Κολαστήρια Κορυδαλλός...τους αξίζει;

25.02.2014
Κολαστήρια Κορυδαλλός...τους αξίζει;

Ας γράψει άλλος ένας για τον Κορυδαλλό μιας και δεν φαίνεται και πολλοί από τους γνωστούς αγνώστους της δημοσιογραφίας να συγκινήθηκαν. Τώρα το αν επέλεξαν να αποσιωπήσουν τα γεγονότα εκεί και για ποιο λόγο έγινε αυτό, αυτό είναι ένα άλλο θέμα και σίγουρα θα έπρεπε να μας αφορά. Μα πώς να αποσιωπήσεις ένα τέτοιο θέμα και να γυρίσεις την πλάτη στην κατάσταση που επικρατεί μέχρι και αυτή τη στιγμή στις φυλακές Κορυδαλλού;

Ήρθαν στα χέρια σου φωτογραφίες από την εξαθλίωση των άρρωστων κρατουμένων και δεν έχασες τα λόγια σου;

Έχουν 226 κρατούμενοι σε ένα νοσοκομείο που επικρατούν άθλιες συνθήκες. 136 είναι οροθετικοί, άλλοι καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, τρείς με εγκεφαλικά και άλλοι χρόνια πάσχοντες. Έχουν 21 συγκρατούμενούς τους να τους φροντίζουν, γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Όλοι αυτοί, συνυπάρχουν σε έναν όροφο. Αυτή τη στιγμή οι 180 πραγματοποιούν απεργία πείνας και απευθύνουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έκκληση για βοήθεια.

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα νοσοκομείο που χρησιμοποιείται σαν χωματερή ανθρώπινων ψυχών. Λειτουργεί ως διαμεσολαβητής και τελευταίος σταθμός για να ξεφορτωθεί το κράτος κάποιους από τους κρατούμενους που του κοστίζουν παραπάνω χρήματα από αυτά που έχει αποφασίσει να διαθέσει στον τομέα «φυλακές-κρατούμενοι-τα ίδια μου τα γεννήματα».

Κάποιοι κρατούμενοι περιμένουν όντως τον θάνατο για να λυτρωθούν και άλλοι ελπίζουν στην παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω της ευαισθητοποίησής της, έστω και τώρα γιατί είναι ακόμα ζωντανοί και έχουν τις αισθήσεις τους.

Κατάντια μιας κοινωνίας που είναι έρμαιο πολιτικών συμφερόντων. Ακόμα και αν αντιδράσει στο φαινόμενο αυτό και δείξει μεταμέλεια, θα είναι για να σωπάσει τα στόματα και να αποκρύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες-επιλογές των κυβερνήσεων.

Οριστική λύση δεν θα μπορέσει να δοθεί από τη στιγμή που η φυλακισμένη ανθρώπινη ζωή, βάση νόμου, υπολογίζεται στα 2 ευρώ την ημέρα, ποσό αδύνατο να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες ενός άρρωστου κρατουμένου.

Αν δεν υπάρξει μέριμνα για οριστική αποφυγή τέτοιων φαινομένων και ουσιαστική φροντίδα των κρατουμένων, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί για ακόμα μια φορά μονομερώς και επιφανειακά. Με μαθηματική ακρίβεια μετά από λίγο καιρό το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί και ίσως εκείνη τη φορά ο χρόνος να μην επαρκεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος γα τη δημόσια υγεία.  

Οι κρατούμενοι στα πλαίσια της βοήθειας που ζητάνε καλούν τη Δευτέρα 24/2 στις 9.00 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από το θεραπευτήριο-κολαστήριο. Ζητούν λύση και όχι κουκούλωμα.

ΠΗΓΗ: diekdikw.gr