Η Πολιτική Επιρροή των Μασόνων (και οι εναλλακτικές προοπτικές)

Η Πολιτική Επιρροή των Μασόνων (και οι εναλλακτικές προοπτικές)

Καλέ μου φίλε και μοναδικέ αναγνώστη της φτωχής αυτής Τεκτονικής στήλης, Θανάση, ο «παράνομος» συντάκτης σου είναι και πάλι εδώ, προκειμένου να σε κάνει κοινωνό ακόμα μιας εμβριθούς αμπελοφιλοσοφικής ανάλυσης. Αποκαλώ τον εαυτό μου «παράνομο» και ίσως αυτό να είναι προς το δικό σου συμφέρον και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, καθώς και πολλά άλλα Τεκτονικά τάγματα που λειτουργούν στον Ελλαδικό χώρο, έχουν στις τάξεις τους μια πλειάδα σοφών, καταρτισμένων και φωτισμένων αδελφών, οι οποίοι, είμαι βέβαιος ότι  διαθέτουν περισσότερες και καλύτερες προδιαγραφές από εμένα, για να γράψουν τις απόψεις τους για το ευρύ κοινό.

Όμως, καλέ μου Θανάση, όπως κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως πραγματικά νοιώθει, με αποτέλεσμα ο λόγος του να γίνεται τυπικός, ξύλινος και «στρογγυλεμένος», έτσι και οποιοσδήποτε επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Τεκτονικής Αδελφότητας θα έπρεπε να είναι απόλυτα μετριοπαθής και αξιοπρεπής, καθόλου εριστικός και τελικά καθόλου ενδιαφέρων να διαβαστεί.

Δόξα τω Θεώ, εμείς οι δύο μπορούμε να λέμε τα πράγματα όπως πραγματικά τα νοιώθουμε και όπως θα τα κουβεντιάζαμε με τους αδελφούς μου στο Ποτήριον Αγάπης, έξω από τα Τυπικά και τις τυπικότητες των εργασιών μας εντός της Στοάς. Για τον λόγο αυτό, δεν θα με ενδιέφερε να μιλάω για τον Τεκτονισμό κάτω από οποιαδήποτε άλλη σκέπη, πέραν του ταπεινού μπλόγκ μου και της αντίστοιχης στήλης του Κλόουν μας. Ως επιβεβαίωση μου αρκεί το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αδελφοί μου που μου στέλνουν γράμματα ότι συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις μου, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια κριτική γι' αυτές.

Έχοντας λοιπόν πει τα παραπάνω, ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου απέναντι στις επίσημες θέσεις της Αδελφότητάς μας, θα σε απασχολήσω σήμερα με το ερώτημα, κατά πόσον οι Τέκτονες επηρεάζουν τις τοπικές, αλλά και τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις. Βλέπεις αν είναι να πιστέψει κανείς όλα όσα ακούγονται και γράφονται στον απερίγραπτο Ελληνικό Τύπο, για όλα τα δεινά της Ανθρωπότητας ευθύνονται οι Μασόνοι, οι οποίοι μέσω των κυβερνώντων (που επίσης είναι Μασόνοι), όχι μόνο επηρεάζουν  την πολιτική κάθε κράτους, αλλά το πράττουν προκειμένου να διευκολύνουν την έλευση του Αντίχριστου.

Όπως ίσως σου έχω εξηγήσει σε άλλες αναρτήσεις μου, ιστορικά ο Ελευθεροτεκτονισμός έλαβε τη σημερινή του μορφή κατά την περίοδο εκείνη που τα φεουδαρχικά καθεστώτα έδυαν στον Ευρωπαϊκό χώρο και στη θέση τους αναδύονταν τα Εθνικά κράτη και οι κοινωνικές τάξεις των μέχρι τότε υπηκόων (subjects), οι οποίοι έγιναν πολίτες (citizens) και άρχισαν να αποκτούν δικαιώματα. Έτσι, από τη φύση του, ο Ελευθεροτεκτονισμός υπήρξε παιδί του Διαφωτισμού και του κοινωνικού Φιλελευθερισμού, υιοθετώντας όλες εκείνες τις ιδέες της ελευθερίας του ατόμου, της αυτοδιάθεσης των λαών, της ανεξιθρησκείας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ανθρώπων και αγαθών.

