«Λευκός» γάμος χωρίς σεξ !

25.10.2013
«Λευκός» γάμος χωρίς σεξ !

Χωρίς ερωτική συνεύρεση ζει περίπου το 2% των ζευγαριών. Ειδικότερα οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες του λεγόμενου ωραίου φύλου, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού. 

Οταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή η πιθανότητα να αισθανθεί ευχαρίστηση είναι μικρή. Σύμφωνα με την Εύη Κυράνα, ψυχολόγο Υγείας, σεξολόγο, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ, ο κολεόσπασμος είναι μια δυσλειτουργία κατά την οποία ο κόλπος κάνει μια ακούσια σύσπαση και κλείνει τη στιγμή της διείσδυσης.

 

Κατά τη δυσπαρευνία η γυναίκα αισθάνεται πόνο όταν επιχειρείται κολπική διείσδυση. Η συχνότητα της δυσπαρευνίας εκτιμάται στο 10%-15% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών. Αυτό έχει αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται διείσδυση, παρά την επιθυμία της γυναίκας. Εκτιμάται πως περίπου το 2% των ζευγαριών σε γάμο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί».  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.