6 λόγοι για τους οποίους κάθε γυναίκα πρέπει να ταξιδέψει μια φορά μόνη

26.02.2017
6 λόγοι για τους οποίους κάθε γυναίκα πρέπει να ταξιδέψει μια φορά μόνη

Δεν είναι λίγοι οι ταξιδευτές που επιμένουν ότι το να ταξιδεύεις μόνη είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις τον πλανήτη.

“Ταξιδεύεις μόνη από επιλογή”, λένε, “γιατί θέλεις ν' ανακαλύψεις τον κόσμο χωρίς να επηρεάζεσαι από τα γούστα, τις προτιμήσεις, ακόμη και τις προκαταλήψεις του φίλου ή του συντρόφου σου. Επιπλέον, σου είναι πιο εύκολο να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους”.

Κάπως έτσι, ένα μοναχικό ταξίδι μπορεί εύκολα να γίνει ταξίδι αυτογνωσίας.

Όταν είσαι μόνος μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία ή εντρυφώντας με την ησυχία σου στα εκθέματα ενός μόνο μουσείου. Εσύ διαλέγεις.

Κάθε γυναίκα οφείλει να ταξιδέψει μια φορά μόνη στη ζωή της και δίνουμε έξι λόγους για αυτό. Το μόνο που έχει να σκεφτεί είναι κατά πόσο ο κάθε προορισμός είναι ασφαλής και την κάνει να νιώθει ευπρόσδεκτη.

1. Γίνεσαι πιο ευέλικτη
Τα απρόοπτα ενός ταξιδιού όπως η ακύρωση πτήσεων, ξεναγήσεις που δεν προλάβατε, μια ξαφνική μπόρα που σας έπιασε ενώ περπατούσατε σας κάνουν πιο ευέλικτη. Είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ξαφνικά και δεν θα έχετε κανέναν άλλον να βασιστείτε, παρά μόνο στον εαυτό σας. Να είστε σίγουρη πως επιστρέφοντας από αυτό το ταξίδι θα επιστρέψετε πιο ανεκτική στις αναποδιές της καθημερινότητάς σας.

2. Γίνεσαι πιο δημιουργική
Τα ταξίδια είναι γεμάτα εμπειρίες. Θα συνδυάσετε την τοπική κουλτούρα και πολιτισμό με τη χαλάρωση αλλά και τις συναρπαστικές περιπέτειες. Τα συναισθήματα που προκαλούνται είναι ακόμα πιο έντονα όταν τα ζείτε μόνη και είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσουν τη δημιουργικότητά σας.

3. Αποκτάς αυτοπεποίθηση
Το να εξερευνήσετε ένα άγνωστο μέρος εντελώς μόνη, να κάνετε σκληρά παζάρια με πλανόδιους πωλητές μέχρι να αποκτήσετε το σουβενίρ που επιθυμείτε ή να κλείσετε τελευταία στιγμή σε τιμή ευκαιρίας το ξενοδοχείο που ονειρεύεστε, θα σαν κάνει να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας. Μετά από ένα τέτοιο ταξίδι, δεν γίνεται να μην επιστρέψετε γεμάτη χαρά και αυτοπεποίθηση.

4. Ανακαλύπτεις τις ικανότητες και τις αδυναμίες σου
Κάθε ταξίδι που πραγματοποιείς μόνη, σε κάνει να βγεις από το ασφαλές “καταφύγιο” όπου βρίσκεσαι. Θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να αντιμετωπίσεις όσα φοβόσουν και θα αποδείξεις στον εαυτό και τους γύρω σου πόσο δυνατή είσαι τελικά.

5. Κάνεις υπέροχες γνωριμίες
Το να ταξιδεύεις μόνη σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ περισσότερο κόσμο από ότι θα έκανες αν ταξίδευες με φίλους, γκρουπ ή το σύντροφό σου. Θα συναντήσετε κι άλλους μοναχικούς ταξιδιώτες και, πού ξέρετε, ίσως δημιουργηθούν δυνατές φιλίες.

6. Αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά σου δεν καθορίζει το ποια είσαι
Χρειάζονται κότσια για να τα αφήσεις για λίγο όλα πίσω σου και να πραγματοποιήσεις το μοναχικό ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν. Σε αυτή την απόφαση δεν παίζει ρόλο το επάγγελμά σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι γενναία απόφαση που θα σε κάνει να αλλάξεις, έστω και προσωρινά, την καθημερινότητά σου.

Πηγή: arttravel