Τομ Ρόμπινς - «Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα»

01.01.2016
Τομ Ρόμπινς - «Αγριόπαπιες πετούν ανάστροφα»

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΑΙΔΟΙΩΝ

– ..η πράξη της ανάγνωσης είναι συχνά εξίσου βαθιά και έντονη μ’ έναν ακραίο σεξουαλικό εναγκαλισμό. Πρέπει να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε τον ιδιωτικό σας χώρο.

-…να αγκαλιάσουμε και την ίδια την αναζήτηση και όχι μόνο στο στόχο της. Αν το ταξίδι μας στην καρδιά (ή το αιδοίο) του νοήματος της ζωής μοιάζει σε αισθητό βαθμό με την τελευταία μας επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο, κατά πάσα πιθανότητα κάτι κάνουμε λάθος.

-…για τους πιστούς της τάντρα το αιδοίο λατρεύεται ως όργανο παραγωγής του κόσμου και του χρόνου.

-…η φυσική ομορφιά παλεύει να αντισταθεί στην ύπουλη ομοιομορφία την οποία γεννοβολά η απληστία και ο φόβος των ανθρώπων.

ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ

-…εκείνο το σκοτεινό στοιχείο του κινδύνου χωρίς το οποίο ο ρομαντισμός δεν είναι παρά η ανόητη πλευρά της λαγνείας.

ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΦΙΛΙ

–Το ροζ είναι η όψη που παίρνει το κόκκινο όταν βγάζει τα παπούτσια του και λύνει τα μαλιά του.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΜ ΤΟΥ

-… πιστεύεται ότι δεν έχουν φάει κολλητούς τους τις τελευταίες τέσσερις γενιές. Πολλοί είναι χριστιανοί (πράγμα που μ έκανε να αναρωτηθώ μήπως τους αρέσει ιδιαίτερα η Θεία Κοινωνία, κάτι σαν «φάε τον αρχηγό»)

-…αρχαία και παραδοσιακή βρισιά των Κάρο Μπατάκ: «Καθαρίζω τα δόντια μου από τη σάρκα των συγγενών σου».

ΤΟ ΦΙΛΙ

-Το φιλί δεν μιμήθηκε την φύση αλλά την αναδόμησε.

-Η παράδοση μας πληροφορεί ότι το φιλί όπως το γνωρίζουμε επινοήθηκε από τους ιππότες του μεσαίωνα για έναν πρακτικό σκοπό: για να εξακριβώνουν αν οι γυναίκες τους είχαν βάλει χέρι στο βαρέλι με το υδρόμελι όσο εκείνοι έλειπαν στις Σταυροφορίες.

-Το φιλί είναι το υπέρτατο επίτευγμα του δυτικού κόσμου.

–Το φιλί είναι το άνθος του πολιτισμένου κόσμου.

-Και ας το παραδεχτούμε το πεταχτό φιλί δεν είναι παρά ένας τετράγωνος τροχός, στείρο και ελαφρά δυσοίωνο. Με τι άλλο πρόδωσε ο Ιούδας τον Μεγάλο αν όχι μ΄ένα πεταχτό φιλί, ξέρω, χωρίς σάλιο και γλώσσα;

-…καλά φιλιά επίσης. Ηχούν μέσα στο όζον...

-Τα καλύτερα φιλιά, όμως, είναι τα φιλιά ανάμεσα σε ερωτευμένους, επειδή είναι σημαντικά, είναι επικίνδυνα, είναι μετασχηματιστηκά, είναι τα φιλιά που καλούν τις νύμφες και τους σάτυρους πίσω στη ζωή...

-Καμιά άλλη σάρκα σαν τη σάρκα των χειλιών! Κανένα άλλο κρέας σαν το κρέας του στόματος! Τα μουσικά κλικ δοντιού πάνω σε δόντι! Η υπέροχη περιέργεια των γλωσσών!

-…όποιος λέει «ναι» στη ζωή, αυτόματα θα πει «όχι» σ΄εκείνες τις δυνάμεις της πολιτικής που καταστρέφουν τη ζωή, την περιορίζουν, την κάνουν βαρετή ή δυστυχισμένη.

-…η κοινωνική δράση στο πολιτικοοικονομικό επίπεδο είναι ψιλοπράγματα. Η μεγάλη ανθρώπινη περιπέτεια είναι η εξέλιξη της συνειδητότητας. Είμαστε σε αυτήν τη ζωή για να φωτίσουμε τον εγκέφαλο.

–Με τη φαντασία και το παιχνίδι με τις λέξεις μπορείς να βγεις από οποιοδήποτε αδιέξοδο. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να έχεις ταλέντο.

-Και η τέχνη όπως ο έρωτας, είναι αυτή που κάνει τον κόσμο πάντα αρεστό και καινούργιο. Όμως αυτή η αναζωογόνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί σκοπός της τέχνης. Η τέχνη αναζωογονεί ακριβώς επειδή δεν έχει κανένα σκοπό παρά μόνο να απασχολήσει τις αισθήσεις μας. Το απελευθερωτικό σοκ της εμπνευσμένης μη χρησιμότητας.

-«Όποιος μεταδίδει στους εν δυστυχία αδελφούς του την κρυφή λαμπρότητα των ονείρων του, επενεργεί πάνω στην κοινωνία γύρω του σαν διαλυτικό, και κάνει όλoυς εκείνους που τον καταλαβαίνουν συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούν, παράνομους και αντάρτες.» Pierre Quillard

 

Πηγή: SearchingTheMeaningOfLife

Ο Τόμας Γιουτζίν Ρόμπινς (Thomas Eugene Robbins) είναι Αμερικανός συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1932 στο Μπλόουινγκ Ροκ (Blowing Rock) της Βόρειας Καρολίνα. Τα μυθιστορήματά του αποτελούνται από πολύπλοκες, συχνά φανταστικές, ιστορίες με σατιρικό υπόβαθρο και πολλές, παράξενες, και καλά τεκμηριωμένες λεπτομέρειες. Το βιβλίο του Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Γκας Βαν Σαντ το 1993, με πρωταγωνίστρια την Ούμα Θέρμαν.