Η αληθινή ελευθερία ξεκινά…

Η αληθινή ελευθερία ξεκινά…

Η αληθινή ελευθερία ξεκινά...

Όταν δε θέλεις να αποδείξεις πια τίποτα σε κανένα. Είσαι αρκετός για σένα και σου φτάνει.

Όταν δεν περιμένεις πια μήνυμα από κανένα.

Αχ! αυτό το μήνυμα. Πόσες ατελείωτες ημέρες και νύχτες περίμενες με αγωνία και καρδιοχτύπι εκείνο το μήνυμα, εκείνο το τηλέφωνο. Και τελικά, αποφάσισες να μην περιμένεις πια τίποτα από κανένα. Αν κάτι είναι να έρθει, θα έρθει.

Όταν είσαι ο εαυτός σου, δεν τσαλακώνεσαι συνεχώς για να εντυπωσιάσεις άτομα που σε αφήνουν και απόλυτα αδιάφορη. Σε όποιον αρέσεις στην τελική.

Όταν δε θέλεις να γίνεις όμορφη για τους άλλους. Πόσες ώρες πια πέρασες μπροστά από ένα καθρέφτη, προσπαθώντας να αρέσεις στους άλλους, να ακούσεις την επιβεβαίωση από τα χείλη τους, να αρέσεις σε εκείνον ή εκείνη για τον οποίο καρδιοχτυπούσες. Τώρα πια θέλεις να είσαι όμορφος για εσένα.

Όταν δεν αφήνεις την ενοχή να σε κυριεύει, καταλογίζοντάς σου ευθύνες για όλα. Μην την ακούς, σταμάτα επιτέλους να αυτοτιμωρείσαι.

Είσαι ελεύθερος όταν πια έχεις διαχωρίσει τις πραγματικές από τις πλασματικές σου ανάγκες.

Όταν σταματάς να προσδοκάς από τους άλλους. Την αγάπη, το χρόνο, την προσοχή, την αναγνώριση. Κουράστηκε η ψυχή σου να προσδοκά λίγα ψίχουλα αγάπης, να ακουμπάς την καρδιά σου για να ζεσταθεί και να παγώνει περισσότερο. Και αποφασίζεις ότι όλα αυτά θα τα δίνεις πια εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.

Όταν ανακαλύπτεις την πραγματική σου αξία και δεν επιτρέπεις πια σε κανένα να σε κάνει να νοιώθεις άχρηστος ή λίγος.

Όταν επιτέλους ανακαλύπτεις ότι η χαρά είναι αυτό που αξίζεις. Ότι γεννήθηκες για να βιώνεις την ευτυχία. Και αποφασίζεις να μην αφήσεις ξανά κανέναν και καμία να σε πληγώσει.

Όταν ερευνάς, αναρωτιέσαι για τα πάντα, γελάς δυνατά, χορεύεις στη βροχή και δε σε νοιάζει αν βραχείς...

Τότε πια είσαι ελεύθερος...

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.