Λάθε Βιώσας

Λάθε Βιώσας

Είχε πει κάποτε ο Επίκουρος:

«Γεννηθήκαμε μία φορά, δεν γίνεται να ξαναγεννηθούμε και δεν πρόκειται ποτέ μέσα στην αιωνιότητα να ζήσουμε πάλι. Εσύ όμως, χωρίς να έχεις σίγουρο το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά για αργότερα. Και έτσι η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος».

Εσύ όμως, παραμένεις παγιδευμένος στα κόμματα, σε αυτά τα γραφειοκρατικά πτώματα, στα ξεπεσμένα μαγαζάκια, στις εταιρείες που σου πουλάνε διακυβέρνηση.

Στις μικρές θρησκείες, με τους ιεράρχες, τους επισκόπους και τους πάπες, που σου πουλάνε τις αλάνθαστες αλήθειες, γεμάτες φόβους, δεισιδαιμονίες και ενοχές, θέλοντας να καθορήσουν με αυτές τη ζωή σου.

Ξεφτιλίζεσαι, τρέχοντας και προσκυνώντας χαμένους ηγετίσκους, κάτι τετριμμένα ανθρωπάκια, που φωνάζουν και σου υπόσχονται πως θα σου δώσουν αυτό που σου ανήκει, λες και εσύ είσαι ανίκανος και δεν μπορείς ζήσεις με αυτάρκεια, ώστε να είσαι πραγματικά ελεύθερος.

Έχεις δέσει το μυαλό σου σε ιμάντες εντολών, που μεταφέρνουν από πάνω προς τα κάτω τον ιερό λόγο των ειδικών της διακυβέρνησης.

Ναρκώνεσαι καθημερινά από τα στρατευμένα ανθρωπάκια, που στην υπηρεσία της ενημέρωσης, σου μοιράζουν τον ευαγγελικό λόγο.

Ξέφυγε από τους μωροφιλόδοξους και απομακρύνσου από αυτή την ταραχή, που μόνο πόνο σου προσφέρει στη ζωή, σε αυτή τη μία και μοναδική ζωή που έχεις.

Ατάραχος είσαι ήρεμος και ως ήρεμος δεν προκαλείς κακό ούτε στον εαυτό σου, ούτε σε κανέναν άλλον.

Για όσα σου υπόσχονται οι ηγετίσκοι και για όσα θεωρείς πως επιθυμείς να ρωτάς: τι θα μου συμβεί αν κάνω αυτό και τι θα μου συμβεί αν δεν το κάνω;

Και μέσα από αυτή την ερώτηση, ενεργοποίησε τη λογική σου, ρεαλιστικά και με πραγματισμό, δίχως να παγιδεύεσαι στις αλυσίδες του ιδεαλισμού.

Αντί για τις θρησκείες που σου πουλάνε, εσύ να προτιμάς να μελετάς τις επιστήμες. Γιατί η μελέτη των επιστημών, δεν θα σε κάνει έναν φοβισμένο φαφλατά, που πιστεύει πως είναι μορφωμένος, ενώ είναι παραγεμισμένος με ηλιθιότητα, αλλά έναν υπερήφανο και ανεξάρτητο άνθρωπο, που κατέχει την αξία των δικών του αγαθών και δεν περιμένει να ζητιανέψει από τα στρατευμένα ανθρωπάκια.

Απομακρύνσου από αυτά τα ανθρωπάκια και τα κόμματά τους. Μην τους δίνεις αξία, μην τους κάνεις να σε χρησιμοποιούν για να κερδίζουν από σένα.

Γιατί αν ξοδέψεις την μία και μοναδική ζωή που έχεις γι’ αυτούς, δεν θα έχεις άλλη για να απολαύσεις εσύ.

 

anthonyfountoulis.blogspot.gr

Facebook: Anthony Fountoulis

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.