Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία… είπε ο τυφλός

13.12.2015
Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία… είπε ο τυφλός

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τη σφαγή στο Παρίσι και οι ανά τον κόσμο φανατικοί έχουν βαλθεί να με επιβεβαιώσουν.

Πριν μερικές μέρες είχαμε δύο νέες επιθέσεις στην Αμερική. Αρχικά ένας χριστιανός τρομοκράτης, ναι, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και ας επιλέγουμε να ασχοληθούμε μόνο με τους μουσουλμάνους, επιτέθηκε σε μια κλινική αμβλώσεων και σκότωσε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους και δεν θα είναι η τελευταία. Τέτοιου είδους κλινικές έχουν γίνει ο στόχος εμπρησμών, βομβιστικών επιθέσεων και οι γιατροί που εργάζονται εκεί έχουν επανειλημμένως μπει στο στόχαστρο φανατικών χριστιανών.

Η αιτιολογία είναι απλή και ξεκάθαρη. Η θρησκεία λέει πως η άμβλωση είναι φόνος, άρα σκοτώνοντας τον γιατρό που κάνει αμβλώσεις απλώς μειώνουμε τους φόνους που ο ίδιος θα κάνει στο μέλλον. Μια εντυπωσιακή διαστρέβλωση της χριστιανικής ηθικής της πλειοψηφίας η οποία υποστηρίζει τη συγχώρεση, αλλά παρόλαυτά μια πραγματικότητα που προκύπτει από την ικανότητα του οποιουδήποτε να ερμηνεύσει τις γραφές κατά το δοκούν.

Τα ίδια άτομα που προσπαθούν να σώσουν έμβρυα δεν κάνουν τίποτα να βοηθήσουν μικρά παιδιά αλλά αυτό δεν τους προβληματίζει. Έτσι είναι η λογική τους, ή η ανυπαρξίας αυτής.

Πάλι στην Αμερική, ένα ζευγάρι μουσουλμάνων επιτέθηκε σε ένα πάρτυ εργαζομένων μιας εταιρίας και σκότωσε 14! Η επίθεση έγινε στην εταιρία όπου εργάζονταν ο ένας από τους θύτες. Φεύγοντας από το σπίτι τους οι φονιάδες άφησαν το 6 μηνών μωρό τους.

Υποθέτω πως η υπόσχεση για παράδεισο ήταν πιο δυνατή από την υποχρέωση και την αγάπη που έχεις απέναντι στα παιδιά σου. Αυτό και αν είναι διαστροφή!

Το ζευγάρι των μουσουλμάνων δεν επιτέθηκε σε μια στρατιωτική βάση, δεν επιτέθηκε σε στόχο με στρατιωτικό συμβολισμό, δεν επιτέθηκε σε κρατική υπηρεσία, δεν σκότωσε δημόσιους υπάλληλους στο όνομα του «ακήρυχτου πολέμου» των ΗΠΑ εναντίον των Αράβων. Επιτέθηκε σε απλούς πολίτες που είχαν μαζευτεί να γιορτάσουν. Η επίθεση είχε οργανωθεί έτσι ώστε να έχουν όσο περισσότερα θύματα είναι δυνατόν.

farouk18

Πολλοί υποστηρίζουν, ακόμα και σήμερα, πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων στο Παρίσι και αλλού έχουν πολιτικά κίνητρα και είναι κινήσεις εκδίκησης για την πολιτική των ΗΠΑ (και των συμμάχων) στην Μέση Ανατολή.

Όλοι αυτοί επιλέγουν να αγνοήσουν τον ελέφαντα που στέκεται στη μέση του δωμάτιου, τη θρησκεία!

Αν υπάρχει κάτι που έχουν κοινό οι δύο επιθέσεις που περιέγραψα με τις επιθέσεις στο Παρίσι και αλλού, είναι πως έγιναν στο όνομα της θρησκείας και του θεού. Πολιτικοί λόγοι δεν δόθηκαν από τους θύτες. Αντιθέτως, το ξεκαθάρισαν πως το κάνουν για να σκοτώσουν τους άπιστους, είτε μουσουλμάνοι, είτε χριστιανοί.

Είναι προφανές. Το γεγονός πως η θρησκεία καλλιεργεί φανατισμό και επιτρέπει την ερμηνεία των ιερών βιβλίων με όποιο τρόπο θέλει ο κατά τόπους παπάς ή ιμάμης, είναι αυτό που γεννά τον φονταμενταλισμό και οδηγεί σε φόνους στο όνομά της.

Η θρησκεία είναι το πρόβλημα και όποιος δεν το βλέπει δεν μπορεί να το λύσει.

Περισσότερα:

 

Πηγή: greeksceptic.com

CoverPhoto: @Boligan - Religions