Μέσα στις φιλόξενες μήτρες των Τεκτονικών Στοών γαλουχήθηκαν στα ιδανικά αυτά πλήθος ανθρώπων της διανόησης, των τεχνών και της πολιτικής και τα μεταλαμπάδευσαν στην Κοινωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα του 18ου και 19ου αιώνα, όπως η Αμερικανική Επανάσταση, η Γαλλική Επανάσταση, το κίνημα των Καρμπονάρων του Γκαριμπάλντι, αλλά και ο Ελληνικός αγώνας για την Εθνική μας ανεξαρτησία.

Είναι εύκολο, καλέ μου Θανάση, να χρησιμοποιήσεις τη λογική σου και να καταλάβεις γιατί ο Τεκτονισμός δημιούργησε τόσο έντονες αντιδράσεις με την ύπαρξή του. Μην ξεχνάς ότι η επίσημη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε υποστηρικτής και αρωγός της Φεουδαρχίας, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, χρησιμοποιώντας την τεράστια δύναμή της για να καταπνίξει κάθε αντίδραση, σπιλώνοντας τους αντιφρονούντες και όσους αμφισβητούσαν την κοσμική εξουσία της ως «αιρετικούς» και καίγοντάς τους μετά από συνοπτικές διαδικασίες της Ιεράς Εξέτασης.

Ξεκινώντας ήδη από την εποχή των Ναϊτών Ιπποτών (οι οποίοι είχαν αποκτήσει απαράδεκτα μεγάλη επιρροή για τα γούστα του Πάπα Κλήμη του 5ου και του βασιλιά Φιλίππου IV της Γαλλίας,  και γι αυτό συνελήφθησαν μαζικά και κάηκαν το 1307-1312) η Εκκλησία και η Φεουδαρχία στράφηκαν με όλες τους τις δυνάμεις εναντίον οποιασδήποτε ομάδας θα μπορούσε να τις αμφισβητήσει. Βέβαια, τον 19ο αιώνα δεν μπορούσαν να κάψουν πια τους Ελευθεροτέκτονες, χωρίς να υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους, όπως τα περίφημα πλαστά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» για να σπιλώσουν τον Τεκτονισμό και να τον καταστήσουν αναξιόπιστο στα μάτια των απλών ανθρώπων.

Δεν θα διαφωνήσω φίλε μου Θανάση, ότι τόσο κατά τον 19ο, όσο και κατά τον 20ο αιώνα, οι Τέκτονες αγωνίστηκαν προκειμένου να φέρουν πολιτικές αλλαγές στην Κοινωνία. Βλέπεις, δεν ήταν ο Τεκτονισμός που δημιουργούσε ισχυρούς ανθρώπους (όπως μας κατηγορούν) αλλά οι ισχυροί και μορφωμένοι άνθρωποι της Αστικής Τάξης που προσχωρούσαν στον Τεκτονισμό, με αποτέλεσμα να οργανώνουν την κοινωνική τους επιρροή σε μεγαλύτερο βαθμό απ' όσο θα μπορούσαν κατά μόνας. Για τον λόγο αυτό, ο Jules Valles, μέλος του Συμβουλίου της Κομμούνας του Παρισιού, έγραφε στην Εφημερίδα “Le Cri du Peuple”, την 1η Μαϊου 1871:

«Βγήκατε από τα μυστικά σας εργαστήρια για να φέρετε σε δημόσια θέα τη Σημαία της Ειρήνης, η οποία αψηφά τη δύναμη. Φέρατε στο φως του ηλίου, Ιδέες που κρατούσατε για αιώνες κρυφές μέσα στα σύμβολά σας. Ο Ελευθεροτεκτονισμός, στο όνομα της Αδελφότητος, ένωσε την εργαζόμενη μεσαία τάξη με το ηρωικό προλεταριάτο. Τον ευχαριστώ γι’αυτό. Τέκτονες, είστε αντάξιοι της Δημοκρατίας και της Επανάστασης!».

Ιδιαίτερα στη Γαλλία, ο Ελευθεροτεκτονισμός υπήρξε μια καταλυτική δύναμη στην προώθηση των ανθρωπίνων, πολιτικών και εργατικών δικαιωμάτων. Οι περισσότεροι πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του 20ου αιώνα υπήρξαν Τέκτονες, μέλη της Grande Orient de France μέσα στην οποία γράφτηκαν σχεδόν όλοι οι νόμοι που διασφάλισαν τις ελευθερίες των Γάλλων πολιτών και τα εργατικά τους δικαιώματα, κάνοντας τη Γαλλία μια από τις πλέον φιλελεύθερες Δημοκρατίες του κόσμου.

