Ιός μπλοκάρει υπολογιστές, αναγκάζοντας Ηρακλειώτες χρήστες να πληρώσουν 500 ευρώ για το ξεκλείδωμα

06.11.2013
Ιός μπλοκάρει υπολογιστές, αναγκάζοντας Ηρακλειώτες χρήστες να πληρώσουν 500 ευρώ για το ξεκλείδωμα

Πανικό σπείρει ένας ιός, ο οποίος έχει μπλοκάρει ήδη αρκετούς υπολογιστές Ηρακλειωτών χρηστών του διαδικτύου, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν- εφόσον δε γνωρίζουν - ακόμη και 500 ευρώ για το ξεκλείδωμα τους!

Πρόκειται για έναν ιό, ο οποίος δεν είναι καινούριος. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει κάνει ξανά την εμφάνιση του, μπλοκάροντας ξαφνικά υπολογιστές πολιτών και στην πόλη του Ηρακλείου.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το CretePlus.gr είναι από αναγνώστη, ο οποίος την έστειλε σε μια προσπάθεια να προστατευθούν, όσο γίνεται, όλοι οι χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί ο συγκεκριμένος ιός και η οθόνη σας, έχει το μήνυμα που βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, μπορείτε να δοκιμάσετε σε πρώτη φάση το ταυτόχρονο πάτημα των alt-ctrl-del. Καμιά φορά φεύγει από την οθόνη και το pc.

Συνήθως όμως ο πολίτης που θα δει τον υπολογιστή του να "κολλάει" τον ιό, θα πρέπει να κάνει format, είτε ο ίδιος- εφόσον γνωρίζει -είτε να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

Πηγή: creteplus.gr