Ο παραλογισμός των 100 δόσεων

Ο παραλογισμός των 100 δόσεων

Οι 100 δόσεις μεταβλήθηκαν προς το χείρον.

Από τους 750.000 οφειλέτες του δημοσίου που μπήκαν στις 100 δόσεις πολλοί άφησαν τις 72 δόσεις που είχαν πριν.

Επειδή υποθέτουν κάποιοι πως ίσως 5.000-10.000 ρυθμιζόμενοι έχουν στην πραγματικότητα τα χρήματα για να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, άλλαξαν τα χρονικά περιθώρια πληρωμής της δόσης, σε συνδυασμό με την πλήρη αποπληρωμή των τρέχοντων. Αύξησαν το επιτόκιο και μείωσαν τις προθεσμίες.

Αυτό μεταφράζεται πως σε βάθος χρόνου 8 και κάτι ετών, οι ρυθμιζόμενοι δεν θα βρεθούν ποτέ σε οικονομική δυσχαίρεια ή μειωμένες ταμειακές ροές, ώστε να καθυστερήσουν μια δόση!

Εν μέσω capital controls.

Για να τους πετάξουν όλους έξω.

Την ίδια στιγμή το τραπεζικό σύστημα είναι σε αχρηστία, και αδυνατεί να στηρίξει τυχόν δυσκολία στις ταμειακές ροές.
Η οικονομία συνεχίζει για 7η χρονιά να συρρικνώνεται και να βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας πια χάσει το 27% του ΑΕΠ από το 2008, και πάει για 8η αρνητική χρονιά.

Η νομοθέτηση αυτή είναι εγκληματική!

Αντί να κάνει μια διασταύρωση των λογαριασμών των ιδιωτών και των εταιριών για να δει τα υπόλοιπα (κάτι πολύ εύκολο πλέον ήδη από το 2012) καταδικάζει όλους όσους μπήκαν σε ρύθμιση να την χάσουν κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια, να τους μπλοκάρουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, να τους κάνουν κατασχέσεις γιατί με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς και εν μέσω capital controls κανείς πλέον δεν μπορεί να δουλέψει με μετρητά, και τελικά να τους δολοφονήσει οικονομικά.

Θα κλείσουν όλοι!

Μη χειρότερα!

 

Ακολουθείστε τον Αγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.