Ο έρωτας στα χρόνια του ίντερνετ

24.08.2014
Ο έρωτας στα χρόνια του ίντερνετ

Πασχίζοντας να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας, να συνδεθούμε με τον κόσμο και να μοιραστούμε όσα βιώνουμε με άλλους ανθρώπους ανά την υφήλιο συνηθίσαμε σε μορφές έκφρασης αλλά και έννοιες που άλλοτε έμοιαζαν μακρινές και απρόσωπες.

Μάθαμε να φλερτάρουμε μέσω msn, να ζητάμε ραντεβού μέσω facebook, να κάνουμε check in ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε ρομαντικό δείπνο και να χρησιμοποιούμε hashtag όπως το #happeningnow προσφέροντας ελεύθερα ζωντανή αναμετάδοση της προσωπικής μας ζωής.

Καταφέραμε να είμαστε ενημερωμένοι για γεγονότα που συμβαίνουν χιλιόμετρα μακριά και ξεχάσαμε πως είναι να απολαμβάνουμε την στιγμή στο παρόν απλά και μόνο για αυτό που είναι, ευάλωτη και περαστική.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου βιώνουμε πολλαπλές ζωές ταυτόχρονα, έχοντας πρόσβαση στη καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, ενώ παράλληλα διστάζουμε να δημιουργήσουμε δικές μας αυθεντικές και όχι μαζικά τυποποιημένες αναμνήσεις χωρίς να τις αποτυπώσουμε σε φωτογραφίες στο Instagram,το snapchat ή το twitter, καθώς φοβόμαστε πως αν δεν αποτελέσουν ψηφιακό δεδομένο θα χαθούν με την πάροδο του χρόνου.

Η Victoria Siemer, στην σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Ανθρώπινο Λάθος» (Human Error) αποτύπωσε την κατάρρευση μιας σχέσης με τους σύγχρονους όρους της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στην εποχή του internet, του facebook και του Instagram.

Όλα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή της το μήνυμα "Το Photoshop τερματίστηκε απροσδόκητα" δευτερόλεπτα αφού διαγράφηκαν απρόσμενα δεκάδες φωτογραφίες από την μνήμη του υπολογιστή της.

Συνειδητοποίησε τότε πως οι σχέσεις και η απογοήτευση του χωρισμού μοιάζουν με απροσδόκητο λάθος στον υπολογιστή. Εμφανίζονται σχεδόν από το πουθενά και σε αφήνουν σαστισμένο να ψάχνεις τρόπο να επιλύσεις το πρόβλημα.

Victoria-Siemer

Victoria-Siemer1.jpg

victoria-siemer0.jpg

victoria-siemer2.jpg

victoria-siemer3.jpg

victoria-siemer5.jpg

victoria-siemer4.jpg

victoria-siemer6.jpg

Τα έργα της αποτελούν συνθέσεις polaroid λήψεων με την ψηφιακή προσθήκη μηνυμάτων εμπνευσμένων από καθημερινά στιγμιότυπα αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία.

Αποδεικνύουν την ψυχρότητα της καθημερινότητας όταν βιώνεται μέσα από ψηφιακές συνήθειες, check in και status updates.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και έργα της Victoria Siemer επισκεφθείτε την σελίδα της www.witchoria.com

 

Αγγελική Μαυρομμάτη

Πηγή: maga.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.