Μπουτάρης: Γραφειοκρατικά εμπόδια στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου

19.11.2013
Μπουτάρης: Γραφειοκρατικά εμπόδια στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου

Σε δυσκολίες που προκύπτουν από γραφειοκρατικές διαδικασίες οφείλεται η καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, οι αντιδράσεις από πλευράς της Εκκλησίας έχουν ατονήσει.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος, μετά την απόφασή του να αποτεφρώσει τη σορό της γυναίκας του. «Πολλοί θέλουν να προχωρήσουν σε αποτέφρωση αλλά να διαβαστεί ο νεκρός», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πρέπει η οικογένεια που δεν επιθυμεί να θάψει τον νεκρό της να έχει την επιλογή της καύσης χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις ή προβλήματα.

«Εγώ ήθελα να ψαλεί εξόδιος ακολουθία για τη γυναίκα μου, όταν πέθανε. Δεν είναι ωραίο εάν θέλεις να πας σε αποτέφρωση, να λες ψέματα στον παπά για να διαβάσει τον δικό σου άνθρωπο. Πήρα, λοιπόν, τότε και τον Μητροπολίτη Καστοριάς και του λέω "δέσποτα θέλω την άδεια" και ήρθε ο παπάς. Δεν τη διάβασε βέβαια στην εκκλησία, αλλά στο σπίτι. Οσοι πιστεύουν, ξέρουν ότι είναι βλασφημία να πηγαίνει ο νεκρός αδιάβαστος. Δεν μπορεί να μου απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα» τόνισε.

Πηγή: naftemporiki.gr