Η Νεοελληνική νοοτροπία στην εκπαίδευση ή Πώς να αποχαυνώσετε το παιδί σας

Η Νεοελληνική νοοτροπία στην εκπαίδευση ή Πώς να αποχαυνώσετε το παιδί σας

Όντας μαθητής έχω περάσει χιλιάδες ώρες στα σχολικά θρανία, έχω ακούσει όλους τους καθηγητές και όλα τα αντικείμενα που διδασκόμαστε. Εκτός από τα τυπικά μαθήματα όπως τα Μαθηματικά και η  Γλώσσα, υπάρχουν μαθήματα τα οποία κατά καιρούς μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μου για τον τρόπο που διδάσκονται από τους καθηγητές και τις αντιλήψεις που κουβαλάνε. 


Θρησκευτικά

Η θεολόγος ήταν η μεγαλύτερη «συμπάθειά» μου.  Κλασική θεολόγος, δογματική και προσκολλημένη στο κήρυγμα του κυρίου, δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει την «νέα τάξη πραγμάτων» και να κατακεραυνώσει αυτούς που μας κυβερνάνε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στο μάθημά της.

Κατηγορούσε την κυβέρνηση,  ότι εξοντώνει τους πολύτεκνους με απώτερο σκοπό την μείωση του πληθυσμού (!) ενώ παράλληλα ήταν διορισμένη και αυτή και ο σύζυγός της ως πολύτεκνοι στο σχολείο της γειτονιάς τους!

Αποκαλούσε την νέα τεχνολογία «μηχανήματα του διαβόλου». Δεν θα ξεχάσω την αντίδρασή της όταν έμαθε ότι διατηρούσα ιστοσελίδα! Χλώμιασε, άλλαξε δέκα χρώματα και μου είπε χαρακτηριστικά: « το www είναι το 666 να προσέχεις!» . Παρόλα αυτά μετά από λίγο καιρό  χρειάστηκε την σατανική τεχνολογία για τη δημιουργία ενός βίντεο με αφορμή μια σχολική γιορτή..

Μας έφερε μέσα στο μάθημα την εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα» και μας μίλησε για το φαινόμενο των αεροψεκασμών!

Δεν θα ξεχάσω όμως τη στιγμή,  που μας είπε ότι δεν καίγεσαι από το άγιο φως. Όταν ένα παιδί 1ης  γυμνασίου λόγω αυτής της δήλωσής της ήρθε μετά τις διακοπές του Πάσχα με μικροεγκαύματα στο σχολείο, η θεολόγος ανασκεύασε τις δηλώσεις της λέγοντας ότι δεν καίγεσαι την πρώτη μισή ώρα.

Εκτός από θεούσα η θεολόγος ήταν και δημοκρατικός τύπος. Μας μίλησε για το τάμα που είχαν πραγματοποιήσει οι Έλληνες το ‘21 και που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος προσπάθησε να πραγματοποιήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Και εκτός αυτού μας μίλησε για το έργο του «μεγάλου αυτού άνδρα » (έτσι ακριβώς τον χαρακτήρισε!).

Είναι φορές που πραγματικά λυπάμαι για την νεότερη Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι παραμένουμε μία νεορθόδοξη ταλιμπανοκρατία. Με πιάνει τρόμος στην ιδέα, ότι τα παιδιά μου θα διδαχτούν τα ίδια ψέματα σε ένα σχολείο που προωθεί και προβάλλει το αδιαίρετο πρότυπο του Έλληνα χριστιανού. Μην απορείτε λοιπόν σαν μωρές παρθένες για το ποιός εξέθρεψε το αυγό του φιδιού! 



    Τελευταία άρθρα από τον/την Πήτερ Παν