Γυναικείο Street Style στο Μιλάνο

31.12.2013
Γυναικείο Street Style στο Μιλάνο

Το Μιλάνο ως οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της βόρειας Ιταλίας αποτελεί πόλη πρότυπο. Είναι γνωστή για το απαράμιλλο και ιδιαιτέρα κομψό και περιποιημένο στυλ των κατοίκων της. Όταν κάποιος επισκεφτεί το Μιλάνο αυτό που παρατηρεί, εκτός από την άψογη αρχιτεκτονική της πόλης, είναι το πάθος των κατοίκων της με τη μόδα. Η μόδα είναι ο τρόπος ζωής τους, διότι δεν την ενσωματώνουν μόνο μέσα στο ντύσιμο τους, αλλά και στη καθημερινή τους ζωή.

Μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα ένα τουρίστα μέσα στη πόλη από το τρόπο και μόνο που είναι ντυμένος, διότι θα ξεχωρίζει από τη πληθώρα των υπέρκομψων συνόλων που θα κυκλοφορούν γύρω του.

Το κλασσικό κομμάτι του χειμώνα που εκτός από στιλ προσφέρει και ζεστασιά, είναι τα πουλόβερ ή τα jumpers, τα οποία μπορούν να εντοπιστούν σε οποιοδήποτε ντύσιμο και πλέον συναντώνται σε πληθώρα σχεδίων, χρωμάτων και υφασμάτων.

0192113d

Στη φωτογραφία μας αρέσει πολύ που το πουλόβερ έχει πάνω του σχέδιο και ξεφεύγει από τον κλασσικό του χαρακτήρα, δίνοντας έτσι μια φρέσκια νότα στο πρωινό ντύσιμο της κοπέλας.

Μια επιλογή για κάθε εποχή που ακτινοβολεί κομψότητα είναι το ανδρόγυνο look. Για να υιοθετηθεί πρέπει όλο το σύνολο να χαρακτηρίζεται από κομμάτια με αυστηρό χαρακτήρα, όπως το σακάκι,τα oxfords και το παντελόνι σε ίσια ή bootcut γραμμή.

Όλα αυτά δεν είναι απαραίτητο να διατηρήσουν όμως αυστηρό χαρακτήρα και στα χρώματα .

009211

Ένα τρανταχτό παράδειγμα μας δίνει η κοπέλα της φωτογραφίας που κατάφερε και διατήρησε σε όλο το σύνολο της, ακόμα και στα αξεσουάρ, όπως τα γυαλιά και η τσάντα, την αυστηρότητα που αρμόζει σε ένα σωστό ανδρόγυνο look.

Οι μάξι φούστες φέτος βλέπουμε σιγά σιγά να αντικαθίστανται από τις μίντι και να φοριούνται και το χειμώνα.

Κλασικά φορεμένες με cropped tops, τώρα μπορούν να αντικατασταθούν από πουλόβερ και μακρυμάνικα μπλουζάκια στην ίδια μορφή.

00921130

Τα χρώματα και τα σχέδια είναι πολλά. Στη φωτογραφία βλέπουμε τις αντιθέσεις, η μια κοπέλα φοράει μάξι φούστα με cropped top σε άσπρο χρώμα και όλο το σύνολο της χαρακτηρίζεται από σκούρα χρώματα,ενώ η άλλη έχει συνδυάσει τη μίντι φούστα της με μακρυμάνικο τοπ και όλα βρίσκονται σε μια ισορροπία κρατώντας τους τόνους σε παστέλ αποχρώσεις.

Μια τάση που φέτος έχει αγαπηθεί κατά πολύ και την είδαμε να πρωταγωνιστεί έντονα και στα street styles των fashion weeks, είναι τα baseball jackets, τα οποία παραπέμπουν σε σχολικές εποχές. Συναντώνται σε πολλά χρώματα, άλλοτε με περίτεχνα σχέδια, άλλοτε χωρίς και συνδυάζονται άνετα με τα πάντα.

Για μια καθημερινή εμφάνιση μπορούν να φορεθούν με τζιν παντελόνι και να αποτελέσουν μια άνετη και στιλάτη επιλογή, όπως βλέπουμε και στη παρακάτω φωτογραφία.

0105583-L0

Εμπνευστεί τε!

By Martha Chatziriga

Πηγή: fashionfreaks.gr