πως ένα τέτοιο σύστημα πλανητικής υποδούλωσης με ουσίες θα είχε ένα πολύ βασικό μειονέκτημα: θα έπρεπε να τρέξεις να κλείσεις πολλά στόματα διότι ανιχνεύονται (δεν θα είχαν ανιχνευτεί σε τόσα πτώματα από άσχετους θανάτους που ο ιατροδικαστής τρέχει τοξικολογικές εξετάσεις; δεν τρέχουν καθημερινα αιματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δεν μπορούν να βρουν τι έχουν και ψάχνουν τα πάντα καλού κακού;) και διότι ακόμα και οι "δικοί σου" είναι άνθρωποι, που σημαίνει πως εκ φύσεως... θα είχες τρομερές διαρροές πληροφορίας. Το να διαρρεύσει ένα μυστικό τέτοιου μεγέθους θα ήταν απλά θέμα χρόνου άπαξ και ενέπλεκες στην εφαρμογή του το μίνιμουμ ανθρώπων για να το εφαρμόσεις παγκοσμίως.

Φυσικά όπως και να έχει τα παραπάνω δεν είναι ευχάριστα να τα σκέφτεσαι διότι... θα ήταν όμορφα να νιώθεις πως δεν αντιδράς επειδή "μας ψεκάζουν" (διάβαζε: φταίει κάποιος άλλος ακόμα και για το ότι δεν αντιδρώ εγώ). Το έχουν μάθει το ποιηματάκι οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης μου: στους ανθρώπους ασκεί μια παράξενη γοητεία το να νιώθουν τα "καλά παλικάρια καταπιεσμένα κάτω από την μπότα ενός κακού δυνάστη που όμως άρχισαν να ξυπνάνε και κααααααααποτε θα επαναστατήσουν". Το ότι υπάρχουν τόσες ταινίες με τον καταπιεσμένο / υποδουλομένο ήρωα που "νικάει το κακό" ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήταν εναντίον του, λέει τουλάχιστον πως μας αρέσει αυτό το σενάριο ως είδος...

 Αυτά από μένα, θα επιστρέψω αργότερα με περισσότερες προσβολές για την πάρτη σου, περισσότερη κυνικότητα και πιο πολυ κέφι για ξεφτίλισμά σου. Ως τότε έχω δουλίτσες, αυτόν τον μήνα δουλεύω με ένα επιστημονικό team που το χρηματοδοτεί με πολύ χοντρό budget κάποια εταιρία που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη. To project είναι η ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε μορφή αεροζόλ για να ψεκαστεί παγκόσμια και πρέπει να αναπτύξω την χημική φόρμουλα όπως επίσης και να υπολογίσω την ελάχιστη δόση για να "πιάσει" τουλάχιστον το 50 % του πληθυσμού... Γιατί έχω την γαμημένη αίσθηση πως θα αποτύχουμε οικτρά;

 

Tο αυθεντικό άρθρο βρίσκεται ΕΔΩ