Παράτησαν τις σπουδές τους, αλλά κατέκτησαν τον κόσμο...

06.01.2014
Παράτησαν τις σπουδές τους, αλλά κατέκτησαν τον κόσμο...

Το να εγκαταλείψει κάποιος τις σπουδές του είναι μια κίνηση που δεν χαρακτηρίζεται γενικώς ως «σωστή», καθώς το ακαδημαϊκό υπόβαθρο είναι προαπαιτούμενο για μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας. Bill Gates. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους του κόσμου – ο πιο πετυχημένος άντρας που παράτησε το Harvard.

O Bill Gates είναι γιος δικηγόρου και δασκάλας και εγκατέλειψε το Harvard το 1975 για να ιδρύσει τη Microsoft με τον παιδικό του φίλο Paul Allen. Τριάντα χρόνια μετά, το Harvard τον αναγόρευσε τιμητικά επίτιμο διδάκτορα.

Μάλιστα έχει πει στους αποφοίτους: «Είμαι κακή επιρροή. Γι' αυτό και με κάλεσαν να μιλήσω στην αποφοίτησή σας. Γιατί αν σας μιλούσα κατά την τελετή έναρξης της χρονιάς, θα ήσασταν σήμερα εδώ πολύ λιγότεροι»...

Steve Jobs
Ο βασιλιάς της Apple παράτησε το Reed College όταν η οικογένειά του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές του απαιτήσεις. Ο Steve ίδρυσε την Apple, τη NeXT Computer και την Pixar και άλλαξε τον κόσμο.

Frank Lloyd Wright
Ο αρχιτέκτονας εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Wisconsin–Madison το 1887 και μετακόμισε στο Chicago. Μαθήτευσε κοντά στον Louis Sullivan, τον «πατέρα του μοντερνισμού». Μέχρι το θάνατό του, ο Wright ολοκλήρωσε πάνω από 500 δουλειές και σχεδίασε πολλά πανεπιστήμια.

Buckminster Fuller
Ο αρχιτέκτονας και διανοητής, που το ελεύθερό του πνεύμα δεν μπορούσε να συμβιβαστεί και αποβλήθηκε από το Harvard όχι μία, αλλά δύο φορές! Στα 32 του βάλθηκε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο: οι ιδέες του για τους γεωδαιτικούς θόλους τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό.

James Cameron
Ο νεαρός Cameron έγινε δεκτός στο Fullerton College, στο τμήμα Φυσικής. Παράτησε το πανεπιστήμιο, παντρεύτηκε μια σερβιτόρα και εργαζόταν ως οδηγός σχολικού λεωφορείου! Το 1977 όμως είδε το Star Wars και αποφάσισε να σπουδάσει σκηνοθεσία.

Mark Zuckerberg
Ο Mark ίδρυσε το γνωστό στους πάντες Facebook. Σπούδαζε στο Harvard, έφτιαξε το Facebook για εσωτερική χρήση (εντός πανεπιστημίου) και όταν η επιτυχία ήταν τεράστια, τα παράτησε και μετέφερε την έδρα της εταιρείας του στην Καλιφόρνια, αφήνοντας για πάντα τον ακαδημαϊκό χώρο.