8 πράγματα που κρατούν ευτυχισμένα τα ζευγάρια

06.06.2014
8 πράγματα που κρατούν ευτυχισμένα τα ζευγάρια

Αυτές οι λεπτομέρειες... Τι κάνει τα ζευγάρια αχώριστα; Σίγουρα σε πρώτη φάση ο έpωτας και η έλξη, αλλά έπειτα υπάρχουν πολύ σημαντικά σημεία που ξεχωρίζουν τις εφήμερες αγάπες από τις παντοτινές.

Οι διαφωνίες που καταλήγουν σε υποχώρηση
Σίγουρα θα διαφωνήσετε, σίγουρα θα έχετε εντελώς διαφορετικές απόψεις σε πολλά, αλλά στο τέλος τα ευτυχισμένα ζευγάρια υποχωρούν, βάζοντας μπροστά από όλα τη σχέση τους.

Δεν φεύγουν, όσο κρίσιμη κι αν είναι η κατάσταση
Το να φύγεις από μια κατάσταση τη στιγμή που πρέπει να το συζητήσεις, να το αναλύσεις και να το λύσεις, είναι το νούμερο 1 πρόβλημα στις διαφωνίες. Τα ζευγάρια που αντέχουν στο χρόνο, δίνουν χρόνο και συζητούν, όσο οδυνηρό κι αν είναι το θέμα.

Λένε τα μυστικά τους, αλλά όχι όλα
Το έτερον ήμισυ γίνεται ο καλύτερος φίλος, όμως μέχρι ενός σημείου. Είναι σημαντικό να μοιράζεστε τη ζωή σας, αλλά να αφήνετε μερικά πράγματα για τους φίλους και όχι για το σύντροφό σας.

Ρωτούν «πώς ήταν σήμερα η μέρα σου»
Ή, εν πάσει περιπτώσει, ρωτούν, ενδιαφέρονται, προσπαθούν να μη χάσουν τίποτα από την καθημερινότητα του άλλου.

Κάνουν τις ξεχωριστές τους παρέες, μία
Τα ζευγάρια που ζουν πολλά χρόνια μαζί, φροντίζουν να ενώσουν τις παρέες, και αν ο καθένας έχει ξεχωριστές φιλίες, συχνά συναντιούνται όλοι μαζί.

Αποδέχονται τα λάθη και τις ατέλειες
Πολύ συχνά προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη του/της συντρόφου μας και να βελτιώσουμε συμπεριφορές. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να αποδεχτούμε και κάποια χαρακτηριστικά του/της.

Αποφασίζουν πως θέλουν να μεγαλώσουν παρέα
Με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό: κακές στιγμές, δυστυχισμένες περιστάσεις, διαφωνίες, αλλαγές.

 

Πηγή: athensparty.com