Ο έρωτας είναι ένας τυφλός, φασίστας, τσόγλανος θεός

21.10.2014
Ο έρωτας είναι ένας τυφλός, φασίστας, τσόγλανος θεός

Και βαράει όπου γουστάρει! Συνεπώς, ο Γιάννης θέλει τη Μαρία, που τα έφτιαξε με τον Μπάμπη, επειδή δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον Μήτσο που γουστάρει την Σοφία, η οποία όμως περιμένει τον Βαγγέλη, να βγει από μια καιρό τώρα τελειωμένη σχέση του με τη Δήμητρα.

Μπερδέψαμε τα μπούτια μας και κάναμε μπουτίκ δηλαδή! Παραισθησιογόνο βαριάς μορφής ο έρωτάς λοιπόν; Αχαλίνωτη παρόρμηση που σε κάνει να ξεχνάς το όνομα σου και σε παραλύει, ενώ ταυτόχρονα σε σπρώχνει τρυφερά στο χείλος του γκρεμού;

Και άντε, όλα καλά αν είναι αμοιβαίος και συμβεί ταυτόχρονα. Ζήτω οι πεταλουδίτσες στο στομάχι και όλε για τα ερωτόλογα στο κινητό σου στις 5 το πρωί! Δεν σε νοιάζει που πάλι θα πας στην δουλειά σαν νυχτερίδα, με σακούλες έξτρα λαρτζ κάτω από τα μάτια, κουτουλώντας από τη νύστα, γιατί είσαι ερωτευμένος και το μωρό σου, το πιο τέλειο πλάσμα επί γης.

Όταν όμως είναι ανεκπλήρωτος; Μονόδρομος, αδιέξοδος;

Όταν εσύ λιώνεις, σβήνεις χάνεσαι αλλά μόνος σου; 

Για να μη συζητήσουμε τις "σχεδόν μαζί", μαϊμού σχέσεις, που κυκλοφορούν τελευταία, που εσύ καίγεσαι και αργοσβήνεις για ένα βλέμμα και έχεις καταντήσει χωρίς να το θέλεις, έρμαιο των συναισθημάτων σου και η παιδική της χαρά. Σε βλέπει μόνο όταν την ευχαριστεί - όταν τον βολεύει, τηλεφωνεί όποτε το θυμηθεί, και γενικώς σου πετάει 2-3 ψιχουλάκια ενδιαφέροντος, ίσα-ίσα για να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι το καρβέλι ολόκληρο, ή επειδή δεν ξέρει τι θέλει... Που μεταξύ μας, για να παίρνεις τόσο λίγα, άλλον θέλει! Γιατί; Γιατί ο ερωτευμένος άνθρωπος φαίνεται αγάπη μου, σε ψάχνει, του λείπεις, θέλει να σε βλέπει, να σου μιλά, να ξυπνάει μαζί σου! Οτιδήποτε λιγότερο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ερωτικό τροχαίο, με μοναδικό θύμα εσένα... 

Στάκα ρε παιδάκι μου, δεν είπα πουθενά ότι μπορείς να διαλέξεις ποιον θα καψουρευτείς. Αλλά για σκέψου το, πήγαινε 2-3 έρωτες πίσω, σε εκείνες τις πρώτες ημέρες, που έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις ότι κάτι παίζει. Την βλέπεις και ταράζεσαι λίγο, όπα σε κοίταξε σήμερα!

Αν σε αυτό το πρώιμο στάδιο του φλερτ - γνωριμίας λαμβάνεις μόνο αρνητικά σημάδια, ε, στην Μόσχα αδερφέ μου και ακόμη παραπέρα!

Δεν ξέρω πως θα την παλέψεις, αλλά επιστράτευσε όλη την λογική σου και απομακρύνσου, πριν αρχίσεις να δένεσαι πραγματικά. Όσο είναι ακόμα ενθουσιασμός. Kαι μη μου πεις πως θα το καταλάβεις ότι δεν έχει τα ίδια συναισθήματα με εσένα, στο 2014 ζούμε πλέον, οι άνθρωποι ξεπέρασαν κόμπλεξ και ταμπού, συζητούν σχεδόν για τα πάντα!

Ο έρωτας θα μου πεις δεν κουβεντιάζεται, είναι πράξεις, χειρονομίες, βλέμματά χαμόγελα τηλεφωνήματα και ενδιαφέρον. Αν δεν νιώθει το ίδιο όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσο και να περιμένεις. 

Γιατί ο έρωτάς, ή σε βαράει κατακούτελα χωρίς όρους, ή όχι και δεν ξέρει από υπομονή. Υπομονή, κάνουν μόνο όσοι δεν είναι ερωτευμένοι.

Μη με κοιτάς έτσι, εμένα μου τα έμαθε όλα ο Λειβαδίτης, που μου ψιθύρισε ένα βράδυ ότι υπάρχουμε από τη στιγμή που βρίσκουμε μια θέση στην ζωή των άλλων και ο έρωτας είναι ο πιο δύσκολος τρόπος να γνωριστούμε...

 

Ιφιγένεια Βήττα

Πηγή: enfo.gr