Το σύνδρομο της γυάλας

Ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι ότι, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της μεγάλωσε και ζει μέσα σε γυάλα, χωρίς να έχει εμπειρίες και εικόνες, ούτε πολλές φορές έχουν σφαιρική εικόνα από την ίδια τους την χώρα, ούτε κάτι άλλο πέρα από αυτό που σπούδασαν, την γειτονιά τους και το στενό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσαν.

Σε γυάλα ζει ο αριστερός, ο εθνικιστής, ο αντιευρωπαϊστής και ο αντικαπιταλιστής, που θέλει να πιστεύει ότι η Ευρώπη, η Δύση και ανθρωπότητα είναι στα μαύρα τους τα χάλια και πάνε προς την καταστροφή, για να νιώθει αυτός καλύτερα με τα χάλια της χώρας του και της κοινωνίας του ζώντας στο σκοτάδι, την στιγμή που τα τελευταία δέκα χρόνια, το μέσο παγκόσμιο βιοτικό επίπεδο αυξάνεται με τρελούς ρυθμούς και τα ποσοστά της παγκόσμιας φτώχειας μειώνονται ραγδαία κάθε χρόνο. Ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, από το επίπεδο της φτώχειας πέρασαν στην μεσαία τάξη αυτό τα λέει όλα. Γιατί ο κόσμος μας δεν είναι μόνο ο μικρόκοσμος της γειτονιάς μας και της ηπείρου μας.

Σε γυάλα ζει επίσης αυτός που επικαλείται συνέχεια την αριστεία για να την "πει" στους αριστερούς, επειδή είπαν μια ανοησία δυο αριστεροί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όταν ο γιος του Κουφοντίνα που αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς, χθες διάβαζα τέλειωσε αριστούχος το πανεπιστήμιο, όταν οι γιατροί στα συλλογικά τους όργανα ψηφίζουν αριστερούς υποψηφίους, όταν κορυφαίοι επιστήμονες όπως η Κατερίνα Μάτσα ψυχίατρος και δημιουργός του 18 ΑΝΩ και όλη η υπόλοιπη επιστημονική θεραπευτική ομάδα είναι αριστεροί.

Ακόμα σε γυάλα ζει αυτός που πιστεύει ότι χόρτο καπνίζουν μόνο οι αριστεροί και συνέχεια πετάει σπόντες, γιατί με αυτή την λογική εάν αυτοί είναι οι χρήστες, κάτι παραδοσιακά δεξιές περιοχές στην Ελλάδα που φημίζονται για το χόρτο που καλλιεργούν, είναι οι καλλιεργητές και οι έμποροι. Το να πιστεύει κάποιος ότι η χρήση χόρτου είναι είτε προνόμιο, είτε ελάττωμα ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, είναι σαν να δηλώνει ότι πέρα από την γυάλα που μεγάλωσε, δεν είδε τίποτα άλλο σε αυτή την ζωή.

Το χειρότερο είναι ότι το ψάρι της γυάλας φαίνεται, είτε προέρχεται από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά, δεν είναι ποταμίσιο, ή της ανοιχτής θάλασσας γεννημένο ελεύθερο και με ανοιχτό μυαλό, αλλά της γυάλας, γεμάτο στερεότυπα και προκαταλήψεις.

 

Facebook profile: Ο Κλόουν

 

 


Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.