Το Σύμπαν λάλησε

07.05.2018
Το Σύμπαν λάλησε

Ξυπνάς με μια ανεξήγητη αισιοδοξία, τέτοια που αναρωτιέσαι μήπως δεν είσαι καλά, ελπίζεις πως θα έχεις μια όμορφη μέρα αλλά… …αλλά επειδή το Σύμπαν λάλησε και ΔΕΝ συνωμοτεί πλέον για αυτά που θέλεις… τσουπ… σου στέλνει delivery κάποιον από τους ΛΟΓΙΚΟΘΑΦΤΕΣ, από τους ΚΡΑΝΙΟΚΕΝΟΥΣ για να σου χαλάσει τη μέρα, τον μήνα, τον αιώνα, την 63η μετεμψύχωση σου αν είσαι βουδιστής.

Προστρέχεις σε φιλαράκια, ζητάς συμβουλές για τους ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ με ''φαίνεσθαι'' φεράρι, γκάζια ζάσταβα και κόρνα «Φσσστ Μπόινγκ». Γουρλώνουν τα μάτια όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης όταν πάσχιζε να παντρέψει τη Βασιλειάδου, σε μουλιάζουν στη συμπόνοια. Κάλλιο να τους ρωτήσεις πως λύνεται το τελευταίο θεώρημα του Fermat ή αν υπήρχε χωροχρόνος πριν το Big Bang που τα ‘χουν πιο ευκολάκια.

Πας σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, ρωτάς «αδερφές μου τι τρέχει και οι υποψήφιοι Νομπελίστες με εγκεφαλογράφημα που θυμίζει πίνακα του Μιρό χωρίς χρώματα, τακίμιασαν με το σύμπαν και επελαύνουν;». Ρίχνουν τα χαρτιά αυτές, κοιτάζουν την παλάμη σου και έντρομες αρχίζουν τις οιμωγές βάι βάι και όι όι μάνα μ!

Καταφεύγεις στο μόνο πλάσμα του γαλαξία που "βαράς προσοχή", αυτή που εν κρύον νερόν και σο ποτήρ και μπεν. Σε κοιτάει όπως τότε που ήσουν 7 χρονών και σε έπιασε να πετάς το μελάτο αυγό από το παράθυρο γιατί με τα τόσα αυγά που σε χλαπάκιαζε την είχες δει ναυτάκι στο Ποτέμκιν, σου εκσφενδονίζει έναν χρησμό πως «παρατράνεψες και συνεχίζεις να είσαι ντιπ για ντιπ», σου τη λέει πως «τζάμπα τα πήγαινε έλα στα πανεπιστήμια», «καλά έλεγε η γιαγιά σου η Χαρικλούδα πως δεν διαβάζεις», «ρε μπας και ήταν όλα φέικ νιούς όσα μας έλεγες;», – «όχι ρε μάνα, αλήθεια έλεγα», «καλά παιδάκι μου, τόσα και τόσα βιβλία, πουθενά δεν διάβασες πως τους Ραντανπλάν, τα Όρκ και ΤΑ ΝΤΟΥΓΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΖΑΦΤΙ;»…

Ρίγη πανικού κάνουν ράφτινγκ πλέον στο σαρκίο σου, ενθυμείσαι όμως πως έχεις WiFi άρα υπάρχεις, ανοίγεις το πι σι, γκουγκλάρεις τις λέξεις «Λογικοθάφτες, Κρανιόκενοι, Κουκουρούκου, Ντουγάνια, τάτσι μίτσι κότσι γουίθ Σύμπαν, πλίζ S.O.S» και σου ‘ρχεται να τραγουδήσεις το «πουλάκι τσίου τσίου» από τον ενθουσιασμό γιατί the greatest love of all, το διαδίκτυο, download for you δύο λύσεις:

ΛΥΣΗ Aαα:

Οι οδηγίες στα μονοπάτια του Ολύμπου:

«Εάν συναντήσετε μουλάρια να παραμερίσετε για την ασφάλεια σας»

 

ΛΥΣΗ Bου:

Απαγγέλεις στεντορείως Σεφέρη:            

«Κι όταν εφύγαν μουλωχτά

πέρα στις αμαλάκες

είπε ‘’Α στο διάολο μαλάκες!..’’

κι έφαγε ανόρεχτα!»

(‘’Ινδικό παραμύθι’’, Τετράδιο Γυμνασμάτων Β΄, σελ. 53)

Οι Επτά Σοφοί της αρχαιότητας (εκτός από τον Χίλων τον Λακεδαιμόνιο που ήταν τσαμπουκαλεμένος τα μάλα και κατηγορούσε τους άλλους έξι για χλεχλέδες), ο Βάγγος o μπάρμαν που διακονεί την κοινωνική αλληλεγγύη (βοηθώντας βέβηλους, όσιους, χαριτόβρυτες, καλτσονοσχίστες, yololavers, σκέτοlavers κ.ά. να γίνουν λιάρδα) και η Διεθνής Βιβλιογραφία λένε Ααα αλλά το λαλημένο γκαγκά-γκαγκά Σύμπαν προσπαθεί να σε διαβάλλει και να σε ζζμπρώξει στο Βου.

Συνωμοτώντας βεβαίως, βεβαίως.

Go back λαλημένο σύμπαν, GO BACK!

Υ.Γ. – Παυλάρα Κοέλιο, όλα καλά στο σπίτι; Παίρνε κανένα τηλέφωνο ρε αδερφέ. Φιλάκια (τρις)…

***

Μαρκάδας Σωτήρης

Εκπαιδευτικός