Πάνω από 8 εκατ. εξωγήινους τουρίστες θα προσελκύσει η διαστημική βάση της Καλαμάτας

22.11.2013
Πάνω από 8 εκατ. εξωγήινους τουρίστες θα προσελκύσει η διαστημική βάση της Καλαμάτας
Θετικοί προβλέπονται οι οιωνοί αναφορικά με τον ελληνικό τουρισμό για το έτος 2014, καθώς ο αριθμός των αφίξεων τουριστών από άλλους πλανήτες στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια και να σπάσει νέο ρεκόρ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθεί εγκαίρως σε λειτουργία η βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 
 Την αναγκαιότητα για την άμεση δημιουργία διαστημικής βάσης στην Πελοπόννησο επισήμανε πρώτος ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος μετά από επικοινωνία που είχε με γνωστούς διαγαλαξιακούς tour operators.
 
Η πρώτη συνάντηση του κ. Καπερνάρου με εξωγήινα όντα έγινε πριν λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο επίσημου γεύματος που διοργάνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα γραφεία τους στην οδό Συγγρού προκειμένου να καλωσορίσουν στη χώρα μας επισκέπτες από τον πλανήτη Σείριο που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το theblob.gr και προέρχονται από άκρως απόρρητη οικονομοτεχνική μελέτη που έχει εκπονήσει το τμήμα Επαφών Τρίτου Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. η μετατροπή του αεροδρομίου της ακριτικής Καλαμάτας σε διαστημική βάση θα αποτελέσει σημαντική «ένεση» για την τουριστική βιομηχανία, την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς, η βάση θα είναι σε θέση να υποδεχθεί περί τους 8 εκατ. εξωγήινους τουρίστες από τον πρώτο κιόλας χρόνο.
 
Non-paper του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε επαφές με ανάδοχους που έχουν την τεχνογνωσία να αναλάβουν αυτό το απαιτητικό κατασκευαστικό έργο το οποίο θα προκηρυχθεί σε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό απευθείας ανάθεσης, εντός του έτους. Μεταξύ των φαβορί είναι η NASA και ο διεθνώς γνωστός και βραβευμένος αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.
 
Πηγή: theblob.gr