Προσποιούμαστε οργασμό ακόμα και στο... κινητό

13.04.2014
Προσποιούμαστε οργασμό ακόμα και στο... κινητό

Η ανταλλαγή «πικάντικων» μηνυμάτων στο κινητό, γνωστό και ως sexting, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές από τότε που το κινητό μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Και όπως και στις συνευρέσεις τους στο κρεβάτι, έτσι και σε εκείνες από το κινητό, τα ζευγάρια λένε κατά κόρον ψέμματα και προσποιούνται ότι το ευχαριστιούνται, για να ικανοποιήσουν το έτερον ήμισι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας από το πανεπιστήμιο της Indiana και το πανεπιστήμιο Purdue στο Fort Wayne των ΗΠΑ.

Η επικεφαλής της έρευνας, Michelle Drouin συνέλεξε στοιχεία από 155 φοιτητές, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον μία «σοβαρή» σχέση στη ζωή τους. Οι απαντήσεις των φοιτητών δόθηκαν ανώνυμα, μέσω του διαδικτύου.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν το αν οι συμμετέχοντες είχαν πει ποτέ ψέμματα στον/στην σύντροφό τους σχετικά με το τι ρούχα φόραγαν ή το πού βρίσκονταν και το πώς κάθονταν την στιγμή που αντάλλασαν μεταξύ τους σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης οι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις σχετικά με την στάση τους ως προς την δέσμευση και την αποκλειστικότητα σε μία ερωτική σχέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Υπολογιστές στην Ανθρώπινη Συμπεριφορά, έδειξαν ότι σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 48%) που επιδίδονται σε sexting λένε τακτικά ψέμματα στα μηνύματά τους.

Οι φοιτητές απάντησαν στη συνέχεια σχετικά με τις αιτίες που λένε ψέμματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Περίπου το 75% όσων το κάνουν, απάντησε ότι σκοπός τους είναι η ικανοποίηση του/της συντρόφου τους και οι υπόλοιποι ότι το κάνουν για την προσωπική τους ικανοποίηση!

Επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πουν ψέμματα οι γυναίκες σε τέτοιες περιπτώσεις, σε σύγκριση με τους άντρες που είναι πιο ειλικρινείς.

Από την άλλη πλευρά, τις περισσότερες φορές οι γυναίκες λένε ψέμματα για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους, αντίθετα με τους άντρες που, αν και ψεύδονται σπανιότερα, εντούτοις, όταν το κάνουν, είναι πιο πιθανό να είναι για την προσωπική τους ικανοποίηση.

Πηγή: onmed.gr