Ποιοι είναι οι φιλελεύθεροι, ποιοι είναι οι κρυφοδεξιοί και πως να τους ξεχωρίζετε

1) Φιλελεύθερος είναι αυτός, που  δίνει ακριβώς το ίδιο βάρος στην φιλελεύθερη οικονομία και τα ατομικά δικαιώματα, στην φιλελεύθερη ανοιχτή κοινωνία. Ο κρυφοδεξιός δίνει βάρος μόνο (η κατά 90%) στην φιλελεύθερη οικονομία.

2) Ο φιλελεύθερος δεν είναι ρατσιστής, δεν είναι ομοφοβικός, δεν είναι ξενοφοβικός. Είναι υπέρ μιας ανοιχτής φιλελεύθερης πολυπολιτισμικής κοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως, ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πρόβλημα, ότι θέλει την χώρα να είναι "μπείτε σκύλοι αλέστε". Οι κρυφοδεξιοί πουλάνε ξενοφοβία, δυσκολεύονται γενικότερα με το διαφορετικό, δεν γουστάρουν τους gay, το Gay Pride και να έχουν ίσα δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι με αυτούς. Είναι κατά της ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα μας, μεγάλωσαν με την Ελληνική παιδεία και δεν έχουν άλλη πατρίδα, δηλαδή είναι Έλληνες.

3) Φιλελεύθερος είναι αυτός, που είναι υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας. Δεν μπορεί να είσαι φίλος της ελευθερίας, να ασπάζεσαι τον διαφωτισμό, υπέρμαχος μια ανοιχτής ελεύθερης κοινωνίας και να ασπάζεσαι την θεοκρατία που έχουμε σήμερα, όπως κάνουν οι κρυφοδεξιοί.

4) Φιλελεύθερος είναι αυτός, που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκληματιών και κρατούμενων, γιατί και αυτοί έχουν δικαιώματα. Ο κρυφοδεξιός, ποτέ δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.

5) Ο φιλελεύθερος σέβεται ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει τον ιερό του χώρο, για τις θρησκευτικές του ανάγκες και έτσι είναι υπέρ του Τζαμιού στην Αθήνα. Ο κρυφοδεξιός είναι αντίθετος, δεν σέβεται αυτό το βασικό σημαντικό ανθρώπινο δικαιωμα που είναι σεβαστό σε όλο τον άλλο πολιτισμένο Δυτικό κόσμο και όχι μόνο, ακόμα και σε αρκετές ισλαμικές χώρες.

6) Ο φιλελεύθερος όχι μόνο δεν έχει σχέση με συντηρητικά κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, που έχει καταψηφίσει όλα τα νομοσχέδια που είχαν να κάνουν με ίσα δικαιώματα, ιθαγένεια και γενικότερα ατομικών δικαιωμάτων, που έχει καταψηφίσει ακόμα και τον πολιτικό γάμο. Ο κρυφοδεξιός ενώ πουλάει φιλελευθερισμό και κουλτούρα μπας να εντυπωσιάσει κανένα κοριτσάκι και να πουλάει μούρη στο Facebook, πάντα στις εκλογές ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

7) Ο φιλελεύθερος πιστεύει σε ένα κράτος πρόνοιας επίσης, ενδιαφέρεται για τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού και έχει προτάσεις. Ο κλασικός φιλελευθερισμός προνοεί και για τις αδύναμες κατηγορίες πολιτών. Ο κρυφοδεξιός ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του και την οικονομία.

8) Ο φιλελεύθερος είναι κατα της θανατικής ποινής, για πολλούς και διάφορους λόγους με κύριο λόγο, ότι είναι κατά της συνθήκης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κρυφοδεξιός δεν έχει τέτοια προβλήματα.

9) Ο φιλελεύθερος δεν έχει ανοχή ούτε σε ακροαριστερούς τρομοκράτες, ούτε σε νεοναζί. Τον φιλελεύθερο με αρκετούς αριστερούς τους ενώνει το ενδιαφέρον για τα ατομικά δικαιώματα. Ο κρυφοδεξιός όμως κάνει εκπτώσεις στους νεοναζί και προσπαθεί να εξισώσει όλους τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστεροί με την τρομοκρατία, για να πουλήσει την προπαγάνδα του

10) Ο φιλελεύθερος είναι ανοιχτά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και έτοιμος να την ακολουθήσει και στην λειτουργία τους κράτους, αλλά και στην φιλελεύθερη ανοιχτή κοινωνία. Ο κρυφοδεξιός θέλει να της μοιάσει μόνο στην οικονομία, αλλά να κρατήσει όλα τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις, που μας κρατάνε πίσω πολιτιστικά.

11) Ο φιλελεύθερος είναι κατα των τραμπουκισμών και της βίας και τα καταδικάζει, όπως όμως καταδικάζει και τις παρακρατικές ομάδες που βλέπουμε χέρι χέρι με τα MAT κάθε φορά που συμβαίνουν επεισόδια. Ο φιλελεύθερος καταδικάζει επίσης την αστυνομική παράνομη βία, καταδικάζει τους χουντικούς ύμνους που ακούγονται σε σχολές της Αστυνομίας. Ο κρυφοδεξιός βλέπει και καταδικάζει μόνο την ακροαριστερή βία. Για την παράνομη αστυνομική βία λέει ότι δεν χάλασε και ο κόσμος για ένα χαστουκάκι και για τις παρακρατικές ομάδες κάνει πάντα το κορόιδο.

12) Ο φιλελεύθερος είναι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και σάτιρας, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς ναι μεν αλλά. Ο κρυφοδεξιός, σου λέει ότι η ελευθερία έκφρασης και η σάτιρα έχουν όρια.

13) Ο φιλελεύθερος δεν έχει καμία σχέση με τον Τζήμερο, τον Άδωνι, τον Κυριάκο κ.α. Ο κρυφοδεξιός πάντα εκεί γύρω γυρνάει.

 


Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.