Ubi dubium, ibi libertas

Ubi dubium, ibi libertas

Όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία. Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τη ρήση του Ποπλίλιου Σύρου για αυτό και προσπαθεί να σιγάσει τις φωνές αμφισβήτησης, γιατί θέλει να περιορίσει την ελευθερία. Φυσικά η έκφανση και η διάσταση τις ελευθερίας που θέλει να ισοπεδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο σοβαρή από την οικονομική ελευθερία βάσει της οποίας η Ελλάδα κατατάσσεται στις Τριτοκοσμικές χώρες σύμφωνα με το ινστιτούτο Φρέιζερ του Καναδά.

Αυτή η τακτική ξεκινά από το γεγονός ότι δεν θέλουν πολυφωνία και τελειώνει στις διαρκείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ουσιαστικά γκρεμίζουν τους δυο πυλώνες της Δημοκρατίας, την ελευθερία του Λόγου και το Νόμο.

Αν κοιτάξει κανείς στο καλειδοσκόπιο της ιστορίας ανελεύθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα προσπαθώντας να επιβληθούν επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τον τύπο με σκοπό να ποδηγετήσουν το λαό, ετεροκατευθύνοντας και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και ελέγχοντας την ενημέρωση. Κάτι τέτοιο όζει και σήμερα με τον περιορισμό των καναλιών έπειτα από έναν κωμικοτραγικό διαγωνισμό με λαγούς, βοσκούς, Νoor 1. Όσον αφορά το διαγωνισμό, είναι αυτοδικαίως άκυρος, διότι αντιβαίνει στο Σύνταγμα (Άρθρο 15 και 101Α). Δεν είναι, όμως αυτό το θέμα.

Το μείζον ζήτημα είναι ότι μας οδηγούν σε σκοτεινές αντιδημοκρατικές ατραπούς και παρεμβαίνουν σε τομείς της ζωής των πολιτών στερώντας τους το δικαίωμα επιλογής και πολεμώντας όποιον τους πάει κόντρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μπλοκάρισμα 4συμβούλων για τη διοίκηση της ΑTTICA από την ΤτΕ και η τυχαία έφοδος εισαγγελέων στην εταιρία της γυναίκας Στουρνάρα.

Επίσης γιατί κηρύχθηκε έκπτωτος από τα καθήκοντά του ο Ισίδωρος Ντογιάκος, προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών; Μήπως έχει σχέση με την υπόθεση Μαρινάκη; Μήπως δεν τον χωνεύει;

Τολμούν να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα θέλουν να επηρεάσουν και αποφάσεις του ΣτΕ. Ο Πρωθυπουργός της χώρας από τη ΔΕΘ απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΣτΕ να κρίνει ως αντισυνταγματικό το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς το δημόσιο υποτίθεται θα πάρει 246εκ και προφανώς αυτό είναι δημόσιο συμφέρον. Νομικά αυτή η ερμηνεία είναι απαράδεκτη και αστοιχείωτη, γιατί όταν σταθμίζουμε δημόσιο συμφέρον, δεν σταθμίζουμε μόνο το οικονομικό συμφέρον, σταθμίζουμε την ελευθερία δραστηριότητας, σταθμίζουμε την πολυφωνία και πολλά άλλα και όχι το γεγονός ότι το ΣτΕ θα πάρει απλά κάτι λεφτά.

Προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα κομματικό καθεστώς βάζοντας απέναντι όποιον φέρει αντίρρηση, όπως έκαναν με τη δημοσιογράφο κ. Ευαγγελία Τσικρίκα χρησιμοποιώντας τους όρους ‘’Εσείς κι Εμείς’’ απαντώντας με ανάλγητο και δηκτικό τρόπο, δείχνοντας πως δεν εκπροσωπούν ολόκληρο το λαό, αντίθετα διχάζουν. Ψηφίζουν εν παραβύστω μέτρα για να διαβιοί εν χλιδή η κυβερνητική νομενκλατούρα και κάνουν εξυπηρετήσεις αίροντας το ασυμβίβαστο εργολάβου-καναλάρχη.

Με λίγα λόγια έχουν εκτραχηλιστεί. Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Ο λαός δεινοπαθεί, το γλίσχρο εισόδημα δεν αρκεί για την πληρωμή των τεράστιων φόρων που επιβάλλουν, η απειλή των κατασχέσεων σπιτιών, καταθέσεων, μισθών επικρεμάται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των πολιτών και η κυβέρνηση βαυκαλίζει το λαό με υποσχέσεις και μεγαλοστομίες χτίζοντας σταδιακά ένα ανελεύθερο καθεστώς που θα ελέγχει τα πάντα. Αυτό που ονομάζεται δικαιϊκό σύστημα, αυτό που λέγεται νομικός πολιτισμός δεν τους ενδιαφέρει. Η εκτίμηση αυτή δεν αφίσταται και πολύ της πραγματικότητας, γιατί όπως είπε “εύστοχα‘‘ μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Τέλειωσε πια η εποχή που ήμασταν αφεντικά του εαυτού μας...». Στόχος είναι να υπάρχει μόνο κράτος και να γίνουμε όλοι υπάλληλοί του. Η κυβέρνηση στερεί το δικαίωμα επιλογής περιορίζοντας τα κανάλια ενημέρωσης, περιορίζοντας την ελευθερία των δημοσιογράφων στιγματίζοντάς τους και τέλος ξεπερνούν το φράχτη της λογικής!