×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

Κλειστή λόγω διαπλοκών - by To Skouliki Tom

Κλειστή λόγω διαπλοκών - by To Skouliki Tom

Τη λήξη των εργασιών της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου και την έναρξη των θερινών τμημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση και το Προεδρικό Διάταγμα θυροκολλήθηκε στη Βουλή.

Με εντολή Σαμαρά, η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή για να παραγραφούν οι κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργών κι υφυπουργών σχετικά με την εμπλοκή τους στα μνημόνια, τα εξοπλιστικά, τη λίστα Λαγκάρντ κι άλλα, αφού, όπως ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 86), πέρασε η δεύτερη τακτική σύνοδος της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

(Βέβαια, τα αδικήματα θα παραγράφονταν έτσι κι αλλιώς, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί δίωξη από τη Βουλή - υποβολή πρότασης δίωξης υπογεγραμμένης από 30 τουλάχιστον βουλευτές - εναντίον κανενός κι από κανέναν, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να το κάνει τις τελευταίες 10 μέρες που απέμεναν.)

Η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή για να ψηφιστούν ευκολότερα από τα θερινά της τμήματα μερικά πολύ ευχάριστα νομοσχέδια, όπως αυτό για τους αιγιαλούς.

Η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή για να μη συζητηθεί ποτέ το σκάνδαλο Μπαλτάκου και το αίτημα για την άρση ασυλίας του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Bέβαια, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να κλείνει τη Βουλή κι ως ένδειξη συμπαράστασης προς τα 1 στα 3 εμπορικά καταστήματα που βάλανε λουκέτο τα τελευταία 2 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή και πολύ καλά κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί αντιδρούν σε αυτό. Υπήρξε έστω και μία μέρα από τη στιγμή που ανέλαβε κυβέρνηση η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου που η Βουλή λειτούργησε κανονικά;

Ο Σαμαράς δεν είναι που κυβερνάει επί 2 χρόνια με περισσότερες από 30 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια;

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μετά τις ευρωεκλογές η παρούσα κυβέρνηση και η ασκούμενη πολιτική της δεν έχουν την εμπιστοσύνη και τη νομιμοποίηση της κοινωνίας. Μάλλον ζουν σε άλλη χώρα.

Το 31% όσων πήγαν να ψηφίσουν δεν ήταν που ψήφισε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως το 9,5% που ψήφισε Χρυσή Αυγή έχει κάποια επιθυμία να λειτουργεί η Βουλή όπως πρέπει; Αν σε αυτά τα ποσοστά προσθέσουμε και κάτι εκτός τόπου και χρόνου άτομα που ψήφισαν ΛΑΟΣ και κάτι άλλες σαχλαμάρες πλησιάζουμε επικίνδυνα το 50%.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Βουλή δεν έχει μόνο τη φανερή συγκατάθεση των σχεδόν 2 εκατομμυρίων που την ψήφισαν - κι όλων των υπολοίπων που ανέφερα - αλλά και τη σιωπηλή συναίνεση 4 εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών που έκαναν αποχή, οπότε μάλλον δεν ενοχλούνται και ιδιαίτερα από τα εγκλήματα που διαπράττονται γύρω τους. Τους ενδιαφέρουν περισσότερο άλλες υποθέσεις, όπως το ποιο είναι το πιο hot spot της πόλης τους που σερβίρει κρύα σοκολάτα με άρωμα κουράδας.

Ας τελειώνει επιτέλους κι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το παραμυθάκι περί νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν απλά τη νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος. Έχουν και τις ευλογίες του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Δε χρειάζεται να χαλιόμαστε για το κλείσιμο της Βουλής. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση δε μπορεί να κλείσει τη Βουλή, γιατί η Βουλή είναι κλειστή εδώ και χρόνια. Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες σε αυτήν είναι η πιο τρανή απόδειξη.)