Τα αδέσποτα είναι το μέλλον...

26.05.2014
Τα αδέσποτα είναι το μέλλον...

Γιατί δε πρέπει να μας εκμεταλλεύονται όσοι πωλούν ζώα και πως ένα αδεσποτάκι θα καλυτερεύσει τα πράγματα. Όλες οι διαφημίσεις, τηλεόραση, ίντερνετ, ακόμη και τα παιδικά βιβλία, μας παραπλανούν στο να πιστεύουμε ότι αν θέλουμε ένα κατοικίδιο πρέπει να αποκτήσουμε ζώο ράτσας.

Δε μας πληροφορούν όμως για το πως φθάνουν στα χέρια μας τα ζώα ράτσας, τα ζώα αναπαραγωγής είναι κλεισμένα σε κλούβια, τρώγοντας ότι χρειάζεται μέχρι τη γέννα, μόλις γεννήσουν ξανά τα ίδια, ζώα χωρίς ζωή, χωρίς αγάπη, χωρίς βόλτα, χωρίς παιχνίδι.

03

Οι φιλόζωοι και τα παιδάκια που ψάχνουν ένα ζώο είμαι σίγουρη ότι αν ξέρουν όλη την αλήθεια δε θα ψάξουν ένα καθαρόαιμο ζωάκι.

Όσο για το τι θα απογίνουν τα ζώα ράτσας να σας ενημερώσω ότι αυτά που βλέπετε στις βιτρίνες είναι αυτά που έχουν ξεμείνει, αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τη ζήτηση ζευγαρώνουν τους γονείς και από μια γέννα μπορεί να βγουν περισσότερα μικρά ή μικρά με κάποιο πρόβλημα. Οπότε αν δεν υπάρχει ζήτηση θα σταματήσει η εκτροφή και σιγά σιγά θα αδειάσουν και οι δρόμοι από τα αδέσποτα.

Το ζώο ράτσας θα το πληρώσετε ακριβά για να πάρετε ένα πιστοποιητικό που αρκετές φορές δεν αξίζει τίποτα, αυτός που θα σας ακριβοπουλήσει το καθαρόαιμο θα ξεχάσει να σας πει ότι όλα τα ζώα ράτσας έχουν κάποιο πρόβλημα.

Για παράδειγμα ένα λυκόσκυλο έχει σοβαρό πρόβλημα αρθριτικών και προβλήματα στα πίσω πόδια. Αυτό συμβαίνει στα ζώα ράτσας γιατί έχει επέμβει ο άνθρωπος στο DNA τους.

Μη νομίζετε ότι όλα τα προβλήματα είναι απλά, άλλο παράδειγμα είναι αρκετές γάτες ράτσας που έχουν νεφρική ανεπάρκεια.

Ένα ημίαιμο ζωάκι να ξέρετε είναι πάντα πιο ανθεκτικό, θα θυμάται πάντα ότι το σώσατε και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Αν τώρα για κάποιο λόγο(όπως ότι πέθανε το σκυλάκι που είχατε) θέλετε συγκεκριμένη ράτσα απευθυνθείτε σε φιλοζωικές οργανώσεις που θα σας βρουν κάποιο ίδιο, χωρίς κάποιον που θα σας εκμεταλλευτεί οικονομικά, χρεώνοντας σας την αγορά του μελλοντικού σας κατοικίδιου με το ποσό που θα δώσετε για ένα χρόνο φροντίδας του.

ΑνναΜαρία Μαυρομμάτη

Πηγή: polispost.com

Γιατί Να Υιοθετήσεις Ένα Αδέσποτο

Ανεξάρτητα από το αν σου αρέσουν τα σκυλάκια ή τα γατάκια, μπορώ να σου αναφέρω άπειρους λόγους για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο και να μην αγοράσεις.

Προσωπικά, από τότε που υιοθέτησα τον Picko (από το καταφύγιο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί) εισπράττω καθημερινά απέραντη αγάπη και αφοσίωση. Έχει φέρει μεγάλη χαρά στη ζωή μου και στην οικογένειά μου και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν στα πόδια μας.

1. Σώζεις μια ζωή
Το γεγονός και μόνο ότι σώζεις μία ζωή, θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα. Είναι τόσα πολλά τα αδεσποτάκια και τόσο λίγος ο χώρος που υπάρχει στις φιλοζωϊκές.

2. Ανιδιοτελής αγάπη
Όσοι έχουν κατοικίδια, με καταλαβαίνουν. Το βλέμμα του σκύλου όταν σε κοιτάει μέσα στα μάτια, δεν υπάρχει. Μόνο λατρεία θα εισπράττεις και μάλιστα άνευ όρων.

3. Δεύτερη ευκαιρία
Αυτά τα πλάσματα χρειάζονται μια οικογένεια για να επιβιώσουν.  Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να προσφέρουν ανιδιοτελώς τη φροντίδα τους είναι πολύ λίγοι, σε σχέση με τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που είναι εκεί έξω (λόγω ανεύθυνων ιδιοκτητών και ακόμη πιο ανεύθυνου κράτους). Δώσε, λοιπόν, μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτές τις ψυχούλες και θα δεις, θα αλλάξει και η δική σου ζωή.

4. Όχι, δεν θα χάσεις την περιουσία σου
Εάν νομίζεις ότι το να συντηρείς έναν σκυλάκο ή μία γατούλα, θα σε βγάλει off οικονομικά, είσαι λάθος. Τροφή, εμβόλια, λουράκια για τα τσιμπούρια και χαπάκια για τα σκουληκάκια του στομαχιού θα σου στοιχίσουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι μερικές επισκέψεις σου σε κατάστημα καλλυντικών.

5. Είναι υγιή
Υπάρχει μία αντίληψη, ότι τα αδεσποτάκια έχουν προβλήματα υγείας ή είναι επικίνδυνα. Πρέπει να σε ενημερώσω πως τα περισσότερα αδέσποτα ζώα είναι πολύ πιο υγιή απ’ τα «καθαρόαιμα» κουτάβια που υπάρχουν στα pet shops. Κάνε μια μικρή έρευνα στο internet και θα πεισθείς.

6. θα «εκπαιδεύσεις» τα παιδιά
Υιοθετώντας ένα αδέσποτο, θα μάθεις και στα παιδιά τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.  Θα μάθουν να σέβονται τα πλάσματα που βρίσκονται στους δρόμους και ότι δεν πρέπει να αδιαφορούν ή- ακόμη χειρότερα- να τα κακοποιούν. Επίσης,  κάνοντας παρέα μ’ ένα σκυλάκι ή γατάκι, θα είναι πιο υγιή και θα κοινωνικοποιηθούν πολύ ευκολότερα.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν λειτουργούν σαν άνθρωποι ή σαν ρομποτάκια και δεν είναι παιχνίδια. Αν δεν είσαι έτοιμη να δώσεις αγάπη και δεν νιώθεις υπεύθυνη να φροντίσεις μια ζωή, μην σκεφτείς καν να πάρεις ζωάκι στο σπίτι.

Marianna

Πηγή: misswebbie.gr