Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου βγαίνει στην Τασμανία!

31.03.2014
Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου βγαίνει στην Τασμανία!

Ένα ουίσκι από την Τασμανία “έσπασε” την παράδοση και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου για τη γεύση του! Ο λόγος για το Sullivans Cove French Oak Cask, το οποίο αξιολογήθηκε ως το καλύτερο ουίσκι σινγκλ μαλτ, ανάμεσα σε περισσότερα από 300 του είδους του.

Παραδοσιακά τα βραβεία τα κερδίζουν αποστακτήρια από την Σκωτία ή την Ιαπωνία που διατηρεί μια ανθούσα και υψηλής ποιότητας βάση παραγωγής ουίσκι. Αυτή τη φορά όμως το κέρδισε ένα μικρό αποστακτήριο από την Τασμανία για ένα ουίσκι ηλικίας 12 ετών.

 

Ένας από τους κριτές, οι οποίοι είναι ειδικοί της βιομηχανίας και γευσιγνώστες, είπε ότι η γέυση του “χρυσού” αυτού ποτού έχει πινελιές βανίλιας και μελιού.

«Είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορείς να κερδίσεις για ουίσκι. Αν το κερδίσεις τα έχεις καταφέρει» είπε ενθουσιασμένος στο ABC ο Πάτρικ ΜακΓκουάιρ, διευθυντής του αποστακτηρίου Sullivans Cove. «Είμαστε αποστακτήριο μπουτίκ και έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε τα πράγματα προσωπικά» προσέθεσε, λέγοντας πως τρία μπουκάλια από το βαρέλι που θριάμβευσε θα πωληθούν στην Τασμανία το επόμενο διάστημα.

Πηγή: tanea.gr, ABC