Βία-Γυναίκες: 1-0

25.11.2013
Βία-Γυναίκες: 1-0

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, η σιωπή δεν είναι λύση. (Μη διστάσετε να καλέσετε την 24ωρη γραμμή βοηθείας) Όπως είπε και ο μισογύνης ο Πασκάλ Μπρικνέρ: «Ο παγκόσμιος άνθρωπος είναι ο άνδρας». Είναι μάλλον αστείο να λέμε ότι υπήρξε ποτέ ισότητα, και αυτό γίνεται όλο και πιο αντιληπτό, χρόνο με το χρόνο.

 Στον 21ο αιώνα υπάρχουν γυναίκες που κάνουν δημόσια διαμαρτυρία στη χώρα τους, κρατώντας πλακάτ που γράφουν: «Το να διαμαρτύρεσαι απαγορεύεται, το να σε βιάζουν επιτρέπεται».
 
Στην αιώνια ηλιόλουστη και δημοκρατική Ελλάδα, οι γυναίκες χτυπιούνται δημόσια -οι άνδρες που τις χτυπάνε μάλιστα παίρνουν και ψήφους από γυναίκες ψηφοφόρους (και μηνύματα θαυμασμού). Οι γυναίκες χτυπιούνται από τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις. Οι πόρνες διαπομπεύονται από πολιτικούς που χτίζουν καριέρες. Οι γυναίκες τρώνε ξύλο από τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες δολοφονούνται από τους φίλους τους. Και πάει λέγοντας, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο.
 
25η Νοεμβρίου-Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
 
ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS: Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παρέχει ψυχολογική στήριξη όλο το 24ωρο, στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900. Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ.: 213-1511170, 213- 1511103
 
Πηγή: doctv.gr