Αλλά και στην Ελλάδα, φίλε μου, ο Τεκτονισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με όλους τους Εθνικούς και Κοινωνικούς αγώνες της Πατρίδας μας και δεν εξαντλείται μόνο στην ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας από τους Τέκτονες Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε επίσης Τέκτων και εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω ότι το απαγορευτικό διάταγμα κατά των Μυστικών Εταιρειών που είχε εκδώσει με την υπ’ αριθμ., 2953/8.6.1828 Μυστική Εγκύκλιό του, δεν αφορούσε τον Τεκτονισμό και τις Στοές που λειτουργούσαν τότε, αλλά την πληθώρα μυστικών πολιτικών σχηματισμών που δρούσαν μέσα στο νεοσύστατο Κράτος, προωθώντας τα συμφέροντα των Γάλλων, των Άγγλων ή των Ρώσων.

Οι Τεκτονικές Στοές στη Βόρεια, τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, υπήρξαν σημαντικοί αρωγοί στην υπόθεση του Μακεδονικού Αγώνα, με αποτέλεσμα η στοά «Φίλιππος» της Θεσσαλονίκης και η Στοά «Ελπίς» της Δράμας να καταστραφούν και τα μέλη τους να κυνηγηθούν από τις Τουρκικές Αρχές.

Πολιτικοί ακτιβιστές του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, όπως ο πατέρας του Σοσιαλισμού Σπύρος Νάγος, ο ιδρυτής της ΕΠΟΝ καθηγητής Γεωργαλάς, αλλά και ο ποιητής του «Αστράφτει ο Όλυμπος, βροντάει η Γκιώνα» Νίκος Καρβούνης, υπήρξαν ενεργοί και σημαντικοί Τέκτονες. Ακόμη και ο Τέκτων Ιωάννης Μεταξάς, παρά τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, εφήρμοσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για την προστασία και φροντίδα των εργατών, στα πρότυπα των Γαλλικών Τεκτονικών νομοθετημάτων.

Ο «υπ’ αριθμ.1 Εχθρός του Γ’ Ράιχ» που συνελήφθη αμέσως μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, υπήρξε ο Μέγας Διδάσκαλος και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην Σεβάσμιος της Στοάς «Φίλιππος» Θεσσαλονίκης, Φιλώτας Παπαγεωργίου, ο οποίος πέθανε από την κακομεταχείριση που υπέστη στα χέρια των Γερμανών, ενώ όλες οι Τεκτονικές Στοές καταστράφηκαν συστηματικά και τα αρχεία τους κατασχέθηκαν.

Αλλά ακόμη και μετά τον Πόλεμο, καλέ μου φίλε, οι Έλληνες Τέκτονες εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν την Αντικαρκινική Εταιρεία, να χτίσουν το Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και να φροντίσουν εκατοντάδες άπορα παιδιά και αρρώστους που η Πολιτεία δεν είχε τη δυνατότητα να περιθάλψει.

Οπότε, καλέ μου φίλε, θα απαντήσω «Ναι», στην… «κατηγορία» που εκτοξεύουν οι εντόπιοι Ταλιμπάν, ότι οι Τέκτονες έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς πολιτικές επιρροές, ακόμα κι αν ελάχιστοι υπήρξαν οι πολιτικοί άνδρες στην Ελλάδα οι οποίοι ήταν Τέκτονες. Αλλά είμαστε συλλογικά υπερήφανοι ότι αυτές οι «πολιτικές επιρροές» διαμόρφωσαν τις ελεύθερες και φιλελεύθερες Κοινωνίες στις οποίες έχουμε την τύχη να ζούμε σήμερα, και εάν έχεις κάποια αντίρρηση, αρκεί να δεις σε τι κατάσταση είναι οι Κοινωνίες όπου ο Τεκτονισμός ΔΕΝ υπήρξε και ΔΕΝ υπάρχει ως θεσμός. Θα σου άρεσε, καλέ μου φίλε, να ζεις σε μια τέτοια κοινωνία;

Όσο για την έλευση του Αντίχριστου, τα μικροτσίπ του 666, τον Μεγάλο Αδελφό, τους αεροψεκασμούς και κάθε άλλη θεωρία συνομωσίας που παράγεται από καμένα μυαλά, δεν θα κάνω καν τον κόπο να ασχοληθώ, μια και κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν σέβομαι τη λογική σου και την ικανότητα να διακρίνεις που σταματάει η Πραγματικότητα και που αρχίζουν οι φαντασιώσεις.

Αυτά τα λίγα, καλέ μου Θανάση. Και περιμένω, αν έχεις απορίες, να μου γράψεις, όπως κάνεις πάντα, στο e-mail που δίνω στο blog μου...

TO ΠΕΡΙ ΟΥ BLOG...Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.