Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η Ρωσία; (video)

26.02.2014
Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η Ρωσία; (video)

Η Ρωσία (που πολλοί ελληναράδες θαυμάζουν, όπως και τον Πούτιν) έχει δείξει το τελευταίο -αρκετό- διάστημα, ότι είναι μια χώρα βαθιά συντηρητική. Να μιλήσουμε για την μαζική θανάτωση αδέσποτων για να μην χαλάνε την εικόνα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ή για την ομοφοβική συμπεριφορά;

Για την φυλάκιση των Pussy Riot ή για την αυξανόμενη καταστολή και την νομοθέτηση κανόνων που περιστέλλουν κοινωνικές ελευθερίες;

Τελευταίο παράδειγμα, το μαστίγωμα των Pussy Riot από κοζάκους, ενώ φορώντας τις μάσκες τους ήθελαν να τραγουδήσουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενες για την φυλάκιση ενός περιβαλλοντολόγου, ο οποίος έσπασε την αναστολή του, όταν ζωγράφισε γκράφιτι στον τοίχο κατοικίας ενός κυβερνήτη που μένει μέσα σε ένα δάσος. Μάλιστα και η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει το γεγονός, ως πολιτική δίωξη.

Πολιτικές διώξεις πρέπει να θεωρούνται και οι κρατήσεις διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις το 2012. Επίσης η ψήφιση νόμου που ποινικοποιεί την "προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας", δηλαδή την οποιαδήποτε στήριξη σε ομοφυλόφιλους, επιφέρει ποινές, από πρόστιμα ως φυλάκιση. Αντίστοιχα νόμος που τιμωρεί την προσβολή των θρησκευτικών πιστεύω, ουσιαστικά επιβάλει λογοκρισία.

Η Ρωσία έχει μετατραπεί σε Putinland, μια χώρα θρησκόληπτη, με χαρακτηριστικά σκοταδισμού, αυταρχική, χωρίς έννοια σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο εγχώριος ναζισμός αναπτύσσεται και στρέφεται απέναντι σε όσους δεν συμμορφώνονται. Πολλές ακροδεξιές ομάδες μάλιστα ανεβάζουν videos με εξευτελισμούς gay ή ατόμων που δεν ταιριάζουν στα ιδεώδη τους.

Μάλιστα οι διακρίσεις και η ανελευθερία, βαφτίζονται "παράδοση", στην οποία όλοι πρέπει να πειθαρχούν, ακόμα και δια της βίας. Μάλιστα και δια της εικόνας που προβάλουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, συμβάλλουν στην κλιμάκωση αντικοινωνικών συμπεριφορών προς όσους δεν συμμορφώνονται με την "παράδοση". Τέλος, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκφράσει τον προβληματισμό του και για τα φαινόμενα διακρίσεων σε "μη Σλάβους" μετανάστες, αλλά και για τα φαινόμενα βασανιστηρίων και εκτελέσεων στον Βόρειο Καύκασο και την Τσετσενία.

Πηγή: unfucker.wordpress.com