Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχει μυστικό καλύτερης λειτουργίας του εγκεφάλου; Πολλά, όπως αποδεικνύει η επιστήμη. Ωστόσο, οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να κάνετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλύτερα αφορούν μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων και την πνευματική σας απόδοση.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Πόσες φορές έχει τύχει να αποχωρίσετε από μία συζήτηση γνωρίζοντας σχεδόν τα πάντα για τον συνομιλητή σας, αλλά εκείνος να μην έχει μάθει τίποτα για εσάς; Η επίδραση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας είναι εμφανής, πόσο έχει όμως επηρεάσει τις συζητήσεις της πραγματικής ζωής μας; Όσο τα social media ενθαρρύνουν την προώθηση του “προσωπικού brand” μας, μήπως έχουμε γίνει πιο επιρρεπείς στο να μιλάμε για τους εαυτούς μας;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Σ' εύρισκα, αγαπημένη, στο χαμόγελο όλων των αυριανών ανθρώπων.

Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου

είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρά μου

αγαπημένη μου.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Της ανθρώπινης ζωής ο χρόνος είναι μια στιγμή, η ουσία της ρευστή, οι αισθήσεις αμυδρές, του κορμιού η σύσταση φθαρτή, η ψυχή μια σβούρα, η τύχη ανεξιχνίαστη κι η φήμη προϊόν ακρισίας.

Με δυο λόγια, όλα του σώματος είναι ρευστά σαν ποταμός, ενώ της ψυχής είναι όνειρο και ψευδαίσθηση· η ίδια η ζωή είναι πόλεμος και ταξίδι σε ξένο τόπο, κι η υστεροφημία είναι λήθη.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Αὐτὸς ποὺ αὐτοκτονεῖ γιατὶ τοῦ ἦρθε μιὰ μεγάλη λύπη στὴ ζωή, αὐτὸς εἶνε ἕνας ἀνάξιος τῆς ζωῆς, δὲν ἔπρεπε νὰ τὸν ἔχῃ δεχτῆ καθόλου. Εἶνε ἕνας μικρόψυχος.

Ἑξαιρῶ ὅσους αὐτοκτονοῦν γιατί εἶνε ἄρρωστοι, εἴτε σωματικά, εἴτε ψυχικά.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις