5 αξιαγάπητα "μπαρμπαδάκια" μιλούν και μας αφήνουν άφωνους (!)

5 αξιαγάπητα "μπαρμπαδάκια" μιλούν και μας αφήνουν άφωνους (!)

Τα παιδιά λένε απίστευτα πράγματα, αρκεί να τους δώσεις τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο να εκφράσουν αυτό που έχουν, στο ιδιαιτέρως δραστήριο και γεμάτο φαντασία, μυαλό τους. Από την άλλη οι "μεγάλοι" έχουν εκπαιδευτεί να προσπερνούν πολλά από αυτά που σχολιάζουν τα παιδιά, θεωρώντας τα λόγια μικρής βαρύτητας και άνευ βαθύτερης σημασίας.

Η αλήθεια όμως είναι πως κανένα παιδί δε θα πει κάτι, χωρίς αυτό να συνδέεται κάπως με τον έξω κόσμο. Σίγουρα η φαντασία του έχει μεσολαβήσει στο να κάνει την εξωτερική πραγματικότητα πιο ενδιαφέρουσα, πιο μαγική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την έχει εξολοκλήρου αναιρέσει. Πάμε λοιπόν να διαβάσουμε τι είπαν 5 παιδιά, και καθόλου πλάκα δεν έκαναν!

Σεράινα, 4 ετών: Σε μια συνομιλία μου μαζί της,της είπα πως ξέχασα να κάνω κάτι που μου είχε ζητήσει. Χωρίς δεύτερη σκέψη η απάντηση ήταν· Ε, δεν πειράζει! Και την ίδια απάντηση δίνει κάθε φορά που της πεις κάτι διαφορετικό, από εκείνο που περιμένει. Μία άλλη μέρα που ήθελε να αγοράσει λουκουμά, αλλά δεν είχε πάρει χρήματα από τη μαμά της, κάθισε σκεφτική και με προβληματισμένο ύφος είπε· Ωωω! Θέλω λουκουμά... Που θα βρω λεφτά; Για να δηλώσει δευτερόλεπτα αργότερα, μες στην τρελή χαρά· Το βρήκα! Εσύ θα μου δώσεις! 

Γιάννης, 6 ετών : Πρόσεχε μην πατάς τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια είναι καλά, δε μας ενοχλούν. Είπε ο μικρός Γιάννης, στον μπαμπά του μία ημέρα καθώς διέσχιζαν το πάρκο και τον άφησε άφωνο!

Δανάη, 6 ετών : Την ιστορία μου την έχει μεταφέρει μία φίλη μου νηπιαγωγός, που δούλευε στη δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια μέρα είδε τρία από τα παιδιά να πηγαίνουν στην αυλή κάτω από ένα δέντρο και να βγάζουν ένα ένα όλα τους τα ρούχα! Όταν έτρεξε να τα ρωτήσει τι συμβαίνει και γιατί ξεγυμνώνονται, η Δανάη γεμάτη χαρά της απάντησε πως δε φοράνε ρούχα επειδή παίζουν beach bar! Τότε εκείνη τα ρώτησε πως παίζεται αυτό και τι σχέση έχει με το γεγονός ότι έχουν ξεγυμνωθεί. Αυτά μες στην τρελή χαρά της απάντησαν πως έτσι παίζεται το beach bar! Βγάζουμε τα ρούχα μας και χοροπηδάμε!

Κωνσταντίνος, 5 ετών : Ο Κωνσταντίνος είναι ο ένας εκ των τριών θαμώνων του beach bar που προαναφέρθηκε. Η φίλη-νηπιαγωγός όμως δεν ήξερε τότε πως αυτά στην αυλή έχουν δημιουργήσει το δικό τους φανταστικό beach bar, και έτσι παραξενεύτηκε όταν λίγες μέρες νωρίτερα είδε τον μικρό να κατεβάζει το παντελόνι του και να τινάζει από πάνω του κάτι! Όταν τον ρώτησε, της είπε πως τινάζει την άμμο! Τότε της φάνηκε περίεργο αφού στην τσιμεντένια αυλή δεν υπήρχε ίχνος άμμου! Λίγες μέρες μετά κατάλαβε από που βρέθηκε η άμμος μέσα στο παντελόνι του Κωνσταντίνου!

Κατερίνα, 3 ετών: Ό,τι θέλω θα κάνω, δικό μου είναι το πόδι! , είπε η Κατερίνα στη μαμά της, όταν εκείνη της ζήτησε να σταματήσει να ξύνει το πόδι της. Για να το διαβάσετε με την απαιτούμενη προφορά, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε όλα τα "θ" με το "σ", και όλα τα "δ" με το "ζ". Δίνει άλλη διάσταση! 

Είμαι σίγουρη πως όλοι έχετε ακούσει ξεκαρδιστικές ατάκες από μικρά παιδιά! Γράψτε μας από κάτω ποια είναι η δική σας αγαπημένη παιδική ατάκα, που σας κάνει να ξεκαρδίζεστε κάθε φορά που τη φέρνετε στο μυαλό σας!

Και να θυμάστε! Να ακούτε αυτά που λένε τα παιδιά…όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν!