Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο φασισμός

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο φασισμός

Όπως και να είναι, η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων αλα καρτ, ανάλογα με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις είναι φασισμός. Αναφορικά στις υιοθεσίες, αφορούν κυρίως την υιοθεσία φυσικών τέκνων ενός εκ των δυο του ομόφυλου ζεύγους, οπότε αποδίδει το δικαίωμα και την δυνατότητα κληρονομιάς ως πρώτου βαθμού κληρονόμου στο υιοθετημένο παιδί από τον δεύτερο, μη φυσικό γονιό του.

Οι διακρίσεις εναντίον αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικές και κυρίως οικονομικής φύσης.

Το να αναγάγεται η συζήτηση στο ότι "δεν αξίζουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες" επειδή υπάρχουν στις τάξεις τους κάποιοι που είναι έξαλλοι, είναι ως να λέμε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κλειδώνονται στο σπίτι από τους άντρες τους, επειδή κάποιες γυναίκες διαπράτουν μοιχεία.

Δυστυχώς τέτοιες αντιλήψεις όπως αυτές βλέπουμε τις τελευταίες 1-2 ημέρες με την ευκαιρία μιας φωτογραφίας ενός ημίγυμνου έξαλλου ομοφυλόφιλου άντρα, προάγουν τον κοινωνικό ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της φωτό αυτής, κάποιοι ξεσπάθωσαν δήθεν "δικαιωμένοι" αναφορικά στην προτίμησή τους για τη στέρηση ατομικών δικαιωμάτων μιας τάξης ανθρώπων, επειδή κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου.

Τέτοιες συμπεριφορές μας γυρνάνε πίσω σε σκοτεινές εποχές ρατσιστικών και φασιστικών διώξεων, που μόνο εξυπηρετούν την μισαλλοδοξία κάποιων που αυτοχρίζονται τιμητές της προσωπικής ζωής των άλλων ανθρώπων, και σκευοφύλακες μιας "ηθικής" που προάγει την ισοπέδωση της προσωπικότητας χάριν της άποψης της εκάστοτε πλειοψηφίας.

Μη ξεχνάμε ότι ο Χίτλετ και οι Ναζί του, υποχρέωναν τους ομοφυλόφιλους να ράβουν ένα διακριτικό σήμα στο πέτο του παλτού του, και να φορούν διακριτικό περιβραχιόνιο, ενώ ήσαν από τους πρώτους που εστάλησαν στα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης για να απαλλαγούν από εκείνους οι υπάνθρωποι Ναζί.

Ακριβώς με αυτό το σκεπτικό, μετά την επανάσταση των φονταμεταλιστών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες που τις δεκαετίες του '50 και '60 υποβαθμίστηκαν σε περιουσιακά στοιχεία αγράμματων ανδρών, που τους απαγορεύεται να πάνε σε σχολείο, να εξεταστούν ή να θεραπευθούν από γιατρό, και εφόσον κυκλοφορήσουν στο δρόμο να συνοδεύονται απαραίτητα από άνδρα συγγενή τους, και να καλύπτονται από ένα ολόσωμο μανδύα 7 κιλών, τη μπούρκα, κοιτώντας τον έξω κόσμο πίσω από ένα ύφασμα, φυλακισμένες για πάντα στις κοινωνικές παραδοχές της δήθεν "ηθικής" που καταπατά τα τις ελευθερίες τους ως άνθρωποι, και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα όλων σαν να ήταν δικά σου, αλλιώς θα έρθει η σειρά σου να χάσεις και τα δικά σου...

 

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.