Έρωτας – Ευφυΐα 1-0

20.08.2015
Έρωτας – Ευφυΐα 1-0

Όσο έξυπνος/η και να είναι κάποιος αν τυχόν και ερωτευτεί τελείωσε. Η μόνη διαφορά με τους πιο «χαζούλιδες» είναι ότι απολαμβάνουν τον έρωτα καλύτερα. Είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους είτε γιατί απλά δεν τους κρατάει το μυαλό που λένε. Αλλά μεταξύ μας τώρα, αν είσαι πραγματικά ερωτευμένος και ο Αϊνστάιν να είσαι θα βρεθείς τόσο χαζός για έναν έρωτα.

Τα πιο τρελά πράγματα για το άλλο σου μισό θα τα κάνει ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος.

Όχι τα πιο ρομαντικά, τα πιο τρελά.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά τα δύο.

Ερωτεύονται δύσκολα, γιατί δε τους κεντρίζει η ομορφιά τόσο όσο σε άλλους, αλλά το πόσο θα μπορέσει ο «αντίπαλος» (γιατί ο έρωτας είναι μια μάχη χωρίς νικητή) να παίξει με το μυαλό του. Δε κάνουν εύκολα σχέσεις, βαριούνται τους πάντες και τα πάντα. Περνάνε καλά ένα μήνα άντε το πολύ δύο, και μετά αντίο.

Αυτοί είναι οι γνωστοί κομπλεξικοί για εμάς τις γυναίκες και τους κρίνουμε σε κάθε κουτσομπολίστικο καφέ που πάμε. "Α, τον είδες αυτόν; Πάλι πήγε με κάποια την κορόιδευε έναν μήνα και την παράτησε όπως κάνει με όλες άλλωστε". Δεν αναρωτήθηκε ποτέ καμία γιατί την παράτησε. Αν με κάποιον άνθρωπο δεν έχεις να συζητήσεις κάτι, να πεις δύο κουβέντες, να πιάσεις ένα θέμα και να το αναλύσεις, δε μιλάμε για πυρινική φυσική ή για τα πολιτικά της χώρας, κάτι άλλο πιο απλό. Πως να τον κρατήσεις; Πως να ασχοληθεί μαζί σου αν σε βαριέται στα 10 πρώτα λεπτά;

Μια γυναίκα έξυπνη είναι πιο δύσκολο να κάνει σχέση, και αν έχει κάνει θα είναι μακροχρόνια.

Γιατί πολύ απλά έχει βρει έναν άνθρωπο να συζητάει.

Τις πιο έξυπνες γυναίκες που ξέρω στη ζωή μου είναι μόνες τους. Από επιλογή.

Οι άλλες είναι με σχέση. Οι υπόλοιπες απλά είναι λίγο πιο ρομαντικές και χάνουν την εξυπνάδα τους.

Εκείνες τις ζηλεύω. Παράφορα.

Είναι μεγάλο πράγμα να μην αναλύεις τα πάντα, να είσαι διατεθειμένη να ζήσεις κάτι και όπου βγει. Να μη σε ενδιαφέρει και πολύ πως θα σε χαρακτηρίσουν, θύτη ή θύμα.

Υπάρχουν και άλλες γυναίκες με την ταμπέλα έξυπνες. Αυτές που τον θέλουν τον άλλον αλλά αν δε δουν ανταπόκριση τα παρατάνε. Για μένα αυτές είναι οι πιο χαζές. Ξεκάθαρα.

Εξυπνάδα είναι να μη σε θέλει ο άλλος είτε γιατί δεν έχεις μπλε μάτια, ή δεν είσαι ξανθιά με 1,60 πόδι είτε έχεις παραπάνω κιλά. Έχεις κάτι άλλο όμως, μυαλό. Που αυτό όσο γυμναστήριο, όσο σολάριουμ και να κάνεις δε το αποκτάς. Γι'αυτό και είστε χαζές, γιατί είστε τρομακτικά έξυπνες και αφήνετε αυτό που θέλετε ενώ έχετε το ιδανικό εργαλείο. Εδώ ο George Clooney τόσα μοντέλα δίπλα του, και παντρεύτηκε τη δικηγόρο με τα πεταχτά αυτιά. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο..

Ένας άντρας έξυπνος είναι ο πιο εκνευριστικός που θα έρθει στη ζωή σου. Όχι επειδή κάνει πως τα ξέρει όλα, επειδή κάνει πως δε καταλαβαίνει.

Είναι εκνευριστικός γιατί όπως ανέφερα πιο πριν, τους βγάζουμε κομπλεξικούς και φαλοκράτες επειδή δε συμπεριφέρονται ωραία.

Ε ναι, γιατί ποτέ καμία δεν έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Αν κάποια είναι όντως έξυπνη (καλά θα χαζέψει βέβαια στη πορεία με αυτόν που θα μπλέξει) θα το καταλάβει ο άλλος και εκεί θα αρχίσει πραγματικά ο πόλεμος. Ένας πόλεμος που πιο όμορφος δεν έχει ξανά υπάρξει.

Ένας άντρας έξυπνος, με μια έξυπνη γυναίκα. Τίποτα πιο διεγερτικό από αυτό, και τίποτα πιο εύκολο.

Εκεί όμως ένας μεγάλος έρωτας ξεκινάει, που θα νιώθει ο ένας για τον άλλον ουσιαστικά πράγματα, που θα συζητάς ώρες ατελείωτες, που θα τσακώνεσαι και θα χάνεσαι για κανά μήνα και μετά απ όλα αυτά θα φέρεσαι πιο χαζός και από τον χαζό.

Εσύ όμως μπορείς να γίνεις χαζός, οι άλλοι που είναι ήδη;;

Μπέρδεμα...

 

Βιβή Μπουγιούρα

Πηγή: refeel.gr

CoverPhoto: Bill Henson