Η τέχνη του ερωτικού καλέσματος

Η τέχνη του ερωτικού καλέσματος

Υπάρχουν γυναίκες και γυναίκες. Άλλες πολύ όμορφες, άλλες λιγότερο. Άλλες λεπτές και ψηλές και άλλες σαν κοντούλες λεμονιές. Που έχουν μυαλό και βάζουν την εξυπνάδα τους να «δουλέψει» ή που κάθε καινούργια πρόκληση είναι για αυτές ένα ακόμη γύρισμα της ρουλέτας. Όλες ανεξαιρέτως, όμως αναζητούν ένα πράγμα. Το στυλ.

Το σημείο δηλαδή όπου διασταυρώνονται η εμφάνιση, το πνεύμα και η ψυχή τους. Οι επώνυμες ευρύχωρες τσάντες, τα ψηλά τακούνια και τα αποκαλυπτικά ή σοφιστικέ ρούχα είναι η «μαγιά» που ρίχνουν για να διογκώσουν τη θηλυκότητα, να προκαλέσουν τον θαυμασμό και να σερβίρουν έναν υπέροχο εαυτό. Στα ψηλά τακούνια, εξάλλου οφείλονται κατά καιρούς πολύ καινούργιοι έρωτες. Διότι, όταν ακούγεται τάκα τούκα, τάκα τούκα, πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου θα γυρίσεις και θα κοιτάξεις προς την πηγή του ηχητικού ερεθίσματος, δε γίνεται…

Καλά ως εδώ. Στα ψηλά τακούνια οφείλεται επίσης και μια παραμόρφωση του πέλματος που επιβαρύνει ιδιαίτερα την περιοχή στο κάτω μέρος της πατούσας, πίσω από τα δάχτυλα και έχει ως αποτέλεσμα έντονο πόνο. Οι κάλοι, ακόμη και η οστεοαρθρίτιδα, είναι επίσης παθήσεις που προκαλούνται από τις γόβες, εξαιτίας της συνεχόμενης τριβής και πίεσης αντίστοιχα. Αν και μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος, οι ειδικοί λένε ότι η κατ’ εξακολούθηση χρήση ψηλών τακουνιών θέτει το πέλμα σε τέτοια στάση, ώστε η έκταση του αστραγάλου να είναι πολύ μικρότερη από ότι θα έπρεπε, διαφορετικά το πόδι δεν θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με το έδαφος.

Η μικρότερη όμως αυτή έκταση έχει αποτέλεσμα να μικρύνει και ο αχίλλειος τένοντας. Γι’ αυτό και οι γυναίκες πλέον δεν μπορούν να βαδίσουν με υπόδημα χωρίς τακούνι. Φαίνεται όμως ότι οι περισσότερες γυναίκες τις συστάσεις των ειδικών τις γράφουν στα “παλιά τους τα παπούτσια”. Γιατί είναι και το άλλο. Τα κοντά μπλουζάκια που αφήνουν απ’ έξω τον αφαλό. Μπορεί η ακάλυπτη κοιλιά να είναι ένα φανερό ερωτικό κάλεσμα, όμως μέσα στο καταχείμωνο είναι και το κάλεσμα … των ιών. Το απλό κρυολόγημα είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει κανείς. Και αυτό γιατί αν κρυώσει η οσφυϊκή μοίρα, τότε μπορεί να προκληθεί μυϊκός σπασμός και να εκδηλωθεί με πόνο ή ακόμη χειρότερα με μπλοκάρισμα της σπονδυλικής στήλης.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Ίσως επειδή στη σημερινή εποχή κατακλυζόμαστε από εικόνες τέλειων γυναικών οι οποίες καταφέρνουν να είναι πετυχημένες επαγγελματίες, σύζυγοι, μητέρες, ενώ ταυτόχρονα η εξωτερική τους εμφάνιση αγγίζει την τελειότητα.

Η «γυναίκα λάστιχο» που κάνει τα πάντα αλλά που δεν αποκτά ποτέ ρυτίδες, που το σώμα της – παρά τις δύο γέννες - παραμένει καλλίγραμμο και γυμνασμένο, καταδιώκει ως εικόνα τη σύγχρονη γυναίκα. Συναισθήματα άγχους και χαμηλή αυτοεκτίμηση τη συνοδεύουν στην προσπάθεια για τη βελτίωση ή ακόμη την τελειοποίηση της εικόνας της. Παρόλα αυτά ρίχνεται πάντα στην τέχνη του ερωτικού καλέσματος. Είτε με ψηλοτάκουνες γόβες είτε με κοντά μπλουζάκια. Κάτι που είναι μέρος της φύσης, όχι μόνο της ανθρώπινης.

Και όμως, ο ήχος που παράγουν τα αρσενικά κοάλα  και θυμίζει περισσότερο το κόασμα... μπάσου βατράχου, είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού στη φύση φωνητικού οργάνου, το οποίο επιστήμονες ανακάλυψαν και περιέγραψαν για πρώτη φορά. Με σκοπό να προσκαλέσει το θηλυκό κοάλα σε ένα ερωτικό παιχνίδι.