"Όταν σε σκέφτομαι αγγίζω τον εαυτό μου" (video)

16.04.2014
"Όταν σε σκέφτομαι αγγίζω τον εαυτό μου" (video)

H Chrissy Amphlett των Divinyls ήταν μια από τις πιο διάσημες γυναικείες rock φωνές της Αυστραλίας, και τώρα, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της γίνεται καμπάνια και προτρέπει όλες τις γυναίκες να αγγίζουν το σώμα τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η 53χρονη τραγουδίστρια των Divinyls έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Απρίλιο, μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό της, δέκα από τις πιο καταξιωμένες τραγουδίστριες της Αυστραλίας μαζί με την οικογένεια της Amphlett, ξεκινούν μια καμπάνια για να δώσουν ένα καινούριο νόημα στο αγαπημένο της τραγούδι.

To Ι Touch Myself (Αγγίζω τον Εαυτό μου) ήταν το γνωστότερο κομμάτι των Divinyls, "άγγιξε" χιλιάδες θαυμαστές, και έφτασε την πέμπτη θέση στα αυστραλιανά charts και την πέμπτη στα αμερικάνικα.

Είναι ένα τραγούδι που γιορτάζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα όπως κανένα άλλο. Είναι τολμηρό και δυναμικό όπως και η συνθέτης και ερμηνεύτρια του.

Όταν η Chrissy Amphlett διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, θέλησε αυτό της το τραγούδι να μείνει γνωστό σαν μια υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να αγγίζουμε το σώμα μας σαν πρόληψη για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Σαν φόρο τιμής στην Chrissy, ο σύζυγός της Charley Drayton μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους της, συνεργάστηκαν με άλλους σημαντικούς συνθέτες και το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο NSW, και δημιούργησαν ένα πρότζεκτ για να θυμίσουν στις γυναίκες να είναι σε επαφή με τα σώματά τους.

Δέκα από τις ωραιότερες γυναικείες φωνές της Αυστραλίας, αυτές των Connie Mitchell, Deborah Conway, Kate Cerebrano, Katie Noonan, Little Pattie, Megan Washington, Olivia Newton-John, Sarah Blasko, Sarah McLeod, και Suze DeMarchi, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πραγματικότητα την τελευταία επιθυμία της Chrissy.

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε να γίνει το όνειρο της Chrissy Amphlett πραγματικότητα επισκέπτοντας το itouchmyself.org και διαδίδοντας το μήνυμά της.

Πηγή: pathfinder.gr